12 timer i Las Palmas

Ikke gjør feilen som så mange andre gjør når de først er på Gran Canaria. Ikke dropp Las Palmas! Ta et par dager, et døgn, noen timer i byen – her er våre tips til en innholdsrik snarvisitt.

···

09:00 – Opp og hopp i havet

Har du et tettpakket program gjelder det å komme seg tidlig opp og få en bra start på dagen i Las Palmas. Ta turen til Las Canteras, en av verdens beste bystrender, og ta deg et forfriskende morgenbad. Etterpå kan du spise en deilig frokost på en av de mange hyggelige restaurantene langs den trivelige strandpromenaden.

Jo tidligere du er på stranden, desto færre mennesker møter du.

10:15 – Kaffe i Parque Santa Catalina

Noen kvartaler unna Las Canteras finner du den livlige Santa Catalina-parken, som til tross for navnet er mer et palmekantet torg enn en park. Her er det liv og røre fra morgen til kveld, og livlig folkeliv å se på. Det ligger også et turistbyrå her som du kan besøke for inspirasjon, og mange av byens busslinjer starter praktisk nok her ved torget.

VSESLPALPS1033

Energipåfyll! Spansk kaffe og noko attåt.

11:00 – Shopping på Mesa y López

Hva er vel et bybesøk uten shopping? Gå fra Parque Santa Catalina til den store gaten Avenida José Mesa y López, der finner du de store kjøpesentrene – og de gode kuppene. På senteret El Corte Ingles finner du klær, sminke og delikatesser, og her kan du garantert gjøre et bra kjøp eller ti.

12:45 – Tapaslunsj på Mercado del Puerto

Når det begynner å rumle i magen kan du vende snuta mot markedshallen Mercado del Puerto på Calle Albareda (i den nordlige enden av Las Canteras). Her kan du velge å vrake blant forskjellig tapas i alle de små serveringsdiskene. Sjarmerende atmosfære og herlig tapas.

VSESLPALPS1065

Ingen spanske storbybesøk er komplette uten tapas!

13:30 – Oppdagelsesferd i gamlebyen

Etter lunsj er det på høy tid med et besøk i Las Palmas eldste og vakreste kvartal Vegueta, som ligger en kort taxitur fra Las Canteras. Kikk inn i sjarmerende Catedral de Santa Ana og gå videre langs gaten Doctor Chil (ja, den heter faktisk det!). Sving innom koselige Plaza de Santo Domingo der du kan beundre de gamle, vakre kanariske husene med sine trebalkonger. Har du lyst på et museumsbesøk finnes både Colombus-museet og Museo Canario i området, og hvis du fortsatt er sugen på tapas finnes det flust av trivelige tapasbarer i området.

14:30 – Kunstrunde på San Martin

Er du kunstinteressert anbefales et stopp i utstillingslokalet San Martin. I det gamle sykehusbygget vises ofte kunst av høy klasse. Har du flaks får du med deg en utstilling av Joaquín Sorollo eller en annen av de spanske mestrene.

Lurer du på hvor du skal bo? Dette er gjestenes favoritthotell på Gran Canaria

15:45 – Kaffe med utsikt

Nå begynner du kanskje å kjenne dagens oppdagelsesferd i beina? Da passer det vel fint med en smakfull kopp kaffe. Hvis du krysser Calle Juan De Quesada, som skiller Vegueta fra Triana, havner du foran Monopol-huset. Øverst i huset finner du La Azotea de Benito, en herlig takterrasse med stilig lounge-atmosfære. Bestill en cortado – eller hvis du vil føle deg ekstra spansk – en carajillo, og nyt utsikten.

16:15 – Shopping i Triana

På tide med dagens andre shoppingrunde! Mens Mesa y López bød på de store kjøpesentrene, så er det her du finner de mindre butikkene, og ikke minst kjente merker som Massimo Dutti, Guess, Zara og Desigual. Følg den flotte gågaten Calle Triana og glem ikke å rette blikket oppover innimellom, mot de fine husfasadene.

Hva er dine beste Las Palmas-tips?
Del dem gjerne i kommentarfeltet nederst på siden ⇓

17:10 – Is i Parque de San Telmo

Når du når enden av Calle Triana havner du i Parque de San Telmo. Ta deg en is, slå deg ned på en parkbenk og se på folkelivet og den vakre art deco-kafeen i det ene hjørnet av torget. Har du flaks får du med deg en musikkoppvisning på den lille scenen.

Is er aldri feil i varmen!

19:00 – En drink på El Apartemento

Start kvelden med en drink på El Apartemento, en trivelig og avslappet bar i begynnelsen av Avenida Mesa y López. Som navnet antyder er baren delvis innredet som en leilighet, noe som gjør at man umiddelbart føler seg hjemme.

20:30 – Middag på La Cabaña Criolla

Du har helt sikkert hørt at argentinsk biff er noe for seg selv. Så skal det også sies at det argentinske folket er slektninger av spanjolene, og at sistnevnte også vet en ting eller to om deilige biffer. Så når du finner en argentinsk restaurant i Las Palmas, da burde saken være biff. Ta turen til La Cabaña Criolla, Las Palmas kanskje beste kjøttrestaurant. En varm og avslappet atmosfære kjennetegner restauranten, og barn er like velkomne som voksne. De argentinske grillrettene skuffer ingen, og aiolien er SÅ god! Her kan du bli sittende så lenge du vil og bare nyte maten, atmosfæren og ferielivet.

VSESLPALPS1060

Trivelig stemning på La Cabana Criolla i Las Palmas

22:30 – Kveldsdrinker på La Azotea de Benito

Cocktail-baren La Azotea de Benito på Plaza Hurtado de Mendoza har en fresh takterrasse og serverer fantastiske drinker i alle farger og fasonger. Baren har en respektabel andreplass på TripAdvisors liste over de beste utestedene i Las Palmas, og er absolutt verdt et besøk etter middag for å få den perfekte avslutningen på dagen.

ginbar

Avslutt kvelden på La Azotea de Benito.

-ssss

Oversiktskart

 

Blogginnlegget er basert på en artikkel fra Vings värld. Originaltekst: Kristoffer Kebbon | Foto: Matina Tsogas og Vings arkiv | Illustrasjon: Sara Kebbon