Corona har gitt oss CHARTERFEBER!

Er du en av de som rynker på nesa av charterreiser? I sommer er det vårt beste alternativ.

SKREVET AV: Vibeke Montero fra bortebest.no

Mange jeg kjenner rynker på nesa av charterkonseptet. Flyreise og hotell, med tilgang på guide/vert på destinasjonen. Noen synes det er kulere å velge ferie à la carte. Google og gå opp sine egne veier. Leie villa og ta rutefly, kanskje hoppe på et lokalt tog og ta en avstikker på et boutique hotell. Denslags.

Nå gir charterreiser oss en unik mulighet til å ikke miste feriepengene ved avbestilling. Det er en trygghet verdt å klamre seg til.

Mye har skjedd på Sydenfronten

De som mener det, vet i beste fall ikke hva de snakker om. I verste fall lar de seg styre av fordommer mot en reiseform som er mer fleksibel enn noensinne. Alle som faktisk har vært på en charterreise de siste fem årene, vet at charterbransjen har rustet seg opp. De har utviklet spissede hotellkonsept slik at du skal finne noe som passer for deg – enten det er barnevennlig, voksenvennlig, miljøvennlig eller singelvennlig. Misforstå meg rett. Jeg elsker å skreddersy mine egne reiser, og er ikke typen som trives med å være på ett sted i en uke. Men i nye tider må vi tenke annerledes.

Vi har rykket tilbake til start

Nå er det bare å innse at charterreisene er utrolig gode å ha. På 60-tallet, da charterreise het selskapsreise, var konseptet gull for nordmenn som var bekymret for å ta skrittet ut i verden på egen hånd. Den gang kunne man ikke klikke seg til en hotellreservasjon på Kreta på egen hånd. Nå, etter flere tiår der verden har blitt vår lekegrind, har vi rykket tilbake til start. Verden har blitt skummel og uforutsigbar igjen, og vi har blitt sårbare på en måte vi ikke trodde var mulig for bare ett år siden.

Charterarreiser er ikke hva det var. Nå får du fine boutique-opplevelser, som her i Nerja, Spania.

Ikke spill russisk rulett med feriepengene

De store arrangørene av charterreiser her til lands, som Ving, tilbyr nå gratis avbestillingsbeskyttelse til alle kunder som reiser før utgangen av oktober. Det er en verdifull trygghet for oss som gjerne vil være sikre på at vi ikke mister feriebudsjettet dersom vi selv blir syke, noen i reisefølget blir syke, eller flyet blir kansellert. Setter du sammen en reise på egen hånd, med rutefly og hotell, er du ikke beskyttet av pakkereiseloven. Du er heller ikke automatisk beskyttet av Reisegarantifondet, som sørger for at du får pengene tilbake dersom flyselskapet eller hotellet går konkurs. Det skjer, og da vil kampen for å bli refundert minne mer om russisk rulett enn en standardisert prosedyre.

Vil du vite mer? Derfor kan det lønne seg å bestille sommerferien nå.

Drømmen om Mallorca kan gå i oppfyllelse i sommer. Hvis ikke, får du pengene tilbake, såfremt du bestiller en charterreise.

Ny gullalder for charterreiser

Det skal dessuten godt gjøres å komme seg til Mallorca i skoleferien i én uke for 6.695 kroner per person hvis du skreddersyr reisen selv.

Charterreisenes tid er definitivt ikke forbi – vi er tvert i mot på full fart inn i en ny gullalder.

Mange velger nok å avvente til UD kommer med nye reiseråd den 1. mars. Det gjør jeg og. Blir sittende på gjerdet å vente altså, og drømme om sol, sand mellom tærne og lyden av sikader, men ha en plan B i Norge. Dette er den nye normalen. Men hvis vi skulle være så heldige å få grønt reiselys, tipper jeg at turoperatørene vil oppleve et rush av oppsamlet reiselyst. Da er det charter som gjelder, og jeg tror mange vil bli positivt overrasket.

Charterreiser er et trygt og godt valg i sommer, som her på Kreta.

Kategorier