Øyhopping i Hellas med barn

hellas

Å ta med barna på øyloffing i den greske øyverdenen er langt fra umulig. Vi har samlet noen tips til deg så du kan gjøre reisen enkel, gjennomførbar og uforglemmelig.

 

• Pakk fornuftig

Dette gjelder for så vidt uansett om du skal øyloffe med barn eller ikke, men med barn på slep har vi en tendens til å pakke med oss enda mer. Pakk fornuftig, unngå overpakking – husk at du får tak i mye i Hellas også.

Har du barn som er store nok kan de få pakke (og bære…) sine egne små sekker der de selv får velge hva de vil ha med. Husk på la dem prøve sekkene hjemme før avreise så de er forberedt på vekten. Den skal tidlig krøkes den som øyhopper skal bli!

Den skal tidlig krøkes den som øyhopper skal bli – la barna pakke (litt) selv!

 

• Vurdér lavsesongen

Det kan være lurt å unngå de aller varmeste og travleste månedene i Hellas. Temperaturene (og prisene!) kan være mer behagelige litt utenfor høysesong, og har du barn under skolealder er det forholdsvis enkelt å legge ferien til ukene før og etter fellesferien.

• Lag tidsskjemaer og reiseruter

Før dere reiser er det fornuftig å sette seg ned og planlegge reisen. Dere må vite hvor dere skal reise fra, og hvilke øyer dere har lyst til å se. Santorini og Athen er vanlige knutepunkter for øyhopping, men også loffing fra øy til øy i Dodekanesene er et alternativ. Rhodos, Kalymnos, Kos og Symi er noen av øyene her.

Pass på at dere ikke lager et for intensivt reiseskjema – husk at ting gjerne tar mer tid enn man tror!

Santorini er et vanlig utgangspunkt for loffing – og så er det jo så vakkert!

 

• Gjør research sammen før reisen

Har dere litt større barn kan dere sette dere ned sammen, lese om de ulike øyene og se på bilder. Hvis alle er involvert i planleggingen vet alle hva de kan forvente av ferien, og ingen blir skuffet underveis.

Visste du at det er større sannsynlighet for at barna dine tar høyere utdannelse og tjener mer hvis de reiser i ung alder?

 

• Ikke vær redde for å løsrive dere fra planen

Ikke bli overrasket eller oppgitt over at tidsskjemaet sprekker, det skjer oftere enn du tror (også for de som loffer uten barn). Turen blir også mye hyggeligere hvis dere er åpne for endringer underveis, og kanskje blir en dag ekstra på en øy der dere trives ekstra godt. Det er ikke noe mål i seg selv å se mest mulig bare for å se mest mulig. Kjøper dere fergebilletter i havnene slipper dere å være bundet av forhåndsbestilte billetter.

Kombinasjonsreiser er også et alternativ hvis dere vil oppleve mer enn ett reisemål i ferien, men synes to er nok.

 

Hva er ditt beste tips for øyhopping i Hellas? Del det med oss i kommentarfeltet uder ⇓