Derfor skal du velge Boston

Glem New York, nå er det den kule fetteren i nord som gjelder.

bosbos1001_2_34

Boston har alt og er en fantastisk by. Selv om det er en storby har den en intim atmosfære og føles mindre hektisk enn New York og Chicago.

christian
Christian Grønli, Ving-direktør og vagabond, har besøkt Boston flere ganger og deler i dette blogginnlegget sine beste Boston-tips med oss.

 

Verdens beste frokost

Bak en ujålete blomsterkasse og et vindu med svarte sprosser i Charles Street kan du fra tidlig morgen velge mellom meksikansk frokost, western-omlett, pannekaker med eple og kanel eller karamell- og banantoast – for å nevne noe av det du finner på menyen. Hos The Paramount er det ofte kø helt ut på gaten, men køen beveger seg fort og frokosten er verdt ventetiden.

– The Paramount har verdens beste frokost! Og det finnes selvfølgelig flust av gode middagsrestuaranter også: Trattoria il Panino som ligger i North End (Bostons Little Italy) har veldig bra autentisk, italiensk mat. Er du glad i Asian fusion er The Empire ved Boston Harbour et godt valg, den er trendy og med et stilig konsept. Er du bifftypen kan du prøve Capital Grille, Smith and Wollenskys eller Moo. Ellers finnes det mange bra restauranter i Bostons South End: Stella og Barcelona er å anbefale. Min personlige favoritt er Mistral, en fantastisk fransk-amerikansk restaurant, sier Christian.

bosbos2007_2_34

Skal du til Boston på våren eller sommeren må du få med deg The Barking Crab – sprellende fersk sjømat serveres ved trivelige langbord utendørs i havnen.

Verdenskjente severdigheter

Takket være undergrunnsbanen “The T” er det enkelt å bevege seg rundt i Boston. De fleste severdighetene ligger også i gåavstand fra hverandre. På den andre siden av Charles River ligger Cambridge og verdenskjente Harvard University og Massachusetts Institute of Technology (MIT).

– Harvard Univerisity må du få med deg. Det ligger like ved koselige Harvard Square, og det ligger mange koselige restauranter og småbutikker i området, forteller Christian.

Boston har også et yrende teaterliv med mange av de samme showene du finner på Broadway i New York, og nede ved havnen ligger akvariet og Qunicy market som er verdt et besøk. Boston Museum of Fine Arts er et flott museum med en blanding av moderne og eldre kunst. Og Boston Commons, parken midt i sentrum, er utrolig hyggelig.

VSUSBOS1010

For den shoppinglade anbefaler jeg Newber Street med sine små og spennende butikker. Skulle været ikke være det beste har man Prudential Shopping Center. Fyll opp kontoen før du drar!

Gå for all del ikke glipp av Restoration Hardware, en veldig stilig interiørbutikk med alt fra håndsåper til massive salongbord og ringeklokker.

For sportsentusiastene

Boston er hjemby for flere av de beste amerikanskje lagene i basketball (the Celtics), amerikansk fotball (the Patriots), ishockey (the Bruins) og baseball (the Redsox). Prøv å få billetter når et av Boston-lagene spiller på hjemmebane, det er en helt spesiell opplevelse.

Gillette Stadium . Home of New England Patriots

Og hvis du vil være aktiv selv?

– Å løpe rundt Charles River er helt supert. Elven strekker seg fra havnen og oppover til Cambridge, og du kan løpe forbi både MIT og Harvard hvis du løper en times tid. Det er også lett å ta kortere runder, det er masse småbroer nedover hele elven som gjør det lett å justere lengen på turen.

Og når vi spør Christian hva du ikke trenger å bruke tid på i Boston får vi følgende svar:

Jeg kommer ikke på noen ting du burde droppe i Boston. Alt er spennende og fint å få sett!