Grekernes egen favorittøy

VSGRKVA1088

Nord i Egeerhavet ligger Thassos. De store turistmassene har ikke helt oppdaget og overtatt den lille øya enda, og det betyr at den fortsatt er fullstendig gresk, ekte og herlig.

Når juli går over i august er thassosianerne travelt opptatt med å samle sammen det lille de finner av søppel i gatene. Skrotet legges i små hauger som de setter fyr på før de tar løpefart og hopper over. Dette er en gammel tradisjon som i mange år har sørget for at gatene er tilnærmet frie for rot, for bålene de lagde måtte jo være små nok til at de var mulige å hoppe over. Og grunnen? I tillegg til å være en del av en kristen renselsestradisjon ville hoppene sørge for god helse og velvære resten av året.

På Thassos lever den greske kulturen i beste velgående, og her kan du se langt etter latterlig store hotellanlegg og halvhjertede, svenskspråklige menyer. Her hygger du deg heller på tradisjonelle, ujålete tavernaer og restauranter – faktisk er det så trivelig på Thassos at selv grekerne ferierer her. Det kan selvfølgelig også komme av at strendene her er noen av Egeerhavets beste. Bare se på dette:

VSGRKVA1117

Minusgrader eller Marble beach? Vi stemmer på det siste!

Thassos passer både til romantisk parferie, venneturer og for deg som setter etter et reisemål til hele familien. Ta med smårollinger til Golden Beach og den lange, barnevennlige stranden der – eller sett kurs mot Skala Prinos på øyas nordvestlige side. Er du på jakt etter de absolutt beste strendene bør du gå for et av reisemålene på øyas sydside: Potos eller Limenaria. Potos er også populært for barnefamilier. Kjærestepar og venner kan vurdere et av boutique-hotellene i fine Skala Rachoni, den lille landsbyen med olivenlunder og skjulte strender og badeviker i enden av hver sti.

LES MER: Opplevelser, mat og strender på Thassos

Thassos er ikke akkurat et typisk shoppingsted, men fra Thassos by kan du ta fergen over til det greske fastlandet hvor det finnes litt større utvalg. På øya kan du kjøpe suvenirer, litt kunsthåndverk, kortreist olivenolje og honning, blant annet. Noe av det beste med øyas forholdsvis lille størrelse er at den gjør gjør oppdagelsesferder enkelt (lei bil på forhånd). Stadig flere får øyene opp for lille Thassos, så du bør ikke vente for lenge før du legger turen hit. Det er bare å hoppe i det, som thassosianerne!

Hva er viktigst for deg når du reiser på ferie?
Svar i kommentarfeltet ⇓

 

Kategorier