Reiseeksperten: Maria – lokalkjent på Thassos

SAMSUNG CSC

Halvt greske Maria Gjøslien Metaxenioy er vår reiseekspert på Thassos.

Maria har fått det beste av to verdener: Hun er født og oppvokst i Norge med gresk far, og har tilbrakt store deler av livet på Thassos. Les hennes beste reisetips her på vingbloggen.

VSGRKVA1115

Thassos er en av Vings nyheter sommeren 2015.

Med Thassos som sitt andre hjemsted, har Maria førstehåndskunnskap når det gjelder stedene du bør besøke, restaurantene som serverer den beste maten, aktivitetene du bør få med deg og hvem øya passer best for som reisemål. I følge Maria passer fredelige og rolige Thassos først og fremst best for den som ønsker avslappende strandliv i ferien.

Stedene du bør bo

Limenaria og Potos er landsbyene med mest liv om sommeren og er Marias favoritter. Her har du alt i gangavstand; butikker, restauranter og barer. I tillegg er det flere flotte strender i nærheten. Potos er favoritt blant barnefamiliene. I Limenaria bør du prøve Mouragio, en restaurant med en litt annerledes meny og supergod mat. Thassos by, øyas hovedstad, er også verdt et besøk. Her ligger det sjarmerende restauranter, butikker og barer på rekke og rad langs havnen.

Havnen i Thassos by.

Havnen i Thassos by.

Hotellfavorittene

Thassos har mange unike hotell, og flere av dem scorer høyt hos TripAdvisor.  Her er tre av Marias anbefalinger:

Garden – hyggelig hotell med mange stamgjester i Limenaria.
Grand Beach – nyoppusset hotell med beliggenhet på stranden i Limenaria.
Alexandra Golden – femstjerners-luksus på stranden i Golden Beach

Louloudis Fresh

Hotellene på Thassos passer godt for livsnytere.

De beste strandtipsene

Strendene er det som lokker folk flest til Thassos, og er noe av det aller beste med øya, mener Maria. Det finnes en badebukt eller strand nesten over alt, men ikke alle er like lette å legge merke til da de er på avstikkere som ikke er skiltet. Her er et utvalg av de beste:

 • Saliara/Marble beach
 • Paradise Beach
 • Aliki (gjerne med båt)
 • Psili Ammos, forbi Potos
 • Naturbassenget Giola
VSGRKVALMN1045

Thassos har noen av de beste strendene i Hellas.

Opplevelser du bør få med deg

Å sove, bade og sole seg og spise masse god mat er de mest vanlige aktivitetene på Thassos. Det er den perfekte øya for alle som ønsker å komme bort fra mas og kjas, nyte noen late dager på stranden og oppleve det virkelige Hellas. Her kan du virkelig leve som grekerne selv og nyte dagene – uten å stresse! Men selvsagt finnes det aktiviteter å gjøre på Thassos, selv om dette er en stille og rolig øy:

 • Klosteret Archangelou er verdt et besøk. Her drives alt av nonnene som bor på klosteret, og  utsikten og blomstene er i seg selv verdt besøket.
 • Båttur langs kysten av øya med badestopp i flere av de herlige badevikene.
 • Gåturer, du kan ta mange flotte småturer i de vakre olivenlundene. Eller du kan gå opp til Ipsarion, Thassos’ høyeste fjell.
 • Dykking, du finner dykkesenter i blant annet Potos.
 • Diverse museum og historiske severdigheter finnes flere steder på øya, men amfiteateret i Thassos by er mest kjent i tillegg til utgravningene og marmorbruddet på Aliki.
 • Én gang i uken er det marked i Prinos, her finner du alt fra frukt til sengetøy.
 • For den som ønsker å ta en tur ut er det et diskotek mellom Limenaria og Potos, ellers er det små utesteder også i Thassos by.
Havet er krystallklart langs hele kysten.

Krystallklart hav langs hele kysten byr på deilig strandliv.

Oppdag Thassos på egen hånd

Maria anbefaler å leie en bil noen dager og oppleve Thassos på egne premisser. Sørg for å få med deg flere av de nydelige strendene og ta et stopp i den lille landsbyen Panagia, spis en is og se på de små, sjarmerende husene. En middag på restauranten Kazaviti bør du også få med deg når du er på kjøretur, her får du utrolig gode og rimelige lammeretter i hyggelige omgivelser.

Maria gleder seg allerede til sommeren og tar gjerne turen med  Ving til Thassos sammen med  familie og venner.