En guide til Dubai Parks and Resorts

Hvis du liker fornøyelsesparker kommer du til å elske splitter nye Dubai Parks and Resorts. Der venter nemlig hele tre temaparker, badeland og hundrevis av karuseller. Her får du en guide til de forskjellige temaparkene, områdene og sonene.

Spredt utover et enormt område på nesten tre millioner kvadratmeter ligger Dubais nye turistattraksjon, hvor du kan kjøre berg-og-dal-bane med Shrek og smurfene, oppleve Midtøstens første Legoland og la deg forføre av indisk dans og musikk i en egen Bollywood-temapark.

Tips! Sjekk kartet helt nederst for en full oversikt over de forskjellige temaparkene. 

MOTIONGATE™ DUBAI

MOTIONGATE™ Dubai er den største av temaparkene i Dubai Parks and Resorts, og er enhver filmentusiasts drøm – parken er nemlig full av effekter og inspirasjon fra 13 populære Hollywood-filmer, som The Hunger Games og Hotel Transylvania.

Columbia Pictures-sonen i parken MOTIONGATE™ Dubai.

Møt Drac og Mavis fra Hotel Transylvania i Columbia Pictures-sonen i MOTIONGATE™ Dubai.

Parken er delt inn i fem soner og er fullspekket med aktiviteter, attraksjoner og underholdning. I Studio Central kan du gjøre et dypdykk i filmens gullalder blant gamle 50- og 60-talls filmsett som forestiller New York.

I de andre sonene, Columbia Pictures, The Smurfs Village, Lionsgate og DreamWorks, kan du kan jakte på spøkelser med Ghostbusters, møte smurfene og Shrek, bli med karakterene fra Madagaskar på et adrenalinfylt eventyr – for å nevne noe. Du kan til og med lære kung fu med pandaen Po!

Parken har ni forskjellige temarestauranter, og til sammen er det 27 attraksjoner. Hvis du er filmentusiast eller bare elsker temaparker, så er dette definitivt stedet for deg.

Har du lyst til å reise til Dubai Parks and Resorts? Les mer og bestill reisen her

BOLLYWOOD PARKS™ DUBAI

Dette er faktisk verdens første fornøyelsespark med Bollywood-tema. Parken er delt inn i fem soner: Bollywood Boulevard, Mumbai Chowk, Rustic Ravine, Royal Plaza og Bollywood Film Studios, og her venter karuseller, fengslende forestillinger og dramatiske attraksjoner basert på de største produksjonene i Bombays filmindustri.

Du kan jage Shahrukh Khan som mafiabossen Don, fly med Hritihik i Krrsih og se forestillinger som stuntshowet med Salman Khan’s Chulbul Pandey. Eller bare la deg fascinere av de heftige omgivelsene og Bollywood-glamouren. Hvis du trenger en liten pause fra alle inntrykkene er tempoet noe roligere i Bollywood Boulevard.

BOLLYWOOD PARKS™ DUBAI.

Lite slår den indiske filmindustrien når det kommer til sang- og dansefilmer! La deg rive med i BOLLYWOOD PARKS™ Dubai.

LEGOLAND® Dubai og LEGOLAND® WATER PARK

Det er hele 50 år siden LEGOLAND® Billund åpnet dørene, og i dag finnes det Legoland-parker både i England, USA og Tyskland. LEGOLAND®-familiens nyeste tilskudd er i Dubai, og i likhet med søsterparkene er dette den perfekte temaparken for alle med barn som liker LEGO®. Målgruppen er først og fremst barn i alderen 2-12 år, men parken kan like gjerne falle i smak hos eldre barn (og voksne).

Parken har 15 000 LEGO®-modeller, noe som tilsvarer 60 millioner legoklosser. I Factory Land kan du lære mer om produksjonen bak de verdenskjente klossene, og i LEGO City kan du kjøre bil, båt og fly – og til og med få ditt eget LEGOLAND®-førerkort.

I sonene Kingdoms, Imagination og Adventure finner du karuseller og attraksjoner, og i Miniland kan du se Dubais ikoniske skyline – i legoform, naturligvis.

LEGOLAND® Dubai

Se Lego-miniatyrene av Dubais kjente landemerker – som Burj Khalifa og Burj al Arab – i LEGOLAND® Dubai

LES OGSÅ: Dubai – størst, best og vakrest

Rett ved siden av LEGOLAND® DUBAI-parken ligger badelandet LEGOLAND® Water Park. Her er det 20 vannsklier og attraksjoner med LEGO-tema, og du kan blant annet leke deg i bølgebassenget og bygge din egen LEGO-flåte og seile av sted.

LEGOLAND® WATER PARK

LEGOLAND® Water Park er skreddersydd for barn i alderen 2-12 år.

Riverland™ Dubai

Riverland™ Dubai er inngangsporten til hele parkområdet, og her er det flust med restauranter og butikker. I likhet med resten av parkene er også denne delt inn i soner, og du kan ta lunsjen i en fransk middelalderby (The French Village), utforske en typisk amerikansk 50-tallsby (Boardwalk) og utfordre smaksløkene med indian fushion-retter (India Gate). Eller hva med en typisk italiensk pizza på 800 Degrees Neapolitan Pizzeria?

Riverland™ Dubai.

I The French Village i Riverland™ Dubai kan du slå deg ned på en uteservering, beundre arkitekturen og de gamle vindmøllene.

The Peninsula er selve sentrum av Riverland™ Dubai, og byr på 1800-talls arkitektur, festivaler og konserter. Uansett hvor du befinner deg kan du regne med gateunderholdning og arrangementer av ulike slag.

Tips! Denne delen av parken er helt gratis å besøke, og du trenger ikke inngangsbilletter.

Hva synes du ser mest gøy ut? Del det gjerne med oss i kommentarfeltet!