Opplev Vietnam: Phu Quoc

Frodige jungler, langstrakte sandstrender, nervepirrende grotteeventyr og intense storbyer – Vietnam er et land der du finner det meste.

Her poserer jeg med keisergravenes strenge vaktstatuer, i Hue 🙂

Skrevet av Frida Feline Dahl, tidligere Ving-ansatt.  

Jeg har lenge drømt om å oppleve Vietnam, og våren 2015 gikk drømmen i oppfyllelse. Jeg og kjæresten pakket to gigantiske ryggsekker og dro ut på et tomåneders eventyr. Litt over halvparten av tiden brukte vi i Vietnam, der vi utforsket landet fra sør til nord.

Her vil jeg gjerne dele mine erfaringer fra reisen, sted for sted, til inspirasjon for deg som vil oppleve dette fargerike landet. Jeg begynner i sør, med den herlige, avslappede øya Phu Quoc.

Første stopp: Phu Quoc

Etter noen spennende dager i Kambodsjas oltidsby Angkor Wat, reiste vi sørover til Vietnams største øy – Phu Quoc. Noe som er interessant er at denne øya nettopp har fått sin egen flyplass, hvilket betyr at den lenge har vært skjermet for masseturisme. Det er fremdeles mye spennende å oppdage her og den genuine, vietnamesiske stemningen er definitivt til stede.

SGNPHU_KF_0041 Long beach, Phu Quoc, Vietnam.

Long Beach er en av de mest populære strendene på Phu Quoc, men den er likevel stille og rolig. Her finner man lett en plass for seg selv.

Livet på Phu Quoc går i et avslappet, rolig tempo. Her er det fred, ro og fiske som står i fokus. Mye av lokalbefolkningen lever av det havet byr på, og sånt som shopping og uteliv er ikke en stor greie her. Likevel finner du et ganske greit utvalg av restauranter, skjønt, det kommer litt an på hvor du bor. Vi bodde ved Long Beach, på vestsiden av øya. Store deler av vestkysten har fine strender og her ligger flertallet av øyas hotell. Blant annet lekre La Veranda Resort.

♥ Les også: Del 2 – Ho Chi Minh City

Drømmestrender og fiskesaus…

Vil du dra på utflukt kan du blant annet bli med på båttur ut til de vakre, små øyene utenfor sørspissen av Phu Quoc, der du kan snorkle og bade. Hele 60 % av Phu Quoc er nasjonalpark, så her er det økoturisme som gjelder – og mulighet for å se et rikt dyre- og planteliv! Sørøst på øya finner du Sao Beach, en skikkelig drømmestrand med hvit, finkornet sand. Hvit sand er ikke så vanlig i Vietnam, sanden er som regel lys gyllenbrun. Er du nysgjerrig på hvordan øyas største eksportvare produseres, nemlig den populære fiskesausen Nuoc Nam, kan du besøke en av fabrikkene som lager denne. Men vær forberedt på kraftige lukter…

♥ Les også: Del 3 – Mui Ne og Nha Trang

SGNPHU_KF_0135 Duong Dong, Phu Quoc, Vietnam.

Fiskere i øyas “hovedstad” Duong Dong.

Et sjømatmekka

Nattmarkedet i den største byen (som egentlig er veldig liten) Duong Dong er også verdt en visitt, med blant annet masse fersk sjømat og diverse suvenirer. For deg som er matentusiast (eller “foodie” som det også kalles) og vil variere med litt internasjonal mat, vil lekre Itaca innfri. Dette stedet er spanskdrevet og disker opp førsteklasses fusion-retter. Vi elsket det!

Reiser du til Phu Qouc kan du forberede deg på høy avslappingsfaktor og rolige dager på stranden. Bestill en stor bolle med phở bò (populær nuddelsuppe), et glass ferskpresset pasjonsfruktjuice og nyt livet.

♥ Les også: Del 4 – Hanoi og Halong Bay

Denne bloggposten ble først publisert i 2015, men har blitt oppdatert. 

Har du vært på Phu Quoc? Del gjerne dine tips og erfaringer under ⇓