Her finner du den beste nyttårsshoppingen

Hvis du kan reise på storbytur i begynnelsen av januar står kuppene i kø. Ikke bare er det en av de billigste periodene å reise i, men det er også da de store nyttårssalgene går av stabelen.

 

NEW YORK

Shoppingen i New York er uslåelig året rundt, men nå som dollarkursen er som den er kan det lønne seg å ta turen over i begynnelsen av januar for de beste kuppene.

– En av mine favorittbutikker for menn er Liquor Store i Tribeca, skriver Suzannah Vanderbush. Hun jobber som storbykorrespondent for Ving og bor i New York.

– Det gamle skiltet henger fortsatt utenfor det som var en bar i gamle dager, og få vet dette er en del av den berømte kleskjeden J.Crew. I de mørke lokalene selges merker som Wallace & Barnes, Thomas Mason og andre utvalgte plagg som du ikke alltid finner i andre butikker. Og ja, Liquor Store har fortsatt en skjenkebevilling!

Suzanna tipser også om Beacon’s Closet i Brooklyn for alle som liker vintage- og second hand-shopping.

img_4308

– Ta metroen til Greenpoint og ta en titt på alle dame- og herreklærne og accessoirene som selges her i det romslige lokalet på over 500 kvadratmeter. Alt er rent og pent og velorganisert. Beacon’s Closet har også mindre butikker i Bushwick, Park Slope og på Manhattan, tipser Suzanna.

Og du, damene som driver Beacon’s Closet donerer deler av inntektene til veldedighet.

img_4309

Beacon’s Closet

Er du ute etter en annen, kanskje litt mer eksklusiv shoppingopplevelse, får du det på varemagasinet Macy’s på Manhattan. Med sine 11 etasjer fulle av merkevarer fra alt fra Michael Kors og Calvin Klein til Nike og Adidas er dette et av verdens største varemagasiner, og det du handler får du i en ikonisk little brown bag. Macy’s er også kjent for et heftig nyttårssalg med reduserte priser på mange varer.

 

LONDON

– Det er salg overalt i hele London rett etter nyttår, både på kjøpesentrene og i de fleste butikkene, forteller Sophie Frisholm Damsund.

bilde-2-sophie_london

Sophie Frisholm Damsund

Et av de mest kjente salgene går av stabelen på det berømte varemagasinet Harrods i Knightsbridge. Tradisjonelt åpnes salget av en kjendis, og tidligere har både Kim Cattrall fra Sex og singelliv-serien og Victoria Beckham vært til stede for å kaste glans over arrangementet. Ikke at det egentlig trengs, for Harrods bugner av lekre designervesker og andre luksuriøse varer til vesentlig lavere priser enn ellers.

Har dy lyst til å feire nyttårsaften i London? Les mer om hvordan det er her.

Sophie anbefaler området rundt Neal Street og Long Acre som ligger rett ved Convent Garden Station. Der finner du flere små gågater og alt fra store kjedebutikker til små og mer unike butikker.

– Jeg har også blitt veldig glad i Carnaby Street med alle butikkene, restaurantene og barene der. Er du glad i god mat bør du også få med deg Borough Market, tipser hun.

Sophies beste råd er at du legger en plan for hva du vil kjøpe og hvilket område du vil prioritere,

– Uten en slagplan kan du bli litt overveldet og ende opp med å bruke pengene på ting du kanskje ikke hadde tenkt til å kjøpe i det hele tatt.

– Ta på deg de beste skoene dine, for du kommer til å gå mye! Og unngå for mye klær, det kan bli slitsomt i lengden.

VSGBLON1261

DUBAI

Dubai i De forente arabiske emirater foretrekker å markedsføre seg selv som størst, best og vakrest, og nyttårssalget er naturligvis ikke noe unntak. I Dubai har de faktisk ikke nyttårssalg, men de har en hel shoppingfestival som i år starter andre juledag og varer nesten hele januar: Dubai Shopping Festival.

I løpet av festivalen venter elleville salg, konkurranser og fyrverkeri. Dubai har selvfølgelig et av verdens største kjøpesentre, Dubai Mall. Shoppingmekkaet er større enn 50 fotballbaner og har mer enn 1200 butikker fordelt på fire etasjer. Også har de et havakvarium med tunnel tvers igjennom, en skøytebane og et innendørs fossefall. Skal det være, så skal det være!

Dubai Mall. Downtown Dubai

Dubai Mall

– Pass på å sette av en hel dag, eller kveld for å besøke Dubai Mall. Det er et av mine absolutte favorittsteder, og uansett om du leter etter bøker, elektronikk, skjønnhetsprodukter eller klær så finner du det her, forteller Areni Ararat, storbykorrespondent for Ving. Hun har bodd i Dubai de siste fem årene.

Ifølge Areni kan Dubais nyeste shoppingområde også være verdt et besøk: 1,2 kilometer med trendy butikker, nisjekafeer og kul kunst.

– Boxpark er bygget av 220 containere som står tett sammen, og her finner du butikker som Nike, Adidas, Swatch, Toms, Rundholtz, Liv by Giant, OnePiece og mange flere, sier Areni.

 

MILANO

kristina-hauge

Kristina Erlandson Hauge

– Jeg kan anbefale alle som er ute etter et bra nyttårssalg en tur til Milano, sier Kristina Erlandson Hauge. Hun jobber som reiserådgiver i Ving og har selv besøkt det italienske shoppingmekkaet.

– Det er kjempemange spennende butikker i Milano, og bare en times togtur unna finner du også Serravalle, et designoutlet med masse merkevarer.

Prisene på Serravalle er allerede redusert med 30–70 prosent, men settes ned enda mer i forbindelse med nyttårssalget – så her kan du gjøre gode merkevarekupp fra blant annet Michael Kors, Prada og Burberry.

bilde-3-milano

RIMELIGE MERKEKLÆR: Nyttårssalget i Milano er stedet for alle som er ute etter designervarer til en rimelig penge.

BARCELONA

I Barcelona finner du de fleste butikkene rundt Plaça Catalunya og langs gaten La Rambla. På Plaça Catalunya ligger også kjøpesenteret El Corte Ingles med 8 etasjer. Der kan du kjøpe klær, interiør, bøker og leker, for å nevne noe.

Når nyttårssalget setter i gang er det som regel 30-50 prosent på varene, og etter hvert som ukene går øker rabatten – men utvalget minsker. Se etter skilt med «Rebajas» i butikkene, det betyr salg på spansk. Vær oppmerksom på at julefeiringen varer til 6. januar og at salget derfor ikke starter før rundt 7. januar.

– Olokuti i gaten Carrer d’Astúries er en perfekt butikk hvis du er ute etter en gave til noen eller et spesielt minne til deg selv, sier Liz Lindvall, blogger og Vings storbykorrespondent i Barcelona.

– Jeg har funnet vakre smykker, fine notatbøker, smarte vesker og kule klær. Alt i butikken er økologisk og fair trade, og mye er håndlaget. Du kan også ta deg en pause og en kopp kaffe i den fine hagen i bakgården, tipser Liz.

bilde-4-olokuti-bcn

FAVORITTBUTIKK: Olokuti selger alt fra smykker til notatbøker – og alt er økologisk.

PARIS

Paris is always a good idea, sies det. Og er du ute etter nyttårsshopping i en ikonisk storby er det definitivt en god ide med noen dager i lysenes by. I Frankrike er salgene regulert av staten, og det er bare to ganger i året de har store salg. Nyttårssalget er ett av dem.

Varemagasinet Galeries Lafayette på Boulevard Haussmann er fullt av lekre merkevarer, og det samme gjelder butikkene på Champs-Elysees. Har du lyst til å handle i småbutikker eller jakte på vintagekupp er bydelen Le Marais et godt valg.

– Med høyrehånden full av kjoler, venstrehånden full av bluser og to par bukser over skulderen prøver jeg å komme frem til det minimale prøverommet. Det er klær overalt og mange andre mennesker som også er på jakt etter dagens kupp. Sånn er atmosfæren i de små bruktbutikkene i Marais, forteller Natalie Cevallos Morales, Vings storbykorrespondent i Paris.

– Et av mine beste kjøp er en selskapskjole av en kjent designer – for bare 15 euro! Det lønner seg altså å rote rundt i kleshaugene. Du finner masse spennende i gatene Rue des Rosiers, Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie og Rue de la Verrerie.

I Paris er det ikke uvanlig at både hotell og restauranter har salg rett etter nyttår, så her kan du gjøre flere gode kjøp utover det du fyller handleposene med.

– Ta en pause i shoppingen hos den trendy klesbutikken Kitsuné. De har en egen kafe i underetasjen, og interiøret er en smakfull blanding av mote, musikk og design. De serverer varme og kalde drikker, ferskpresset juice og bakverk. De brygger kaffe på brasilianske bønner, og den smaker skikkelig godt. Prøv den saftige gulrotkaken til kaffen, tipser Natalie.

Hvilken by vil du helst shoppe i?
Del det gjerne med oss i kommentarfeltet nederst på siden ↓

VSFRPAR1251

Kategorier