Heftige nyttårsfeiringer utenlands

thailand_800_500

Ikke bestemt deg for hva du skal på nyttårsaften enda? Prøv et av disse syv reisemålene da vel!

♦ Dubai

Du har hørt det før, men Dubai i De forente arabiske emirater er og forblir helt spektakulært. Og nyttårsfeiringen er deretter – helt uten sidestykke. Klokken 12 spruter fyrverkeriet ut fra Burj Khalifas 160 etasjer. Lyd- og lysshowet fra verdens høyeste skyskraper kan ikke sammenlignes med noe annet. Skypskraperen er over 800 meter høy, og det finnes en utkikksplattform i 124. etasje. Vi mistenker at det ikke er helt uproblematisk å få plass der oppe, men fyrverkeriet er sannsynligvis mer makeløst fra bakkeplan og med skyskraperen foran seg.

LES OGSÅ: Her finner du den beste nyttårsshoppingen

Dubai

♦ Las Vegas

Las Vegas er ikke fremmed for å slå litt ekstra på stortromma, og nyttårsaften er selvfølgelig ikke noe unntak. Mer enn 300 000 mennesker samles i byen når det nye året skal ringes inn, og den kjente gaten “The Strip” stenges for trafikk – det er nemlig der den gigantiske festen foregår. Når klokken slår midnatt starter fyrverkeriene, en koreografert showforestilling alle kasinoene samarbeider om. Spektakulært!

las-vegas_800_500

Fabolous Las Vegas blir enda mer ‘fab’ enn ellers når det nye året ringes inn. Foto: Thomas Cook Blog

♦ Thailand

Thailand feirer egentlig nyttår i april, men feststemningen er høy også når det nærmer seg vestlig nyttårsfeiring. I Bangkok lønner deg seg å finne et sentralt hotell med utsikt over fyrverkeriene, eller å oppleve det hele på nært hold i sentrum. Hvis du har lyst til å oppleve skikkelig partystemning bør du besøke et av strandstedene langs kysten, hvor det blant annet arrangeres store fullmånefester. Et godt alternativ er å kombinere en eksotisk og fargerik nyttårsfeiring i Thailands hete, høylydte hovedstad Bangkok med noen avslappende dager i solen. En perfekt start på det nye året!

thailand_800_500

Strandparty eller storbyfest på nyttårsaften? I Thailand får du begge. Foto: Thomas Cook Blog.

♦ New York

Den tradisjonelle nyttårsfeiringen på Times Square i New York har eksistert i mer enn 100 år. Over 200 000 mennesker samles for å se den glitrende ballen sakte senke seg over One Times Square (det høye bygget med alle reklameplakatene) i takt med nedtellingen. Ved midnatt eksploderer Times Square i fyrverkeri, konfetti, gledeshyl og nyttårskyss. Millioner av mennesker over hele verden følger med på feiringen via TV og Internett – hadde det ikke vært gøy å oppleve den helt spesielle stemningen i virkeligheten? Det tror vi!

new-york_800_500-1

Times Square i New York glitrer og skinner mer enn vanlig på selveste nyttårsaften. Foto: Thomas Cook Blog.

♦ Kanariøyene

På den kanariske nyttårsaftenen samler man familie og venner, finner frem finstasen og koser seg med god mat – østers, skalldyr, spedlam eller kalkun. Til maten nyter man cava, den spanske varianten av champagne. I det klokken slår tolv står skal man ifølge tradisjonen stå klare med hver sin klase druer, og spise én drue for hvert klokkeslag. Dette skal bringe hell og lykke i året som kommer. Tidlig på morgenen 1. nyttårsdag, kan det være deilig med en typisk spansk frokost før man kryper til køys. Det vil si, varm sjokolade og churros (friterte kringler).

Foto: Maja Petric | Unsplash

♦ London

Følg nedtellingen foran et av Londons mest kjente landemerker: Big Ben. Klokken i parlamentbyggets nesten 100 meter høye tårn ble støpt i 1858, og når både den lange og korte viseren peker mot 12-tallet den 31. desember går startskuddet for fyrverkerishowet ved London Eye og over Themsen – en fargesprakende og glitrende opplevelse. Husk å kjøpe billett i forkant, og gjerne så tidlig som mulig. Når du kravler i seng senere den samme natten kan du sovne med et smil om munnen, for moroa er enda ikke over: i begynnelsen av januar venter Londons verdensberømte nyttårssalg. Shop ’till you drop!

London

Fargesprakende fyrverkeri lyser opp Big Ben og Themsen på nyttårsaften

♦ Wien

I kulturbyen Wien kan du wienervalse inn i det nye året på Stephansplatz. Den velkjente nyttårskonserten med wienerfilharmonikerne er også en helt spesiell opplevelse, men man må være ute i svært godt tid for å kjøpt billetter. Nyttårskonsertene TV-overføres direkte til over 40 land fra den gylne sal i Musikvereinsgebäude, og orkesteret ble grunnlagt i 1842. Kanskje det er en opplevelse du vil ha med deg til neste år?

Wien

Opplev nyttårsfeiringen i kulturbyen over alle kulturbyer – Wien

Kilder: Thomas Cook Blog, SNL, Wikipedia

Hvor skal du feire nyttårsaften i år? ⇓