Hit bør du reise i 2015

topp

Er du klar for nye reiseopplevelser i 2015? Her er våre heteste tips for det kommende reiseåret!

∼ Malta

Maltas hovedstad Valletta er ifølge Lonely Planet (og oss!) en by du bør besøke i løpet av 2015. Malta har vært befolket i over 7000 år, og du kan oppleve forhistorisk skulpturkunst, verdens eldste steintempler, marmorgulv fra romertiden og imponerende middelalderarkitektur. I tillegg har deler av øya blitt restaurert og modernisert de siste årene, og kontrastene mellom gammelt og nytt gjør et besøk på Malta til en helt spesiell opplevelse. Det er ikke så mange hotell i Valletta, men bor du i Sliema eller St. Julians er det kort vei til hovedstaden.

 ∼ Karibia

Karibia har lokket til seg besøkende siden Columbus’ ekspedisjon i 1492, og er like aktuell i 2015. Barbados er et øyparadis med alt som hører med: smaragdgrønne palmer, kritthvite strender (over 50!), milelange korallrev, krystallklart vann, smakfull, krydret mat, og en vennlig atmosfære.

karibia

Er det ikke på tide med en tur til Karibia snart?

∼ Marokko

Marokko har vært et populært reisemål i flere år, og vil utvilsomt fortsette å være det i 2015. Aladdin-landet har nemlig noe for enhver smak: du kan oppleve eventyrbyen Marrakech med sine markeder, slangetemmere og dansende apekatter, slappe av på stranden i badebyen Agadir ved kysten, eller reise litt nordover til sjarmerende Taghazout – en liten fiskerlandsby som har blitt et populært surfereisemål.

marokko

La deg forføre av krydder, eventyr og strandliv i Marokko

∼ USA

USA blir stadig mer populært, og i 2015 holder vi en knapp på The Sunshine State – Florida. Du velger selv om du vil oppleve trendy Miami, underholdningsmekkaet Orlando eller eksklusive Fort Lauderdale (eller enda flere reisemål) – men for en helt spesiell opplevelse anbefaler vi at du vender nesen sørover. Ytterst på sydspissen av Florida ligger Key West, Hemingways lille koralløy. Spis Key Lime Pie, besøk Sloppy Joe’s Bar og se de verdensberømte solnedgangene fra Sunset Pier. Og ikke minst – lei bil og kjør Higway 1 hele veien ut fra Floridas fastland til Key West (eller omvendt) – en fantastisk opplevelse!

florida

Når du først er i Florida, lei en bil og kjør Highway 1 til Key West

∼ Sri Lanka

Øyrepublikken Sri Lanka har med sin tusenårige kulturhistorie, sin frodige jungel og sine milelange strender lokket til seg eventyrere i en årrekke. Besøk te- og krydderplantasjene, se en cricketkamp, eller slumre under kokospalmene i den puddermyke sanden.

Sri Lanka

Blir storslagne Sri Lanka neste reisemål?

∼ Italia

Amalfikysten sør for Napoli kalles Italias vakreste, og er definitivt verdt et besøk i 2015. Nyt den italienske atmosfæren i Sorrento, besøk Pompeii og Vesuvius, eller ta lokaltoget til Napoli. Fra Napoli kan du også ta ekspresstog til Roma. Den myteomspunnede øya Capri med sine bratte klipper og pittoreske landsbyer et godt alternativ, eller postkortvakre Positano. Her klamrer husene og hotellene seg fast i bråtte skråninger som stuper rett ned i havet.

Milano er et annet hett, italiensk tips for 2015: fra mai og ut oktober er Milano vertsby for verdensutstillingen 2015.

italia

Milano, Capri og Positano er verdt et besøk i 2015

∼ Thailand

Blant ragende kalksteinsklipper, mystiske buddhisttempler og gylne sandstrender møter du smilende ansikter, smakfulle måltider og kanskje en elefant eller to. Phuket er Thailands største og mest populære øy, og det er ikke uten grunn. Men Phuket er heller ikke det eneste reisemålet i Thailand som er verdt et besøk, det finnes flust av fantastiske steder du ikke bør gå glipp av.

Tid for Thailand!

Tid for Thailand!

∼ Bulgaria

Mange rynker litt på nesen av Bulgaria, men vi skjønner ikke helt hvorfor. Albena med sine langgrunne strender er perfekt for barnefamilier, Golden Sands byr på frodige og flotte omgivelser i sin naturpark, romantikken blomstrer i pittoreske Balchik, og stranden i Sunny Beach er ikke mindre enn syv kilometer lang. I tillegg til alt dette kan du fråtse i sprellende ferske sjødelikatesser dagen lang, eller fordype deg i landets kulturhistorie. Ja takk, sier vi!

Prøv Sunny Beach i 2015

Prøv Bulgarias Sunny Beach i 2015

∼ Spania

Mallorca og Kanariøyene er spanske klassikere – et sikkert kvalitetstegn. Har du ikke vært der enda er det på høy tid! Dragehulene på Mallorca med sine kalksteinsformasjoner, lysspill og en av Europas største underjordiske sjøer er verdt et besøk. For ikke å snakke om de fantastiske tapasrestaurantene. Når det gjelder Kanariøyene kan du velge og vrake blant øyer og opplevelser som måtte passe deg: hva med strand- og storbyliv på solsikre Gran Canaria, eller gåturer i Tenerifes lavalandskap?

La deg friste av Spania i 2015

La deg friste av Spania i 2015

∼ Singapore

Singapore er en kosmopolitisk smeltedigel med en rekke attraksjoner. Her møtes du av en herlig blanding av kinesisk, malaysisk og vestlig kultur, og opplevelser i form av mat og sightseeing er i verdensklasse. Her er det templer, moskeer og museer og muligheter for en fantastisk kabelbanetur fra World Trade Center. Høyt oppe – med glassgulv! i 2015 er det 50 år siden landet fikk sin uavhengighet, og det hele skal feires med brask og bram – fyrverkeri, parader, show, underholdning og mye mer. Det er på tide å reise dit, med andre ord.

Singapore

Singapore feirer 50 års uavhengighet i 2015, og er utpekt som et must see-reisemål

∼ Tyrkia

Sist, men ikke minst på listen kommer Tyrkia – landet der øst møter vest. Tyrkia kan friste med knallturkist hav, hvite strender, historiske underverk, myldrende basarer og et folk som er vennligheten selv. Besøk en av de herlige badebyene langs kysten, eller reis vestover i landet til storbyen Istanbul. Opplev dansende byens dervisjer i hatter og hvite kostymer, bønneropene fra minaretene, rykende varm kebab i nystekt brød og årtusengamle monumenter som Hagia Sofia og den underjordiske basilikacisternen.

Tyrkia har det meste, med flotte badesteder og en pulserende, eksotisk storby i vest

Kilder: SNL

Hvor har du lyst til å reise i 2015? Del gjerne dine tanker, tips og opplevelser med oss i kommentarfeltet under! ⇓