Gruppereise med trøffeljakt

Vi vil gjerne dele dette hyggelige innlegget fra Sandra Riis, en av våre gjester. Sandra er administrerende direktør i NARF (Norges Autoriserte Regnskapsføreres Forening) og reiste med en gruppe til Piemonte i Italia.

“Jeg har vært i Piemonte mange ganger før – alltid noe nytt å oppleve; naturen, maten og vinene er det som frister mest. Da det ble klart vi skulle legge en av våre fagdagsuker til Piemonte i år, så jeg en stor mulighet til å bli enda bedre kjent med området.
Midt i oktober i år var jeg så heldig å få reise en uke i Piemonte sammen med 30 regnskapsførere fra forskjellige steder i Norge. Hovedformålet med turen var faglig oppdatering, noe som medførte kurs hver dag fra kl 08.30 til kl 16.30. I samarbeid med Ving var det utarbeidet et meget attraktivt og variert program for tiden utenom kursene – noe som gjorde hele oppholdet til en opplevelse!

Piemonte (2)
Piemonte (1)

Vi dro fra Gardermoen til Milano mandag morgen. Ble møtt av en meget hyggelig svensk guide som, etter å ha bodd i området i mange år, var lokalkjent. Bussturen til hotellet tok ca. 2,5 timer – men det ble satt av tid til å stoppe underveis for å spise lunsj og kjøpe vin på en vingård i Gattinara.Vi ankom Hotel Castello Santa Vittoria for middag tidlig kveld. Et trivelig lite hotell som ligger på en ås mellom Alba og Bra, ca. 5 km fra Pollenzo. Vi spiste lunsj på hotellet hver dag – alltid like smakfullt og alltid tre retter. Uansett hvor vi befant oss var utsikten utrolig vakker – uendelig mange daler og åser med vinranker, fine gårder, gamle slott og pene trær.

Etter kursets avslutning første dag, ble vi hentet for en spennende utflukt til en vingård der vi vi ble delt inn i små grupper og ble med på et spennende matlagingskurs. Vi smakte på gårdens viner underveis, og spiste de rettene vi lagde med utmerkede viner som tilbehør. Vi fikk god veiledning og oppskriftene med oss hjem. Det var selvfølgelig mulig å få en liten omvisning underveis og vinbutikken var åpen.

vin ranker

IMG_0872

Neste dag – etter kurs – var det ny tur. Vår utmerkede guide var blitt syk, men det gjorde ingenting. Profesjonelle Ving ordnet med ny guide, vi ble holdt løpende informert, og vi registrerte at dette ikke påvirket planene eller tidsskjema. Bussen gikk til området Grinzane for en vandring gjennom det berømte Lange-området. En engelsktalende naturguide fulgte oss på turen til fots gjennom det kuperte landskapet med vinastokker. Turen gikk over åsene mot “Fontanafredda” hvor vi gikk ned til den kjente, lokale og historiske vinprodusent Tenimenti Fontanafredda. Her fikk vi omvisning og en vinsmaking; tre av gårdens viner sammen med grissini, italienske brødpinner. Etterpå vandret vi ut i det fine landskapet for en lokal middag.

Torsdag var en ny dag full av faglig påfyll og utrolig fine opplevelser. Bussen kjørte oss til italienske Gianni og hans trøffelhund Lila etter kursslutt. Gianni fortalte om de ulike trøflene som finnes, og deretter dro vi ut i skogen sammen med Lila for å finne trøfler. Det var en stor opplevelse å få grave ut en stor og fin trøffel etter at Lila hadde vist hvor den var å finne. Før vi dro videre inviterte Gianni oss hjem til hans lille landsby hvor vi fikk møte hans mor, og de andre hundene på hans «trøffeluniversitet». Her fikk vi små smakebiter med trøffel i forskjellige varianter med rødvin til.

Trøffel (3)

Trøffel (2)

Trøffel (4)

Så gikk turen videre til en av de mest kjente vingårdene – Marchesi di Barolo. Vi fikk en omvisning, prøvesmaking og middag. Dette var litt av et høydepunkt og samtidig en avslutning på en fantastisk reise i Piemonte. Fredag var det hjemreise. Takk til alle som gjorde denne opplevelsen mulig; NARF, foreleser, gode turvenner, dyktige guider, men sist og ikke minst Ving! – vi er mange som vil tilbake!”

Trøffel (1)

Ving gruppe & konferanse

Ving har lang og bred erfaring med gruppe- og konferansereiser. Stor eller liten gruppe – bare fortell oss hva dere ønsker, så tar vi oss av resten. Dere får selvsagt eksperthjelp både før avreise og når dere er på reisemålet.

Hva sier andre kunder om våre gruppereiser? Les om flere erfaringer her.

Har du spørsmål? Kontakt en av våre erfarne gruppekonsulenter på telefon: 23 15 58 80 eller e-post: gruppe@ving.no