Hoxton – karakteristisk og trendy

Hoxton er et fremadstormende område i London som har mye å tilby enhver nysgjerrig storbyentusiast.

Hoxton er et nabolag i bydelen Hackney i Nord-London. På 1500-tallet var Hoxton et rekreasjonsområde for de rike, med store, flotte hager og fornøyelsesparker. Etter bybrannen i 1666 endret dette seg dramatisk. Hjemløse strømmet til nabolaget, og herskapshusene ble tatt i bruk som fattighus eller ble stående og forfalle. Etter hvert utviklet Hoxton seg til et arbeiderklassestrøk.

På 1980-tallet var det igjen duket for forandring. Som i så mange andre byer søkte unge kunstnere seg til det rimelige arbeiderklassestrøket på jakt etter rimelige atelier, og etter hvert fulgte flere og flere i deres fotspor. Stadig flere fikk øynene opp for potensialet i Hoxton.

I dag er nabolaget et av Londons mest spennende. Det arrangeres kunst-eventer og musikkfestivaler, og det har åpnet mange interessante småbutikker, restauranter og barer. Det er for eksempel Hoxton du må til for å besøke Jamie Olivers berømte restaurant Fifteen.

Hvordan kommer jeg meg dit?

Ta Central Line fra Oxford Circus station til Bank Station. Der bytter du til Northern Line. Stoppet Old Street Station ligger rett i utkanten av Hoxton.