En håndfull tips til deg som skal til Mallorca

Besøk markedet i Sineu. Sineu er en gammel by som ligger omtrent midt på øya. Her selger bøndene dyr og grønnsaker hver onsdag, slik de har gjort i nærmere tusen år. Den beste lunsjen finner du på en av de lokale restaurantene.

Landsbyen Fornalutx har vunnet flere skjønnhetskonkurranser. Du forstår hvorfor når du rusler rundt i de trange smugene og kjenner duften fra appelsintrærne.

Ta med deg badetøy og kjør til naturreservatet Cala Mondragon på østkysten av Mallorca. Her finnes det en restaurant som serverer deilig paella, og to usjenerte strender – med naturlige parasoller i form av pinjetrær.

Gå i Fréderic Chopins fotspor i den vakre landsbyen Valldemossa i fjellkjeden Sierra de Tramuntana. Den verdensberømte komponisten tilbragte en usedvanlig kald og regnvåt vinter. Året var 1838 og oppholdet er nedfelt i både litteratur- og musikkhistorien i form av romanen En vinter i Mallorca og musikkstykket Regndråpepreludiet.

Gå på konsert under jorden i Hamsgrottene i Porto Cristo. De mystiske grottene ble oppdaget i 1905 og trollbinder fremdeles både store og små gjester. Nede i dypet ligger en underjordisk sjø hvor dyktige musikere spiller klassisk musikk fra opplyste båter. Utrolig stemningsfullt!

Tagger