Hvilken reisetype er du?

Illustrasjon: Sara Kebbon

Illustrasjon: Sara Kebbon

Foretrekker du skikkelig ferieluksus? Eller reiser du med barn og er mest opptatt av at alt skal være tilrettelagt? Er ferietrening viktig? Vi er alle forskjellige, og heldigvis finnes det reiser for enhver smak!

···

Hønemoren

Hønemor (eller -far) setter alltid familien først og regner seg selv som fornøyd så lenge barna er glade. Familieferien er årets høydepunkt, og da får ingenting gå galt. Feriedetaljene planlegges nøye, og flymat og direktebuss til og fra hotellet bestilles gjerne god tid i forveien. Hønemoren bestiller også ofte All Inclusive eller andre praktiske løsninger som gjør at familien kan fokusere på å nyte ferien.

Vi anbefaler:

Hvis du kjenner deg igjen i denne kategorien kommer du til å elske hotellkonseptene Sunwing Family Resorts og Ocean Beach Club, der alt er tilrettelagt for at barnefamilier skal få en så vellykket ferie som mulig. Det er selvfølgelig viktig at barna har det bra, men det er også viktig at foreldrene hygger seg! Vil du sanke ekstra foreldrepoeng fra barna kan du vurdere Disneyland i Paris, eller kanskje Disneyworld i Orlando?

Romantikeren

Når romantikeren er på tur med sin utvalgte er fine hotell, hyggelige omgivelser og god stemning viktig. Restauranter med levende lys, stemningsfull atmosfære og god mat gjør romantikeren mo i knærne. Rusleturer langs stranden under en klar stjernehimmel er heller ikke å forakte, og rolige, tilbaketrukne steder frister mye mer enn de hektiske.

Vi anbefaler:

Sunprime Hotels er perfekt for romantikeren. Alle Sunprime-hotellene har en aldersgrense på minst 16 år, og her kan du lene deg tilbake og nyte stillheten ved bassenget og den eksklusive følelsen i restaurantene. Når det kommer til romantiske reisemål er det lite som slår øyparadis som Maldivene, Seychellene og Mauritius. Vil du ha en litt kortere flytur er også greske Parga og kroatiske Dubrovnik herlig romantiske.

Her kan du lese mer om hvorfor du bør velge Sunprime

Eventyreren

Blir du stresset av tanken på å tilbringe mange timer på hotellrommet uten å se og oppleve noe? Da er du sannsynligvis en eventyrer. Eventyreren elsker å bli kjent med nye steder, og vil med glede gå seg vill i gatene, prøve lokal mat og rett og slett utforske mest mulig. Å lete etter noe nytt og uoppdaget, for eksempel et spisested eller en bortgjemt strand som ingen har hørt om, er typisk for mange eventyrere.

Vi anbefaler:

Er du en eventyrer? Da kan du glede deg over muligheten til å velge og vrake blant hundrevis av spennende reisemål! Lyst til å dra på roadtrip i USA? Spise deg gjennom Italia? Dra på oppdagelsesferd i Karibia? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg å sette sammen en eventyrlig drømmereise!

Luksusdyret

For luksusdyret er hotellet alfa og omega. Sengen må være stor og deilig, rommet må være stilfullt innredet og vinkartet bør være velkomponert. Denne reisetypen har ikke noe imot barn, men foretrekker å ha dem litt på avstand, og reisefølget består som regel av kjæresten eller gode venner. Luksusdyret foretrekker spaet fremfor tredemølla, men begge deler må være tilgjengelig – sånn i tilfelle.

Vi anbefaler:

Vings Top Selection er utvalgte luksushotell for deg som vil ha en drømmeferie i ordets rette forstand. Signature-hotellene finner du nesten overalt, blant annet i Thailand, Dubai, Marokko, Hellas – you name it.

Treningsentusiasten

Flere og flere kjenner seg igjen i denne. Å være treningsentusiast betyr ikke at du ikke slapper av i ferien, det betyr bare at du er opptatt av å trene litt også. Det er med andre ord viktig å bo på et hotell med et godt treningstilbud og et velutstyrt treningsrom.

Vi anbefaler:

Treningsentusiasten kommer til å stortrives på Vings Sunwing- og Sunprime-hotell. Der kan du være med på gratis SATS-gruppetimer og utfordre deg selv i de moderne treningsrommene. På enkelte hotell kan du til og med laste ned egne løperuter til appene RunKeeper og MapMyRun. Et annet godt alternativ for treningsentusiasten er å bli med på en ren treningsreise med profesjonelle instruktører. Hva med en yogatur til Kapp Verde eller en triatloncamp på Gran Canaria?

Les også: Lynguide til hotellenes treningstilbud

Storfamilien

Denne gjengen består gjerne av flere generasjoner, og her blir det fort mange ulike ønsker. Farfar vil kanskje spille golf, mens lillebror ikke kan få nok av vannsklier og basseng. Tante vil helst ligge på stranden, mens mor vil se severdigheter. Storfamilien ønsker seg trygge, rolige omgivelser med tilbud for gjester i alle aldre.

Vi anbefaler:

Bruk tid på å finne ut hva dere ønsker. Er det viktig å være i nærheten av et stort sentrum? Foretrekker dere strandbeliggenhet? Velg alternativet som oppfyller flest av familiens ønsker. Det kan også lønne seg å vurdere en kombinasjonsferie. Hvis dere ikke blir enige kan dere for eksempel dele opp en to-ukers ferie i to, med en uke på hvert sted.

Tips! På Sunwing finnes det Big Family-leiligheter – perfekt når man er mange som reiser sammen.