Klassiske Gran Canaria

Endelig var det min tur til å dra på klassiske Gran Canaria. Dette er nemlig utflukten alle snakker om her nede. Det er på en måte obligatorisk å dra på denne, om man vil se noe annet enn hoteller, restauranter og bassenger.

Jeg og min kollega Peter(DK) gikk glade og fornøyde ned til vårt herlige hotell, SunPrime Atlantic View for å bli hentet opp av lokalguiden Daniela(DK). Vi fant vel raskt ut at Daniela var en kvinne som var glad i å prate. Mye informasjon ble det, men det var jo nettopp derfor vi var der. For å lære.

Turen går først opp til byen Telde, hvor vi hadde vårt første stopp – Telde var en koselig liten by, med det man trenger av butikker, kontorer og kirker. Etter en halv time i Telde, steg vi ombord i bussen igjen, og satte kursen mot et av Gran Canarias høyeste punkter. På dette punktet så vil det ved klar himmel være mulig og se fjellet teide på naboøya Teneriffe. Men her på Gran Canaria, så har vi nettopp hatt en hetebølge. Denne hetebølgen kalles for Kalima, og er vinder fra Afrika som fører med seg sand over til blandt annet Gran Canaria. Når det er hetebølge, så kan det se ut som om det er veldig disete, men det er bare sanden som ligger i luften. Så denne dagen var det desverre mindre klar himmel.

Videre dro vi på et lite marked, hvor vi får smake på en del produkter, som for det meste var produsert av mandler. Det gikk mye i brente mandler, mandelkrem, mandel moho og mandel rom. Det resulterer nok i at man blir litt lei av mandler etter en liten stund. Men jeg kan virkelig anbefale at man kjøper litt mandelkrem, da dette er veldig godt på vaniljeis. Videre ombort i bussen, kjører vi for å spisel itt lunch – og etter lunchen er stoppestedet en by som hetet Teror. Teror er stedet hvor det “lokale drikkevannet” kommer fra. Men riktig nok på flaske. En veldig liten by, men likevel utrolig fin.

Mens vi kjører, så ser vi jo såklart mye flott natur, og vi beveger oss også igjennom de fire klimasoner som finnes på øya. Det er jo noe som er ganske unikt, da det er få steder i verden, hvor du kan gjøre akuratt dette. Dagens siste stopp er på grevinnens banan plantasje. Her blir det servert bananliqueur, og man får gå rundt i denne enorme hagen/plantasjen å slappe av.
Etter det siste stoppet, settes kursen hjemover – forbi Las Palmas, og hele kysten nedover.

Dette er jo en dag med mange intrykk, og mye informasjon. Men jeg kan nå, på det sterkeste anbefale denne utflukten om man er på Gran Canaria og vil se noe mer.

More to come
//Petter

 • Elisabeth Erlandsen

  Hei. Vi har opplevd Klassiske Grand Canaria 2 ganger ,,, en utrulig flott tur ,,, anbefales på det sterkeste. Ser ikke bort fra at neste år vi kommer ned bli det en ny tur….Vi storkosa oss.

 • Connie Langerak

  Etter omlegging til de nye sider står det ikke hvor mange rom det er på hotellene. Dere har tidligere sagt at dette skulle komme, men det er ennå ikke lagt inn. Vi søker som regle små hoteller, så det er greit å vite.

  • Hei Connie,

   Foreløpig ligger det ikke ute hvor mange rom de ulike hotellene har. Om du går inn på vårt svenske søsterselskap sine sider vil du finne antall rom. http://www.ving.se/

   Antall rom på hotellene kommer også på våre sider etterhvert. Det ligger i oppdateringsplanen.

   Mvh
   Sophie

 • Beate

  Heisann!

  Følge med på bloggen, og omsider kom det et nytt innlegg. Virke som om du har vært på en kjempe flott tur. Kos dæ videre, æ følge med. 🙂