Bli med på utflukt: Klassiske Gran Canaria

“Klassiske Gran Canaria” er utflukten alle snakker om. Det er nesten obligatorisk å få den med seg.

Endelig var det min tur! Jeg og min kollega Peter gikk glade og fornøyde ned til vårt herlige hotell, Sunprime Atlantic View, for å bli hentet av lokalguiden Daniela. Turen går først opp til byen Telde, en koselig liten by med butikker, spisesteder og kirker. Etter å ha tilbrakt litt tid der setter vi kurs oppover. Vi kjører opp mot et av de høyeste punktene på Gran Canaria, hvor man ved fint vær kan være så heldig at man ser helt til vulkanen Teide på naboøya Tenerife. Dessverre hindrer hetebølgen kalima oss i å se spesielt langt. Vinden fra det afrikanske kontinentet blåser innover øya med sand, noe som gjør at det virker disig.

Etter toppturen reiste vi videre til et lite marked hvor vi fikk smake på en håndfull mandelprodukter. Brente mandler, mandelkrem og mandelrom. Jeg anbefaler å kjøpe litt mandelkrem – kjempegodt på vaniljeis!  Utflukten fortsetter i matens tegn; neste stopp er lunsj i landsbyen Teror. Dagens siste stopp er en bananplantasje hvor det serveres banalikør.

Det er imidlertid ikke bare stoppene som er verdt å få med seg, vi ser masse flott natur underveis, og kjører gjennom de fire klimasonene som finnes på øya. Det er ganske unikt for Gran Canaria. Etter en dag full av inntrykk og med mye informasjon vender bussen tilbake til sørkysten. Og jeg kan på det sterkeste anbefale denne utflukten om man er på Gran Canaria og vil se hva øya har å by på.

 • Elisabeth Erlandsen

  Hei. Vi har opplevd Klassiske Grand Canaria 2 ganger ,,, en utrulig flott tur ,,, anbefales på det sterkeste. Ser ikke bort fra at neste år vi kommer ned bli det en ny tur….Vi storkosa oss.

 • Connie Langerak

  Etter omlegging til de nye sider står det ikke hvor mange rom det er på hotellene. Dere har tidligere sagt at dette skulle komme, men det er ennå ikke lagt inn. Vi søker som regle små hoteller, så det er greit å vite.

  • Hei Connie,

   Foreløpig ligger det ikke ute hvor mange rom de ulike hotellene har. Om du går inn på vårt svenske søsterselskap sine sider vil du finne antall rom. http://www.ving.se/

   Antall rom på hotellene kommer også på våre sider etterhvert. Det ligger i oppdateringsplanen.

   Mvh
   Sophie

 • Beate

  Heisann!

  Følge med på bloggen, og omsider kom det et nytt innlegg. Virke som om du har vært på en kjempe flott tur. Kos dæ videre, æ følge med. 🙂