Gjesteblogg: Reiselederlivet i Side

Dette blogginnlegget er skrevet av Therese Dyrli (21) fra Kristiansund, som i 2010 reiste til Side for å være reiseleder for Ving. 

Siden sist har jeg vært med på flere utflukter og observert mine kollegaer i aksjon. Jeg har vært med på en shoppingutflukt til Antalya – fantastisk! Jeg har vært på hotellvisninger og kjørt rundt på egen hånd for å finne alle hotellene – det var gøy. Jeg var litt nervøs for å kjøre her nede i Tyrkia, men det gikk kjempebra. Trafikken og kjøringen her nede har visst blitt mye bedre med årene.

Forrige lørdag var jeg på ”skattejakten” jeg nevnte i et tidligere innlegg. Da brukte jeg og mine nye kolleger hele ni timer på å gå rundt å løse oppgaver som hjalp oss å bli bedre kjent i området her. Det var utrolig lærerikt.

Introduksjonsuken min i Side avsluttet jeg med en 2-dagers tur til Pamukkale, et sted berømt for kildforekomster og varme kilder. Kleopatras basseng var første stopp. Utrolig deilig vann – som å bade i sprudlevann! Det sies at man blir hele 10 år yngre av å bade her, men for min del håper jeg ikke det blir store forandringene, for da blir jeg alt for ung til å jobbe som reiseleder… Alt i alt var det en fin tur til ”bomullsslottet” som det kalles på norsk.

Du kan lese mer om utfluktene i Side her

Neste dag vender vi nesen hjemover, men stopper i byen Denizli på veien.  Det blir også et stopp ved en godterifabrikk hvor vi får se hvordan de lager turkish delight, og selvfølgelig prøvesmake litt. Det var en fin tur som jeg vil anbefale dere som vil se mer av Tyrkia.

I skrivende stund er introduksjonsuken over, og min tid som reiseleder er offisielt i gang. Uniformen er på, og det føles bra! Sent i kveld skal jeg på flyplassen for å ta imot nye gjester. Kanskje du er blant dem? Kom bort å si hei da. Det hadde vært koselig.

God helg!

Flere blogginnlegg fra Thereses tid i Side finner du her.

 • Ingrid

  Oii, så mye herlig å oppleve…vil nesta bare komme meg ut å være turist jeg nå!! hehe ;)) håper du tar masse bilder, therese:)
  tvi tvi på jobb!!

  • Takk for det snuppa! 🙂 Har vært litt dårlig på bilder faktisk, men det skal komme masse bilder snart 😀 Kom hit som turist! hihi

   Jobben går kjempebra 😀

 • Hjalmar

  Var på en två dagars utflykt med ving till pamukkale sep 2007!
  Har gjort dom flesta utflykter som ving har i Alanya / Side !

 • Maj-Lis Backman

  Fantastiskt fin tur till Pamukkale (Bomullsbergen), gjorde den för ngr år sedan , skulle gärna göra om den

 • Renate

  Morro aa lese om introuka da. For 2 aar siden opplevde jeg akkurat det samme, var guide i Side.. Morsom tid, og en fantastisk by.. Kjenner meg igjen i det du opplevde og gjör.. Minner <3 Lykke til paa ferden, og haaper du trives i den nye jobben din 🙂

  • Therese Dyrli

   Så gøy å høre 🙂 Er du fortsatt guide? Jeg storkoser meg, og fram til nå er alt perfekt. Takk for hilsen 🙂

 • Harald

  Hei!
  Shoping Antalya…: Anbefale å prøve en tur på Crasjamba pasar.(Onsdagsmarkedet i Antalya. Det er et kjempestort markeds område på to plan. Nede er det frukt og grønnt pluss all verdens krydder og te-typer. Oppe er det klær og sko pluss tepper, sengetøy osv osv.. Prisene er helt ville. Der kan du også komme over orginalvarer, fordi det blri kjøpt inn overskuddsvarer fra fabrikkene som produserer for de kjente merkene. Jeg kjøpte faktisk flere t-skjorter fra Moods og Norway sist onsdag…orginal. Selgerene visste ikke hva for merke det var. Ellers er jo gamlebyen i Antalya fantastisk fin da. Rart ikke Ving har hoteller i Antalya. Generellt er prisnivået der mye, mye lavere enn i de tradisjonelle turiststedene…. God Ferie!!

  • Therese Dyrli

   Hei. Takk for tips 🙂 Ving har noen hoteller i Antalya, men vi har ingen vingvert-service der. Men man kan gjerne booke hotell med ving i Antalya.
   God sommer 🙂

  • Harald

   Glemte å si det, men jeg betalte 5 TL pr stk (ca 20 kr) for t-skjortene… Vanlig prisnivå på onsdagsmarkedet…..

 • Knut Viggo Andersen

  Svar på konkuranse. Spørsmål 1. Afrodite. 2, Olympus 1952 m.o.h. 3, Euro. 4, fra oliventreet. 5: Første dagen gjør vi oss kjent med hva Ving tilbyr av service, utflukter osv. Så blir det nok litt bading, soling og avslappning, og en bedre middag utover kvelden. Rett å slett bare nyte å kose oss!! 🙂

Tagger