Gjesteblogg: Reiselederlivet i Side

Dette blogginnlegget er skrevet av Therese Dyrli (21) fra Kristiansund, som i 2010 reiste til Side for å være reiseleder for Ving. 

Siden sist har jeg vært med på flere utflukter og observert mine kollegaer i aksjon. Jeg har vært med på en shoppingutflukt til Antalya – fantastisk! Jeg har vært på hotellvisninger og kjørt rundt på egen hånd for å finne alle hotellene – det var gøy. Jeg var litt nervøs for å kjøre her nede i Tyrkia, men det gikk kjempebra. Trafikken og kjøringen her nede har visst blitt mye bedre med årene.

Forrige lørdag var jeg på ”skattejakten” jeg nevnte i et tidligere innlegg. Da brukte jeg og mine nye kolleger hele ni timer på å gå rundt å løse oppgaver som hjalp oss å bli bedre kjent i området her. Det var utrolig lærerikt.

Introduksjonsuken min i Side avsluttet jeg med en 2-dagers tur til Pamukkale, et sted berømt for kildforekomster og varme kilder. Kleopatras basseng var første stopp. Utrolig deilig vann – som å bade i sprudlevann! Det sies at man blir hele 10 år yngre av å bade her, men for min del håper jeg ikke det blir store forandringene, for da blir jeg alt for ung til å jobbe som reiseleder… Alt i alt var det en fin tur til ”bomullsslottet” som det kalles på norsk.

Du kan lese mer om utfluktene i Side her

Neste dag vender vi nesen hjemover, men stopper i byen Denizli på veien.  Det blir også et stopp ved en godterifabrikk hvor vi får se hvordan de lager turkish delight, og selvfølgelig prøvesmake litt. Det var en fin tur som jeg vil anbefale dere som vil se mer av Tyrkia.

I skrivende stund er introduksjonsuken over, og min tid som reiseleder er offisielt i gang. Uniformen er på, og det føles bra! Sent i kveld skal jeg på flyplassen for å ta imot nye gjester. Kanskje du er blant dem? Kom bort å si hei da. Det hadde vært koselig.

God helg!

Flere blogginnlegg fra Thereses tid i Side finner du her.

Tagger