Tips til deg som vurderer cruise med barna

«Cruise!» var det klare svaret jeg fikk fra 11- og 14-åringen da vi satt på flyet hjem fra Florida i sommer. Spørsmålet? Hva har vært det beste med ferien?

Vi hadde vært borte i nesten tre uker, én av dem på cruise og resten fordelt og kombinert med Fort Lauderdale, Miami Beach og Key West. Når jeg spør barna hvorfor de likte cruisedelen best, svarer de “fordi det var så mye å gjøre der” og “fordi vi opplevde så mye”. I dette blogginnlegget har jeg samlet noen av våre erfaringer. Barnas favorittopplevelser finner du lengst ned.

Mat og drikke

Frokost: Barna trivdes godt i bufferestauranten Windjammer. Der var det mye å velge mellom. Ulempen er at det kan det bli kø, samt at det er litt mer hektisk her. Vi var ellers fornøyd med Central Park Cafe, spesielt de første dagene da det virket som om det var få som hadde oppdaget dette stedet. Her var det stille og rolig – og ingen køer. Vi benyttet oss også av roomservicen som er inkludert, og fikk frokost servert på lugarbalkongen.

Bordsetting: Det er vanlig med «My time» til middag, dvs. at du spiser middag når du vil. Det anbefales uansett å bestille bord, spesielt den første dagen var det ganske lang ventetid hvis man ikke hadde reservert. Bestill tid enten dagen før eller på morgenkvisten samme dag.

Restauranter: Det finnes mange gode alternativ til «My time» i middagsrestauranten, og med hele 24 spisesteder er det noe for enhver smak. Bufférestauranten Windjammer er perfekt for en mindre formell middag. Mindre hektisk enn ved frokost, og mye å velge mellom. I tillegg finnes det en rekke spesialrestauranter, alt fra meksikansk mat til diners. Disse er ikke inkludert i prisen. Bestem dere ganske tidlig for hvilke spesialrestauranter dere vil prøve. Mange av de mest populære blir fort fulle og man kan risikere at man ikke får bord.

Show

Det er virkelig et stort utvalg av imponerende show om bord på mange av Royal Caribbeans cruiseskip. Vi var på to som vi varmt kan anbefale både for voksne og barn – aquashow og isshow. Bestill plasser i god tid, gjerne før avreise, men i hvert fall i løpet av de første dagene om bord. De blir fort fulle. Bestilling om bord gjøres enkelt via tv-skjermen på lugaren.

Lugarer

Det er mange forskjellige størrelser og typer å velge mellom. Vår var ikke spesielt stor, men noe vi virkelig satt pris på var den utvendige balkongen! Den var stor nok for oss fire, og med nydelig temperatur, fantastisk utsikt og herlige horisonter å hvile øynene på ble denne flittig brukt.

Kleskoder

Kleskoden i «My time»-restauranten er mer formelt enn for eksempel Windjammer og Ritas Cantina. Du behøver ikke å pynte seg hver kveld, men du bør ha med penklær til to kvelder. Spesielt til den første formelle kvelden om bord, hvor i alle fall jeg følte meg mest vel i en pen kjole (dress for mennene). Gutten vår på 14 klarte seg fint uten dress, men var pent kveld med en bukse (ikke shorts) og en fin skjorte. Ellers går det mest i deilige sommerklær.

Dette likte 11-åringen best:

IMG_3344

Tøff 11-åring klar for zipline!

1) Aquashow
2) Zipline
3) Stoppet i Mexico
4) God mat (jeg kunne hente pizza når jeg ville!)
5) Isshow
6) Bading
7) Frozen yoghurt
8) Få drikke strawberry virgin daquiri
9) Stoppet på Haiti
10) Stoppet på Jamaica

Skulle gjerne nevnt flere ting, men det hadde blitt en ufattelig lang liste…

 

Dette likte 14-åringen best 

1) Alle aktivitetene om bord
2) Bra show
3) Mange fine restauranter med god mat
4) Joggebanen på dekk
5) Zipline
6) Fine strender på stoppene
7) Stoppet i Mexico
8) Treningsstudioet
9) Minigolf med familien
10) Fotball VM (vi fikk se kampene på storskjerm i Aqua Theatre. Husker spesielt godt stemningen når Brasil slo Colombia og utendørsteateret var fylt med ivrige og syngende supportere.)

Les også: Alt du lurer på om cruise – og litt til