På cruise i Karibia med barn

Allure of the Seas

«Cruise!» var det klare svaret jeg fikk fra barna da vi satt på flyet hjem fra Florida i sommer. Da hadde vi vært borte i nesten tre uker, én av dem på cruise og resten fordelt og kombinert med Fort Lauderdale, Miami Beach og Key West. Spørsmålet var: Hva har vært det beste med ferien?

Hvorfor cruise var det beste i ferien for barna våre på 11 og 14 år? Når jeg spør dem, svarer de at det er fordi det var så mye å gjøre der, og fordi vi opplevde så mye.

IMG_3284

Barna storkoste seg på cruise!

Våre barn er ikke er spesielt interessert i å være med i barneklubber, så det er ikke på grunn av disse mulighetene at de syntes det var mye å gjøre. Nei, det handler om alt man kan gjøre på egen hånd. Vi seilte av sted med Allure of the Seas, et av verdens største cruiseskip. Skipet tar 5400 gjester, har 18 dekk og 7 ulike «bydeler». Jeg må nok ærlig innrømme at vi tenkte at dette kunne bli for stort og at det ville bli for mye mennesker før vi reiste. Men det var ikke ofte vi hadde den følelsen da vi var om bord!

IMG_3247

Allure of the Seas, et av verdens største cruiseskip. Her fra Haiti.

Her er noen tips fra vår cruiseferie med barn:

Måltider

Med totalt 24 spisesteder å velge mellom, finnes det noe for enhver smak.

Frokost: Barna trivdes godt i bufférestauranten Windjammer oppe på et av dekkene. Der var det mye å velge mellom. Ulempen er at det kan det bli kø, samt at det er litt mer hektisk her. Vi var ellers fornøyd med Central Park Cafe, spesielt de første dagene da det virket som om det var få som hadde oppdaget dette stedet. Her var det utrolig fredelig og stille, og ingen køer. Vi følte vi satt i en rolig park, med fuglekvitter rundt oss. Vi benyttet oss også av roomservicen som er inkludert og fikk frokosten levert på døren, ganske deilig å spise på balkongen på lugaren!

Det er vanlig med «My time» til middag, det betyr at man kan gå og spise middag når man vil og at man derfor kan variere tidspunktet fra dag til dag. Det anbefales uansett å bestille bord, spesielt den første dagen var det ganske lang ventetid hvis man ikke hadde reservert. Bestill tid enten dagen før eller samme dag om morgenen, da kan man variere mellom å spise tidlig eller sent, alt ettersom hva slags planer du har lagt for dagen med f.eks. utflukter eller show.

Restauranter: Det finnes mange gode alternativ til «My time» i middagsrestauranten. Ønsker man en mindre formell middag kan man f.eks. gå i bufférestauranten, Windjammer. Her var det ikke så hektisk til middag som til frokost og igjen er det mye å velge mellom, spesielt for barna. Det finnes også restauranter der man kan betale et tillegg. Vi prøvde både Ritas Cantina med meksikansk mat og Johnny Rockets til lunsj (på Johnny Rockets kan man også spise frokost). Siste kvelden hadde vi bestilt bord på Samba Grill, som vi var veldig fornøyd med. Dette er også en stille og rolig oase der du ikke får følelsen av å være om bord på et cruiseskip med 5 400 andre mennesker. Menyen er som følger: tapaslignende buffé til forrett og fantastisk mye godt kjøtt som kommer i «puljer» og blir skåret opp ved bordet. 

– Prøv forskjellige restauranter mens du er om bord.

– Bestill tid for middagen, selv om du har «My time».

– Bestem dere ganske tidlig i uken hvilke av spesialrestaurantene dere ønsker å spise middag på. Mange av de mest populære blir fort fulle og man kan risikere at man ikke får bord til middag i løpet av cruiset.

Show

Stort utvalg av imponerende show! Vi var på to som vi varmt kan anbefale både for voksne og barn: Aquashow og isshow.

  • Bestill dem du vil gå på, gjerne før avreise, men i hvert fall i løpet av de første dagene om bord. Her blir også de mest populære dagene og tidene fort fulle. Bestilling om bord gjøres enkelt via tv-skjermen på lugaren.

Antrekk

  • Antrekket i «My time»-restauranten er mer formelt enn for eksempel Windjammer og Ritas Cantina. Man behøver imidlertid ikke å dresse seg opp hver kveld, men man bør ha med penklær til to kvelder. Spesielt den første formelle kvelden om bord er veldig oppdresset og man føler seg da mest vel i en pen kjole (eller dress for mennene). Gutten vår på 14 klarte seg fint uten dress, men var pent kveld med en bukse (ikke shorts den kvelden) og en fin skjorte. Ellers er det avslappet og behagelig med deilige sommerklær.

Lugarer

  • Det er mange forskjellige størrelse og type lugar å velge mellom. Vi hadde ikke så veldig stor lugar, men satte virkelig pris på utvendig balkong! Stor og god nok for oss 4 med bord og 4 stoler. Med nydelige temperaturer, fantastisk utsikt og herlige horisonter å hvile øynene på ble denne flittig brukt.

11-åringens topp 10-liste:

1) Aquashow

2) Ziplinen (prøv den en av de første dagene! Du vil synes det er så gøy at du angrer om du venter til en av de siste dagene, fordi du vil bare gjøre det om og om igjen)

IMG_3344

Klar for Zipline-svev!

3) Mexico

4) Spise god mat og hente pizza når jeg vil

5) Isshowet

6) Å bade

7) Gå å hente seg frozen yoghurt på dekk

8) Drikke strawberry virgin daiquiry (nydelig slush)

9) Haiti

10) Jamaica

«Skulle gjerne sagt flere ting, men det hadde blitt en ufattelig lang liste…»

ny

Jamaica – et av stoppene underveis.

14-åringens topp 10-liste:

1) Mye å gjøre

2) Mange bra show

3) Mange fine og gode restauranter

4) Joggebanen på dekk

5) Zipline

6) Fint hav å bade i på stoppene

7) Mexico

8) Treningsstudio

9) Minigolf med familien etter middag

10) Fotball VM… (vi var der i sommer under fotball VM og fikk se kampene på storskjerm i Aqua Theatre, husker nok spesielt godt stemningen når Brasil slo Colombia og hele det utendørs teateret var fylt med ivrige og syngende supportere)

IMG_3202

Cruise er herlig!