Populære kombinasjonsreiser

To (eller flere) reisemål på én og samme ferie sørger for en ekstra innholdsrik og spennende tur, og mange har – ikke uventet – lagt sin elsk på komboreiser. Dette er de mest populære akkurat nå.

Cuba: Havana ⇔ Varadero

Ikke nøy deg med bare Havana eller Varadero - få både i pose og sekk! Foto: Lén Kongerud (t.v.)

Ikke nøy deg med bare Havana eller Varadero – få både i pose og sekk! Foto: Lén Kongerud (t.v.)

Når du har trimmet apostlenes hester gjennom Havanas gamleby med sine fascinerende, falleferdige og pastellfargede fasader, beundret 50-tallsbilene som brøler rundt i gatene, hostet deg gjennom en sigar og slurpet i deg en daiquiri (med mye mer rom enn sukker) på El Floridita, da frister det å senke skuldrene og fordøye alle inntrykkene. Og jammen er ikke Varaderos hvite sanddyner og turkise bølgeskvulp bare en busstur unna – ikke rart denne kombinasjonen er mest populær!

LES MER: Forfatter Dag Hoels beste Cuba-tips

 

Thailand: Phuket ⇔ Khao Lak

Eventyrene venter på deg i Thailand.

I Thailand har du flust av kombinasjonsmuligheter, og en av de mest populære er øya Phuket kombinert med Khao Lak litt lenger nord. I Phuket møter du smilende ansikter,  gylne sandstrender, smakfulle måltider og kanskje en elefant eller to. I Khao Lak venter tropisk regnskog og den deilige, langgrunne sandstranden White Sand Beach.

LES MER: Sjekk hvilke kombinasjonsmuligheter du har

 

Jamaica: Runaway Bay ⇔ Lucea

Lite kan måle seg med Jamaicas herlige strender og avslappende atmosfære.

Kritthvite strender, korallrev, regnskog, skjulte fossefall, fjellkjeder og kokospalmer venter på den som setter kurs for Jamaica. Foretrekker du å bo litt utenfor de største turistmassene anbefales Runaway Bay et stykke øst for Montego Bay, et perfekt sted for deg som er glad i vannsport. Deretter kan du ta turen til Lucea, en liten jamaicansk by med aner fra 1700-tallet. Her kan du høre kolibrien summe og nyte den avslappende og uslåelige atmosfæren.

LES MER: Flere eksotiske og spennende kombinasjonsmuligheter

 

Gran Canaria: Puerto Rico ⇔ Maspalomas

Untitled-2 copy

Hva med én uke i Puerto Rico, og så én i Maspalomas?

En uslåelig kombinasjon for strand- og sjøløver! I Puerto Rico på solkysten syd på Gran Canaria finner du fine strender for både store og små, og det er bare en 20-minutters spasertur (ca.) til den vakre og populære Amadores-stranden. Forandring fryder, så etter en uke kan du ta turen til de berømte sanddynene i Maspalomas, og boltre deg på intet mindre enn fem kilometer med myk sand.

Hvilken kombinasjon har du mest lyst å prøve?