Reis på eventyr

Hele verden ligger for dine føtter. Hvor vil du helst reise? Det finnes jo så mange eventyrlige steder der ute!

Karibia

Du har hørt det før, men vi sier det igjen: I Karibia ligger paradisene som perler på en snor. Tar du med familien dit er dere garantert minner for livet. Mange tror at Karibia ikke egner seg for sommerferier, men faktisk kan lavsesongen i bl.a. Antigua være enda bedre enn høysesong. Temperaturen er fortsatt deilig, det er mindre turister – og prisene er lavere. Men du må regne med et regnskyll eller to, da. Eller så kan du alltids ta med familien å reise med en gang. På Barbados er temperaturen ca. 26 grader nå, og det ser slik ut:

#BGICE90.014 *** Local Caption *** solglas

Les mer om familieferie i Karibia

Hvor har du mest lyst til å dra? Fortell oss det i kommentarfeltet nederst på siden ⇓

Maldivene

Tusenvis av utsøkte koralløyer utenfor vestkysten av India. Bare navnet gjør at de fleste automatisk ser for seg krystallklart, dusturkist vann og små karakteristiske hytter hvor du kan spasere rett ut i dette våte himmelriket. Og det er visst vanskelig å holde seg unna superlativene i tekstbaserte beskrivelser av Maldivene. Men se da:

VSMVMLE1164

Og blir du mot formodning lei av det du ser over her, så er tilfeldigvis også dykkingen og snorklingen helt unik på Maldivene. Forbered deg på å svømme rundt i et enormt, fargesprakende akvarium med store stimer av fisker i alle farger, fasonger og størrelser. Ingen i familien kan vel motså noe sånt. Sukk.

India

India er kontrastenes land. Forgylte templer, glitrende klesdrakter og enorme sosiale forskjeller. En reise hit vil dere aldri glemme. Og er dere en matglad familie er India himmelriket. Indere ser på mat som en gave fra gudene, og som et middel for å oppnå fysisk og åndelig balanse. La dere friste av retter som tikka masala, butter chicken (smørkylling), paneer masala (ostebiter i kryddersaus) og ikke minst – rykende ferske, luftige nanbrød rett fra tandoori-ovnen.

VSINGOI1047

Sri Lanka

Indias nabo i øst lokker med en  tusenårig kulturhistorie, en frodig jungel perfekt for oppdagelsesferder og ikke minst – milelange, fantastiske strender. Ta med familien på te- og krydderplantasjebesøk, få med dere en cricketkamp, eller slumre under kokospalmene i Sri Lankas puddermyke sand. Ps! Maten her er like god som i India – om ikke enda bedre.

VSLKCMBSRI1149

Zanzibar

Ca. to mil øst for Tanzanias fastland ligger paradisøya Zanzibar – den største koralløya langs Afrikakysten. Med sine drømmestrender, vannsporttilbud, spennende kultur og smakfulle kjøkken (les: fersk, grillet fisk, kokoscurry, myke nanbrød) har øya noe for enhver smak. Den gamle bydelen Stone Town i Zanzibar Town har med sitt sjarmerende virvar av små smug, basarer og solblekede steinhus fått plass på UNESCOs verdensarvliste. Verdt et besøk!

The Palms