Eventyrlige familieferier

Hele verden ligger for dine føtter. Hvor vil du og familien helst reise? Dette er noen av våre favoritter.

···

Karibia

Du har hørt det før, men vi sier det igjen: I Karibia ligger paradisene som perler på en snor. Tar du med familien dit er dere garantert minner for livet. Mange tror at Karibia er uegnet for sommerferier, men faktisk kan lavsesongen i bl.a. Antigua være enda bedre enn høysesong. Temperaturen er fortsatt deilig, det er færre turister – og prisene er lavere. Men du må regne med et regnskyll eller to, da. Eller så kan du alltids ta med familien å reise nå med en gang. På Barbados er temperaturen ca. 26 grader i skrivende stund, og det ser slik ut:

Hadde det ikke vært deilig å våkne til denne utsikten i morgen?

Les også: 11 reisemål som er “hotte” året rundt

Hvor har du mest lyst til å dra? Fortell oss det i kommentarfeltet nederst på siden ⇓

···

Maldivene

Maldivene. Tusenvis av utsøkte koralløyer rett utenfor Indias vestkyst. Bare navnet gjør at du ser for deg krystallklart, dusturkist vann og små karakteristiske villaer på påler med egne stiger ut i dette våte himmelriket. Det er vanskelig å begrense antallet superlativer når man beskrivelser av Maldivene. Men så ser det også ut som dette:

VSMVMLE1164

Maldivene er minst like vakkert i virkeligheten.

Og blir du mot formodning lei av denne utsikten, så er tilfeldigvis også dykkingen og snorklingen helt unik på Maldivene. Forbered deg på å svømme rundt i et enormt, fargesprakende akvarium med store stimer av fisker i alle farger, fasonger og størrelser.

Vil du vite mer? Her kan du lese om familieferier på Maldivene.

···

India

India er kontrastenes land. Forgylte templer, glitrende klesdrakter og enorme sosiale forskjeller. En reise hit vil du aldri glemme. Og er dere en matglad familie er India himmelriket. Indere ser på mat som en gave fra gudene, et middel for å oppnå fysisk og åndelig balanse. La dere friste av retter som tikka masala, butter chicken (smørkylling), paneer masala (ostebiter i kryddersaus) og ikke minst – rykende ferske, luftige nanbrød rett fra tandoori-ovnen.

VSINGOI1047

Indisk mat – sånn den skal være!

···

Sri Lanka

Indias nabo i øst lokker med en tusenårig kulturhistorie, en frodig jungel perfekt for oppdagelsesferder og ikke minst – milelange, fantastiske strender. Ta med familien på te- og krydderplantasjebesøk, få med dere en cricketkamp, eller slumre under kokospalmene på Sri Lankas puddermyke sand.

Ps! Maten her er like god som i India (om ikke enda bedre).

Nysgjerrig på Sri Lanka? Disse fem opplevelsene må du ikke gå glipp av

VSLKCMBSRI1149

Sri Lanka byr på mye mer enn bare solskinn og eventyrlige strender.

···

Zanzibar

Ca. to mil øst for Tanzanias fastland ligger paradisøya Zanzibar. Den største koralløya langs Afrikakysten. Med sine eksotiske strender, vannsporttilbud, spennende kultur og smakfulle kjøkken (på menyen har de blant annet fersk, grillet fisk, kokoscurry og myke nanbrød) har øya noe for enhver smak. Den gamle bydelen Stone Town i Zanzibar Town har med sitt sjarmerende virvar av små smug, basarer og solblekede steinhus fått plass på UNESCOs verdensarvliste. Verdt et besøk!

The Palms

Kanskje Zanzibar er stedet for deg?