Ta med barna til Maldivene i sommer

Ja, du leste riktig! Du visste kanskje ikke at idylliske Maldivene passer perfekt for barnefamilier? Møt familien som tok sjansen, og se hvordan du velger riktig øy.

– Som så mange andre drømte vi om å reise til Maldivene i mange år, men med små barn ble det lenge bare med drømmen, sier tobarnsmoren Monica Atneosen-Åsegg.

I 2017 bestemte hun og mannen Geir seg for at det var på tide å gjøre drømmen til virkelighet. Årets sommerferie skulle gå til Vilamendhoo Island Resort. Da var barna Thea og Jesper 10 og 4 år gamle.

– For å få tilstrekkelig lengde på reisen var skolens sommerferie den eneste muligheten vår. Det skulle man kanskje tro tilsvarte skyhøye priser, men sånn er det ikke, sier hun.

Familien fant nemlig ut at det er vesentlig billigere å reise til Maldivene i sommermånedene sammenlignet med om vinteren.

Bildetekst: Ferien til Maldivene traff midt i blink for både store og små i familien Atneosen-Åsegg. Foto: Privat

Ferien til Maldivene var midt i blinken for både store og små i familien Atneosen-Åsegg.

Anbefaler å reise om sommeren

De siste årene har flyselskap som Emirates og Qatar etablert seg med mange ruter fra Oslo. Det har ført til kortere reisetid, og ikke minst – betydelig lavere priser på flybillettene, for eksempel til Maldivene.

– For noen år siden var prisen nesten det dobbelte av det vi ser i dag. Det stemmer også at du kan spare mye på å reise om sommeren, bekrefter Svein Erik Bjørheim, sjef for Vings ruteflyavdeling.

Mange tror Maldivene og andre eksotiske reisemål er forbeholdt reiser i vintersesongen, men mange av dem kan du like gjerne besøke om sommeren.

– Maldivene har en dagtemperatur på rundt 30 grader i sommerhalvåret. Det kan komme et regnskyll eller to, men det er ytterst sjeldent at det regner sammenhengende i flere dager på steder som dette, utdyper Bjørheim. 

Familien Atneosen-Åsegg er imidlertid ikke de eneste som har fått øynene opp for utradisjonelle sommerreisemål. I fjor var Bali og Maldivene to av de mest populære eksotiske reisemålene blant barnefamilier, viser tall fra reisearrangøren Ving.

Bildetekst: Maldivene var blant de mest populære eksotiske reisemålene blant barnefamilier i fjor.

Maldivene var blant de mest populære eksotiske reisemålene blant barnefamilier i fjor.

Slik fikser du den lange flyreisen

Å reise langt med forholdsvis små barn kan være en utfordring, og Geir og Monica var spent på hvordan flyturen skulle bli – særlig for fireåringen.

– Vi løste det ved å utnytte mellomlandingen vi uansett hadde på veien ned. Vi la rett og slett til noen dager i Dubai som en del av ferien. Det ble et fint avbrekk, og gjorde at flyreisen ikke føltes altfor lang, forteller Monica.

Dubai ligger bare drøye seks timer fra Oslo, og vel fremme sjekket familien inn på spektakulære Atlantis the Palm, på den kunstige øya Palm Jumeirah. Hotellet har en gjennomført stil med en undervannsverden som tema, og ligger ved siden av det store badelandet Aquaventure, som alle gjester har gratis adgang til. Og bading ble det mye av for familien Atneosen-Åsegg.

– Gradestokken viste 45 varmegrader på det meste da vi var der. Det er i overkant varmt, men vannet i bassengene holdt cirka 25 grader, og ble redningen, sier Geir.

Etter fire dager i Dubai gikk ferden videre til Maldivene.

Vil du ha flere tips? Slik gjør du flyreisen med småbarn til en lek

Bildetekst: Atlantis The Palm er hotellet for deg som vil ha et uforglemmelig opphold i Dubai. Klikk på bildet for å lese mer.

Atlantis The Palm er hotellet for deg som vil ha et uforglemmelig opphold i Dubai. Klikk på bildet for å lese mer.

Det første møtet med Maldivene

De aller fleste som flyr til Maldivene lander på Velana International Airport, og det gjorde også familien Atneosen-Åsegg. Flyplassen ligger på øya Hulhule, rett ved siden av hovedøya Malé, der også hovedstaden – med samme navn – ligger. De fleste av oss er vant til å ta en taxi eller buss fra flyplassen til hotellet, men fra Velana går reisen videre med innenriksfly, sjøfly eller speedbåt.

– Fra flyplassen tok det omtrent 25 minutter med sjøfly til Vilamendhoo, og turen var en opplevelse i seg selv. Pilotene satt barbeint iført shorts og pilotbriller, og fløy oss over korallrev og bitte små øyer omgitt av turkist hav. Å ankomme et reisemål med sjøfly var skikkelig heftig, både for oss og barna, sier Geir.

Vel fremme på Vilamendhoo fulgte familien i pilotenes fotspor. De sparket av seg skoene og gikk barbeint resten av ferien.

– Vi hadde hørt rykter om hvor usannsynlig vakkert Maldivene er, og selvfølgelig sett bilder, men ble likevel overrasket. Ofte er det sånn at noe ser bedre ut på bilder enn i virkeligheten, men her er det nesten som om ikke bildene klarer å yte stedet rettferdighet. Det har jeg ikke opplevd noe annet sted enn her, sier Monica.

Her kan du se alle hotellene du kan velge blant på Maldivene

Bildetekst: Maldivene er enda vakrere i virkeligheten.

Tro det eller ei, Maldivene er enda vakrere i virkeligheten enn på bilder.

Hva syntes barna?

Kritthvite strender så langt øyet kan se er vel og bra for voksne strandløver, men hva med barna?

– Tanken på at barna kanskje kom til å kjede seg streifet oss naturligvis før vi dro, men vel fremme erfarte vi det motsatte. Vi badet, spilte fotball, bordtennis og golf, og padlet rundt øya nesten hver dag. Barna trivdes veldig godt på stranden, og brukte mye tid på å bygge sandslott og studere eremittkreps, forteller Geir.

Maten falt også i smak, både hos store og små.

– Vi synes maten var eksepsjonelt bra. At måltidene var inkludert i prisen gjorde det også mye lettere å forutse kostnadene og unngå å sprenge feriebudsjettet, tipser Monica.

Bildetekst: Maldivene byr på flere morsomme aktiviteter, som passer for hele familien. Foto: Privat

Maldivene byr på flere morsomme aktiviteter som passer for hele familien.

Tips! Når du reiser til Maldivene er det ikke uvanlig at hotellet du bor på er det eneste som finnes på øya. Da kan det være ekstra deilig og praktisk med All Inclusive. Da er mat, drikke og mye mer inkludert, sånn at du kan slappe fullstendig av og konsentrere deg om å nyte ferien.

Familien Atneosen-Åsegg reiste sammen med en annen familie med barn i samme alder som deres egne, noe som også sørget for at ingen kjedet seg. De fikk selvfølgelig også med seg de verdensberømte dykkeforholdene i øyparadiset.

– Snorklingen er noe av det vi husker aller best fra ferien. Vi kunne spasere rett ut i det krystallklare vannet og snorkle rett utenfor terrassen vår, og vi så alltid mange fisker og koraller.

Familien trivdes såpass godt at de ikke utelukker en ny tur til øyparadiset.

– Barna spør jevnt og trutt om når vi skal reise tilbake. Jeg vil anbefale alle som har mulighet til det, med eller uten barn, å reise til Maldivene. Du kommer ikke til å angre, oppfordrer Monica.

Vil du lese mer om hvordan det er å være på ferie på Maldivene? Klikk her!

Tips! Familien bestilte hele reisen som en pakke hos en reisearrangør. Den inneholdt flyreise, overnatting i Dubai, transport til og fra flyplassene underveis, og oppholdet på Vilamendhoo.

– Det var en trygghet for oss å vite at alt var i orden, og at man er ivaretatt hvis noe skulle skje underveis. Særlig når man reiser såpass langt, og spesielt når man reiser med barn.

Monica Atneosen-Åsegg

Her finner du din drømmereise til Maldivene