Slik får du tak i en Cronut i New York

cronut topp

The Cronut – halvt donut, halvt croissant, og usannsynlig populær. Originalen får du kun på ett bakeri i New York, og de blir utsolgt hver. eneste. dag. Vi smakte, og det bør du også gjøre!

Hver morgen klokken 10 summer det av forventing utenfor lille Dominique Ansel Bakery i 189 Spring Street. Køen strekker seg fra det gule skiltet ved døren og et stykke nedover gaten. Bakeriet har allerede åpnet, men cronuts får du ikke kjøpt før kl. 10 – og skal du kapre en av de kaloritunge herlighetene må du pent stå i kø og krysse fingrene for at de ikke blir utsolgt før det er din tur. Med mindre du gjør som oss, forhåndsbestiller og går rett til glassdisken med ferdigpakkede bestillinger.

cronut 1

Forhåndsbestiller du slipper du kø – og er sikker på at du får smake på den sagnsomsuste cronuten.

Når forhåndssalget åpner kan du bestille (maks seks) cronuts for bestemte datoer noen uker frem i tid. Du velger dato og klokkeslett for henting, og betaler med PayPal. Hvis du ikke allerede har en PayPal-konto bør du opprette dette før du forsøker å forhåndsbestille. Så snart salget åpner blir det et massivt trykk på nettsiden, og ikke bli overrasket hvis den kræsjer en gang eller fire i løpet av bestillingen. Sitt klar når salget åpner. Ikke gi opp, bare prøv igjen. Forhåndssalgene skjer på mandager og starter 17.00 norsk tid – New York ligger 6 timer etter oss (vintertid).

Forhåndssalget finner du HER.

… og ikke minst, reisen til New York finner du HER!

cronut 2

Dominique Ansel Bakery etter det verste cronut-rushet.

Hvordan smaker cronuts?

Dominique Ansel Bakery opererer med månedens smak på cronuts, og bare det. I november har Toffee Coffee Cronut vært på menyen: en herlig cronut med espressokrem, toffee-ganache og salt karamellknekk. I desember blir smaken som seg hør og bør mer juleinspirert: pekkerkake, melkesjokolade, pære og kanelsukker.

cronut 3

Det tar opptil tre dager (!) å bake en cronut. Antall kalorier pr. cronut vil du ikke vite, stol på oss. 😉

Kjenner du noen som ville like dette?
⇓ Del denne saken med dem, da vel!