Slik får du tak i en Cronut i New York

cronut topp

The Cronut – halvt donut, halvt croissant, og usannsynlig populær. Originalen får du kun på ett bakeri i New York, og de blir utsolgt hver. eneste. dag. Vi har smakt, og det bør du også!

Hver morgen klokken 10 summer det av forventing utenfor lille Dominique Ansel Bakery i 189 Spring Street. Køen strekker seg fra det gule skiltet ved døren og et stykke nedover gaten. Bakeriet har allerede åpnet, men cronuts får du ikke kjøpt før kl. 10 – og skal du kapre en av de kaloritunge herlighetene må du pent stå i kø og krysse fingrene for at de ikke blir utsolgt før det er din tur. Med mindre du gjør som oss, forhåndsbestiller på nett og går rett til glassdisken med ferdigpakkede bestillinger.

cronut 1

Forhåndsbestiller du på nett slipper du den lengste køen – og du er sikker på at du får smake på den sagnsomsuste cronuten før den blir utsolgt.

Når forhåndssalget åpner kan du bestille (maks seks) cronuts for bestemte datoer noen uker frem i tid. Du velger dato og klokkeslett for henting, og betaler med PayPal. Hvis du ikke allerede har en PayPal-konto bør du opprette dette før du forsøker å forhåndsbestille. Så snart salget åpner blir det et massivt trykk på nettsiden, og ikke bli overrasket hvis den kræsjer en gang eller fire i løpet av bestillingen. Sitt klar når salget åpner. Ikke gi opp, bare prøv igjen. Forhåndssalgene skjer på mandager og starter 17.00 norsk tid – New York ligger 6 timer etter oss (vintertid).

Forhåndssalget finner du HER.

… og ikke minst, reisen til New York finner du HER!

cronut 2

Dominique Ansel Bakery etter det verste cronut-rushet.

Hvordan smaker cronuts?

Cronuts får du bare med månedens smak, i alle fall hos Dominique Ansel. Tidligere har disse bestått av blant annet Toffee Coffee Cronut: en herlig miks av espressokrem, toffee-ganache og salt karamellknekk, og mer kuriøse varianter som Sweet Potato Crème Pâtissière – cronut med søtpotet! I desember pleier smaken som seg hør og bør å være mer juleinspirert: pekkerkake, melkesjokolade, pære og kanelsukker.

Tips! Du kan selvfølgelig sjekke hva som er månedens smak på bakeriets nettside.

cronut 3

Det tar opptil tre dager (!) å bake en cronut. Antall kalorier pr. cronut vil du ikke vite, stol på oss.