Slik lager du tapas hjemme

kanarisk tapas topp

Den spanske tapastradisjonen har mange år på nakken, men nå er den hetere enn noensinne. Invitér gode venner til et festmåltid og fyll spisebordet (og magen!) med disse smakfulle smårettene.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

TORTILLA ESPAÑOLA – POTETOMELETT

tortilla espanola

DETTE TRENGER DU:

0,5 dl olivenolje • 4 bakepoteter • 1 gul løk • 200 g chorizo • 5 egg • salt og pepper

SLIK GJØR DU:

1. Skrell potetene og skjær dem i skiver. Kutt løk i småbiter og skjær chorizoen i terninger.

2. Varm 2-3 spiseskjeer av oljen i en stekepanne på middels varme. Stek potet og løk i ca. 10-15 minutter.

3. Tilsett chorizoen i pannen og stek i 5 minutter til. Poteten skal bli myk og pølsen gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.

4. Visp sammen egg i en stor bolle og tilsett potet, løk og chorizo fra stekepannen. Bland godt.

5. Ha resten av oljen i en ren stekepanne og varm på middels varme.

6. Stek blandingen med egg, løk, potet og chorizo i ca. 10 minutter uten omrøring (pass på at pannen ikke er for varm!)

8. Legg en stor tallerken opp ned over pannen og snu pannen mens du holder tallerkenen, så omeletten blir liggende på tallerkenen. Snu omletten og stek den andre siden i 5-10 minutter.

9. Legg omeletten på et fat til avkjøling, eller server den varm.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

GAMBAS AL AJILLO – REKER I HVITLØK

gambas

DETTE TRENGER DU:

1,5 dl olivenolje • 4 hvitløksfedd • 1 ts chiliflakes • 20-25 store reker • saft fra 1 sitron • 0,5 dl konjakk • 1 ts paprikapulver • 1 ss persille • salt og pepper • godt brød

SLIK GJØR DU:

1. Finhakk hvitløk og persille og skrell rekene.

2. Varm oljen i en stekepanne (eller spansk, ildfast leireform om du har det)

3. Tilsett hvitløk og chiliflakes og la det surre i pannen til hvitløken blir gyllenbrun.

4. Skru opp temperaturen og tilsett reker, sitronsaft, konjakk og paprikapulver. Rør godt om.

5. Ta platen av varmen etter 3-4 minutter. Tilsett salt og pepper, topp med persille og server med brød.

LES MER: Smaken av Hellas – på ditt eget kjøkken

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

AIOLI – HVITLØKSMAJONES

DETTE TRENGER DU:

 3-4 hvitløksfedd • 1 ts salt • 2 eggeplommer • 2,5 dl extra virgin olivenolje • 1-2 ss ferskpresset sitronsaft

SLIK GJØR DU:

1. Pass på at alle ingrediensene har romtemperatur før du begynner. Visp sammen hvitløk, salt og eggeplommer. Du kan bruke stavmikser.

2. Tilsett olivenolje sakte, f. eks ved å helle i en tynn stråle samtidig som du visper.

3. Smak til med sitronsaft og salt.

Har du noen enkle tapasoppskrifter du vil dele med oss? Bruk kommentarfeltet nederst på siden ⇓

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

PIMIENTOS DE PADRÓN –  STEKT PAPRIKA

padron

DETTE TRENGER DU:

0,5 kg ferske pimientos de padrón (små, grønne paprika) • olivenolje • havsalt

SLIK GJØR DU:

1. Skyll paprikaene i kaldt vann og tørk av dem.

2. Varm godt med olivenolje i en stekepanne og stek paprikaene i flere omganger i 2-3 minutter.

3. Tilsett salt og pepper og server.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Foretrekker du the real deal? I så fall finner du turer til tapaens hjemland HER!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………