Spørsmål og svar om Cuba

I desember 2010 hadde vi vår Cuba-ekspert tilgjengelig for spørsmål på Facebook. Vi har samlet sammen noen av spørsmålene og svarene. Slik at du får svar på spørsmål om vår nye feriedestinasjon – Cuba!

Hvilken valuta gjelder? I reisehåndbøker og flere steder på Internett står det at man må ha amerikanske dollar, men så finner vi annen informasjon som sier at man må ha med euro. Kan man bruke begge?

Svar fra Monica Wlasney: Hei! Jeg anbefaler å ta med Euro til Cuba. Jeg brukte bare Euro i oktober/november og dette fungerte veldig bra. Euro veksles enkelt til CUC, som er den valutaen som brukes av turister på Cuba. Amerikanske dollar, Diners og AMEX godtas ikke overalt. Det finnes noen minibanker i større byer og man kan også ta ut penger med kort på vekslingskontorene, men vær obs på at de tar ca 11 % vekslingsgebyr.

Bør vi booke leiebil på forhånd, eller gjør man det enklest på destinasjonen?

Svar fra Monica Wlasney: Ving tilbyr ikke leiebil på Cuba, så dette må du ordne på egenhånd. Du kan selvsagt kontakte utleieselskaper og leie får du reiser slik at dette er ordnet på forhånd. Det skal heller ikke være noe problem å leie på destinasjon. Standarden på veiene er varierende og det er litt dårlig skilting, men det går fint å kjøre rundt.

Kan man svømme med delfiner i Cuba?

Svar fra Monica Wlasney: Hei! Ja, du kan svømme med delfiner blant annet i Varadero. Her ligger det et Delfinario som har flere delfinshow i løpet av dagen. De tilbyr også å svømme med delfiner.

Hva er det beste med Cuba? Hvilke tre ting, utenom det åpenbare anbefaler du å gjøre?

Svar fra Monica Wlasney: Hei! Det som gjorde størst inntrykk på meg er folkene, deres åpenhet og musikken. De fleste har ikke mye penger eller materielle goder i livet, men er allikevel, blide, omtenksomme og byr på seg selv. Må jo også innrømme at alle de gamle og flotte amerikanske bilene selvsagt gjør et inntrykk. Utenom det helt åpenbare vil jeg anbefale å bo en natt privat. Bli med å danse når de danser og høre om dagliglivet på Cuba. Sette seg inn i deres hverdag.

Hei! Lurer litt på hvordan det er med korrupsjon og prostitusjon. En venn av meg var på Cuba for ca 15 år siden med kjæresten, men det ble det ikke tatt hensyn til. Damene kastet seg over han allikvel og de måtte betale ekstra både her og der for å få service eller hjelp. Hans historie og erfaring har gjort at jeg ikke engang har på tenkt på Cuba som et mulig feriemål.

Svar fra Monica Wlasney: Hei! Korrupsjon og prostitusjon finnes nok og noen opplever nok dette sterkere enn andre. Det kommer nok veldig an på hvor du ferdes og hva man oppsøker. Mye har nok også forandret seg på 15 år. Jeg har ikke opplevd noe særlig av dette og oppfattet ikke det som noe problem. Ingen jeg kjenner som har besøkt Cuba har heller hatt særlig problemer med dette. Jeg vet at noen steder er det vanlig å tipse litt før man får en service for å få service, men jeg opplever ikke dette som noe større problem. Jeg vil anbefale dere å vurdere Cuba for en ferie i fremtiden, for det er absolutt et land det er verdt å besøke!


Hvordan er det med kriminalitet på Cuba? Hørt mange rykter om den, men har aldri vært der selv?

Svar fra Monica Wlasney: Hei! Kriminalitet finnes selvsagt overalt – også på Cuba. Mener ikke at Cuba er noe mer belastet med dette enn andre steder. Uansett hvor i verden man reiser vil jeg anbefale å bruke sunn fornuft, og ikke å oppsøke utsatte områder. Det vil si – ikke ferdes gatelangs om natten med kamera rundt halsen og lommeboken full av penger. En del tiggere finnes, men disse er ikke farlige. De ønsker bare en peso, eller litt såpe eller en kulepenn.

Hei! Hvordan er det å dra med små barn til Cuba? Han en på snart ett år.

Svar fra Monica Wlasney: Hei! Jeg ser ingen grunn til å ikke ta med små barn til Cuba. Det er jo en litt lengre flyreise enn til våre reisemål i Europa, men selve Cuba som destinasjon er også tilrettelagt for barnefamilier. Spesielt Varadero er å anbefale. De har store hotellkompleks med alt man trenger for en vellykket ferie. Jeg har selv en sønn på 2.5 år, og tar gjerne med meg han til Cuba.

Kategorier