Thomas Cook Airlines Library i Thailand

Thailand_gaver_2_Layout-1-1

I Kao Sok, en naturpark ca. 200 kilometer nord for Phuket i Thailand, hørte en av Thomas Cook Airlines’ ansatte om et skolebibliotek som råtnet bort. Det ville hun gjøre noe med.

Som sagt så gjort – det ble donert 100 000 baht (ca. 2300 euro) til et nytt bibliotek på Baan Yo Plang School. Det ble reist av lokale håndverkere i samarbeid med foreldrene til barna ved skolen.

Det solide nye biblioteket stod ferdig i 2011 og bærer navnet Thomas Cook Airlines Library. I etterkant har flyselskapet også donert penger både til undervisningsmateriale til elevene, og utstyrt skolen med datamaskiner fra kontoret i Patong.

I vårt sponsorarbeid legger vi stor vekt på barnas undervisning i engelsk. Gode språkkunnskaper er veien ut av fattigdom i jungelen til en jobb i den raskt voksende turistindustrien.

– Derfor har vi også involvert lærere fra en dansk skole i prosjektet. Utover å sende undervisningsmateriale laget av de danske barna vil de også lære opp de thailandske lærerne. Det har vært viktig for oss å ikke spre de relativt beskjedne sponsorpengene utover en rekke prosjekter i området, men heller konsentrere oss om «vår» skole. Det gir synlige resultater som de ansatte i vår virksomhet kan glede seg over.

Det sier Torben Andersen, Head of Information and PR i TCAS.

Også de ansattes barn er involvert i prosjektet ”Baan Yo Plang”. Før jul hadde barna juletrefest i København. De ble oppfordret til å ta med gaver i form av brukte leker til de thailandske barna. Til sammen 20 kasser med overraskelser ble tatt med inn i jungelen og delt ut av Sunwing-maskoten Lollo til de glade barna. Mange av dem går de syv kilometerne til skolen hver dag, så de beskyttende Thomas Cook-skyggeluene var populære.

Kategorier