3 fine sykkelturer fra Las Americas

Tips fra treningsblogger Kari F. Lingsom

Etter en herlig uke på Tenerife er jeg mange erfaringer rikere med tanke på hvor du kan sykle mens du er på ferie på den sydlige delen av denne flotte øya.

•••

Tur 1

Denne turen går i relativt rullende terreng vestover mot Los Gigantes. De første 20 minuttene går gjennom Las Americas, noe som kan være litt knotete før du finner veien videre å sykle på som det ikke er så mye trafikk på. Følg TF-47 mot Los Gigantes, så er du på rett vei. Turen er ca 35 km en vei, og hvis du vil forlenge så kan du jo ta turen opp til Santiago del Teide. Dette er en 15 km lang oppoverbakke fra Los Gigantes. Ellers så er Los Gigantes noen store klipper som stuper ned i havet, et flott skue og et vel besøkt turiststed. Det ligger også en hyggelig kafe på toppen av bakken, det er fint å stoppe her for en Cola og påfyll av mat.

Tur 2

Er den mest kuperte turen. Denne går opp til Vilaflor, og er 25 km med bare oppoverbakker. I starten sykler du på en ganske stor vei med en del trafikk, men etter hvert så kommer du inn på de fine veiene med mye svinger og fin utsikt, dessuten er det godt skiltet til Vilaflor. Når du så kommer hit på 1200 moh, kan du enten fortsette mot toppen av Teide, svinge ned mot Granadilla og få litt flatere sykling hjemover langsmed fjellveggen, eller så kan du bare snu å kjøre de fine, tekniske utforsvingene ned til Las Americas igjen.

Tur 3

Er den flateste turen og går ut til havet sør for Aeropuerto Sur til surfeparadiset El Medano. At det er flatt betyr imidlertid ikke at turen er fri for utfordringer. Er du uheldig så kan de 20 relativt flate kilometerne gå like treigt som om det var mye mer kupering. Årsaken er, som vi opplevde flere ganger, de vanskelige vindforholdene som råder på denne sydøstlige sletten av øya. Nesten hver gang vi kjørte denne veien var det lette vindforhold i Las Americas, men etter å ha passert noen koller beEllgynte det å blåse opp noen kilometer utenfor byen. Fordelen er at du får noe kult å se på mens du spiser lunsjen din i El Medano, siden vinden drar mange brettseilere og kitesurfere. På veien hjem kan du ta turen nedenom havnebyen Las Galletas, det gir deg 10 km ekstra og 30 km totalt på hjemveien.

Praktiske tips

Har du lyst til å sykle på Tenerife, så kan du enten leie sykkel eller ta med din egen. For vår del var det best å ta med egen, siden vi skulle være her i to uker og vi gjerne ville trene på våre egne sykler. Ving tar kun 550 kroner tur/retur for sykkelen om bord, dette er veldig billig og gjorde det også økonomisk smart å ta med egen sykkel. Men – mange har ikke egen landeveissykkel, eller de ønsker å bruke sykkel kun noen dager av ferien. Da er leie av sykkel et supert alternativ. Selskapet Bike Xpress leier ut gode sykler av merket Specialized, både by-, terreng- og landeveissykler. De leverer sykler direkte til de aller fleste hotellene i området Las Americas og Los Cristianos, så ta kontakt med resepsjonen eller kontakt selskapet online før avreise.

Har du med egen sykkel og trenger nye gasspatroner, service eller annet utstyr har de en veldig god sykkelbutikk i BiciSport i Los Cristianos. Eieren her er veldig hyggelig og serviceorientert. Uansett er det vel verdt turen innom for å beundre de fine syklene han har til salgs!

God tur!

Les også: Derfor bør du velge Tenerife i vinter