Dubai – stedet som faktisk har alt

Gjesteblogger Silje Bjørnstad har reist jorden rundt. Etter å ha vært i Dubai kom hun hjem med denne beskjeden: «Dubai er kanskje det beste stedet jeg har vært til nå!»

Om du tror du har vært i en by som har «alt», tro om igjen. Har du vært i Dubai skjønner du nok kanskje hva jeg mener, for dette er stedet som faktisk kan tilby det du ikke visste du hadde lyst til å oppleve.

Jeg hadde min første tur dit nylig, i desember 2012. Sju dager var booket og jeg hadde planer om å se og gjøre både det ene og det andre. Vel, jeg skal og MÅ tilbake for å gjennomføre den planen for å si det sånn. Å være i Dubai kan egentlig sammenlignes med å være i en slags fantasiverden. For min del er dette stedet som en blanding av Las Vegas og Singapore­– med enda litt til. Bare synet av de spektakulære skyskraperne som lyser og blinker i ulike farger er en opplevelse i seg selv, men midt oppi «galskapen» så er alt så rent, pent og ordentlig. Her viser menneskene virkelig respekt for hverandre og for miljøet de lever i. Alt virker så gjennomført samtidig som at man opplever en upåklagelig høflighet og gjestfrihet hos dem man møter.

Dubai byr på mange flotte strender og deilige temperaturer.

Dubai byr på mange flotte strender og deilige temperaturer hele året.

Aktiviteter
Mulighetene og opplevelsene er som du sikkert forstår mange, veldig mange. Her kan du nyte late solskinnsdager på silkemyke strender og bade i krystallklart vann, du kan shoppe som du aldri før har shoppet, dra på ørkensafari, spise eksklusiv middag på et 7-stjerners hotell, hoppe i fallskjerm, besøke verdens høyeste tårn eller kanskje det frister å svømme med delfiner?

Selv vil jeg anbefale en safaritur i ørkenen på ettermiddagen. En slik tur passer de fleste og inneholder flere aktivitete. Blant annet bilkjøring over sanddyner, som virkelig får det til å krible i magen, du får prøve kamelridning, se imponerende magedans, mulighet for å teste vannpipe og du blir servert en ekte barbeque-dinner midt i ørkenen.

Et must mens du er i byen er selvfølgelig et besøk i verdens høyeste tårn Burj Khalifa (828 meter). Jeg vil tipse deg om å booke billetter på forhånd før avreise slik at du unngår lange køer og fullbookede dager, spesielt i turistsesongen.

Utsikten fra verdens høyeste tårn.

Utsikten fra verdens høyeste tårn.

Shopping
Videre har man selvfølgelig alle shoppingmulighetene. Du har ikke opplevd shopping malls før du har vært i Dubai. Kjøpesentrene her er så gigantiske at du egentlig trenger en hel dag i hver og en av dem bare for å kunne organisere deg. Du finner garantert noe som frister uansett hvilken type du er for her har du kjente butikknavn som for eksempel H&M, Nike, Adidas, Zara og Top Shop, men også de mer eksklusive merkene som Dolce&Gabbana, Gucci, Prada og Tiffany`s.

Enten du er fan av shopping eller ikke så bør du uansett ta deg en tur innom Dubai Mall som er et av verdens største kjøpesentre. Jeg kan ikke forklare hvor stort det faktisk er, men at senteret har sine egne små taxi-biler hvis du skulle bli sliten i beina sier egentlig ganske mye. I tillegg kan du stikke bort til «Dubai Aqarium & Underwater World» og titte litt på haiene og fiskene som svømmer rundt i vannet, eller kanskje gå på skøyter midt i senteret? På kveldene vises det forresten et gratis fontene-lysshow utenfor, som kan være verdt å få med seg.

Fonteneshow utenfor Dubai Mall.

Fonteneshow utenfor Dubai Mall.

Et annet kjøpesenter du bør stikke innom er Mall of the Emirates. I tillegg til alle de hundretalls butikkene på senteret har du muligheten til å more deg i «Magic World» som er et fornøyelsessenter med blant annet karuseller og spillemaskiner. Du bør også besøke attraksjonen «Ski Dubai», en innendørs skibakke, hvor du for eksempel kan stå litt på slalåm eller snowboard hvis du skulle savne vinter-Norge mens du er på ferie.

Bade- og strandliv
Det finnes flere bademuligheter i Dubai. Enkelte strender hos de største hotellene langs stranden er private og forbeholdt hotellgjester, men du har allikevel flere valgmuligheter når det gjelder soling og bading. Mitt tips er Jumeirah Beach Park der man har mulighet til å leie seg strandseng og parasoll for en billig penge samt at det finnes dusj- og toalettfasiliteter der. Disse tjenestene tilbys nemlig ikke ved alle de offentlige strendene. Uansett hvor du velger å legge deg ned så vil du kunne nyte feriefølelsen med silkemyk sand mellom tærne mens du ligger og nyter solvarmen og kjenner at du blir klar for en dukkert i det krystallklare vannet. Ja, dette er ikke langt unna følelsen av å være i paradis.

Taxi i Dubai er billig og nødvendig da det kan være store avstander mellom stedene man ønsker å besøke. Men ofte kan det faktisk være smartere å ta t-banen når man skal til og fra ulike steder. Presist, billig og effektiv, særlig når det er rushtid i biltrafikken.

Dubai har noe for alle.

Dubai har noe for alle.

Det å reise er virkelig noe av det beste jeg kan gjøre. Ikke bare kan man komme seg bort fra hverdagen, nyte late feriedager og oppleve ting man ikke har muligheten til hjemme, men for meg handler det like mye om å kunne kommunisere med andre mennesker, og å lære og forstå hvordan verden fungerer utenfor sine egen landegrense. Når det gjelder Dubai så kan dette stedet egentlig ikke beskrives, det må oppleves. Her er det umulig å kjede seg!

Nevnte jeg forresten den deilige temperaturen? I desember, som skal være den kaldeste måneden, så ligger temperaturen på rundt 25 – 30 grader. HERLIG!

 

Silje har også en egen blogg, som du kan ta en titt på her.

 • Hei Torill!
  I dubai generelt er det egentlig ikke noe “riktig” eller “galt” antrekk. På strendene er det både turister og lokal befolkning og alle slags mulige bekledninger fra heldekkende burka til minimalt dekkende bikini.
  Det er derimot “strengere” på kjøpesentre der man anbefaler noe som dekker til knærne og skuldre på kvinner. Inne på sentrene kan det også fort bli kjølig pga air condition så lurt å ha med seg noe som man bare kan slenge over seg uansett 🙂

  God tur!
  Mvh
  Silje

 • Torill

  Hei! Jeg og min familie skal til Dubai i desember 2013. Vi lurer veldig på hva som er riktig klesplagg på strendene der, for både kvinner og menn?