Dubai er reisemålet som har alt

Hvis du ikke har vært i Dubai enda, men tror du har vært i en by som har alt – tro om igjen! Emiratet kan tilby opplevelser du ikke engang visste du hadde lyst til å oppleve.

Denne posten er skrevet av gjesteblogger Silje Bjørnstad

Jeg reiste til Dubai for første gang i desember 2012. Jeg hadde planer om å se og gjøre både det ene og det andre, men de syv dagene jeg hadde til rådighet var ikke i nærheten av nok. Å være i Dubai kan sammenlignes med å være i en slags fantasiverden. En blanding av Las Vegas og Singapore ­– og enda litt til. Bare synet av de spektakulære skyskraperne som lyser og blinker i ulike farger er en opplevelse i seg selv, men midt oppi «galskapen» er alt så rent, pent og ordentlig. Alt virker så gjennomført samtidig som at man opplever en upåklagelig høflighet og gjestfrihet hos dem man møter.

Hvor skal du begynne?

Mulighetene og opplevelsene er som du sikkert forstår mange. Du kan nyte late solskinnsdager på silkemyke strender og bade i krystallklart vann, du kan shoppe som aldri før, spise eksklusiv middag på verdens eneste 7-stjerners hotell, hoppe i fallskjerm eller besøke verdens høyeste skyskraper, for å nevne noe.

Det første jeg vil anbefale er en ørkensafari. Det kiler i magen når jeepsjåføren gir gass over sanddynene, og du får se imponerende magedans, teste vannpipe og spise en skikkelig grillmiddag midt i ørkenen. Du må selvfølgelig også opp i Burj Khalifa, som med sine 828 meter er verdens høyeste bygning. Det lønner seg å bestille billetter på forhånd for å unngå lange køer, og ikke minst – at det er utsolgt! Det kan fort skje i turistsesongen.

Tips! Taxi i Dubai er billig, noe som er praktisk ettersom det ofte langt mellom severdighetene. Det kan imidlertid lønne seg å ta t-banen, som er presis, billig og effektiv. Særlig i rushtiden.

En ørkensafari i Dubai er en opplevelse du sent vil glemme.

Shop until you drop

Kjøpesentrene i Dubai er så store at du egentlig trenger en hel dag i hver og en av dem bare for å få oversikt. Du finner kjente butikker som H&M, Nike, Adidas, Zara og Top Shop, og mer eksklusive merker som Dolce&Gabbana, Gucci, Prada og Tiffany’s. Faktisk vil jeg gå så langt som å si at du burde ta turen innom Dubai Mall uansett om du liker å shoppe eller ikke. Jeg kan ikke forklare hvor stort det faktisk er, men det at senteret har små taxi-biler tilgjengelig hvis du blir sliten i beina sier sitt. Dubai Mall huser også Dubai Aqarium & Underwater World, et akvarium med hai og utallige fargerike fiskesorter, og senteret har en egen skøytebane. Utenfor arrangeres et lysshow i den store fontenen hver eneste kveld, og det er helt gratis og verdt å få med seg.

Les også: Dubai – størst, best og vakrest

På Dubai Mall kan du gå deg vill i de utallige butikkene.

Kjøpesenteret Mall of the Emirates er også verdt et besøk. Her er det selvfølgelig også utallige butikker, i tillegg til temaparken Magic World med både karuseller og spill. Du bør også besøke innendørs skibakken Ski Dubai, hvor du kan stå på slalåm og snowboard.

Paradis for de badeglade

Det er flust med bademuligheter i Dubai. De største hotellene har private strender som er forbeholdt gjestene. Jumeirah Beach Park er åpen for alle, og der kan du leie solseng og parasoll for en (relativt) billig penge. Det finnes også dusj- og toalettfasiliteter der, og det tilbys ikke ved alle offentlige strender. Temperaturen gjør det mulig å bade året rundt, og i desember, den “kaldeste” måneden, kan du forvente rundt 25 – 30 grader. HERLIG!

Her kan du se alle hotellene du kan bo på i Dubai

Dubai har mange flotte strender og deilige temperaturer hele året.

Dubai kan egentlig ikke beskrives, det må oppleves.