5 grunner til å velge Bulgaria

Har du ikke vært på ferie i Bulgaria enda? Lave priser, lange strender og lekre smaksopplevelser er bare noe av det som venter langs den eventyrlige Svartehavskysten.

 

1. Mye ferie for pengene

Du visste kanskje ikke at Bulgaria er et av de rimeligste landene i Europa å feriere i? Bulgaria er faktisk et av de ti reisemålene i verden hvor du får mest for pengene, basert på hotellpris og standard. Og det er ikke bare reisen som er billig, en 3-retters middag koster i underkant av to hundre kroner. Det betyr at reisekassa varer vesentlig lengre enn i andre land rundt Middelhavet.

 

2. Barnevennlige hotell

Bulgaria er et fint sted for barnefamilier med mange familiehotell å velge mellom. Prøv White Lagoon Beach Resort som ligger vakkert til på stranden utenfor den sjarmerende kystbyen Balchik. Her får hele familien herlige dager ved de flotte bassengene, trening er gratis og de minste kan more seg med underholdningen til maskotene Lollo og Bernie. Et annet godt alternativ for familien er Flamingo i den barnevennlige badebyen Albena.

White Lagoon Beach fikk i 2016 et nytt badeland, et nytt, stort barnebasseng med en bredere sklie og en større lekepark.

 

3. Kilometerlange sandstrender

Bulgaria har mange feriesteder med førsteklasses strandliv. I livlige Sunny Beach strekker den gylne sandstranden seg syv kilometer langs det turkise Svartehavet, og den regnes som en av Europas beste. Sunny Beach er for mange kjent som et reisemål for ungdom ute etter fest og moro, men passer like godt for barnefamilier. Det kan være lurt å velge hotell som ikke ligger i hovedgaten eller i nærheten av de største utestedene ved strandpromenaden – med mindre du har tenkt til å være med på festen selv, naturligvis!

Golden Sands er en annen strandfavoritt og et litt roligere alternativ for barnefamilier og par i alle aldre som ønsker late feriedager ved havet. Den grønne naturparken og den brede sandstranden med strandpromenaden er perfekt for gå- og sykkelturer. På kveldstid bør du sjekke ut den livlige gågaten med massevis av små koselige butikker, restauranter og barer.

Les mer om de forskjellige reisemålene HER

Golden Sands.

Hadde du gjettet at denne stranden var i Bulgaria? For en rimelig penge kan du nyte lange, varme dager i den myke sanden på Golden Beach.

4. Interessant historie

Med en fortid som del av det Det osmanske riket og med sovjetisk innflytelse i senere tid, er Bulgaria et land med en spennende kulturhistorie.

Vakre Nessebar, oppført på UNESCOs verdensarvliste, er stedet å bo for deg som vil ha mer enn sol- og strandliv i ferien. Byen har en rik historie og her kan man beundre byggverkene som er en naturlig del av det flere tusen år gamle bymiljøet. Bo på fine Sol Nessebar Mare, et Family Garden-hotell med flott beliggenhet ved havet og  gangavstand til byen.

Du kan også dra på utflukt opp i fjellene og se de berømte klippeklostrene; historiske underverk som er hugget inn i bratte fjellvegger med fantastisk utsikt. Du har også muligheten til å dra på utflukt til både det spennende nabolandet Romania og den tyrkiske storbyen Istanbul.

 

5. Mat og vin

Rynker du på nesa av tanken på bulgarsk vin? Bulgaria er faktisk en av verdens største vinprodusenter med fem vindistrikter som produserer vin av forskjellig karakter og kvalitet. Prøv en av de gode, tørre hvitvinene sammen med en middag bestående av fersk, grillet sjømat. Det bulgarske kjøkkenet er nemlig kjent for å ha mange grillretter på menyen. Gå heller ikke glipp av den berømte shopska-salaten, den bulgarske varianten av den greske, bestående av tomat, agurk, paprika og løk med revet, lokal fetaost over.

VSBGVARALE1031

Fritert deig, gulasjsuppe og kastanjepure er blant de vanligste rettene i Bulgaria, og vel verdt en smakebit.

Har du vært i Bulgaria?