Hit bør du reise i 2017

2017-toppbilde

Paradisstrender i Det indiske hav, en polsk badeby og flere spanske klassikere er blant reisemålene du bør besøke i 2017. Tradisjonen tro har vi samlet våre hotteste tips for det kommende reiseåret.

x

♥ MAURITIUS

– Det siste året har vi sett en stor økning i antallet reisende til Mauritius, og du skal ikke se bort fra at trenden fortsetter i 2017, sier Svein Erik Bjørheim i Ving. Den smellvakre øya som Mark Twain ubeskjedent kalte opphavet til selveste paradis ligger ca. 90 mil fra Madagaskars østkyst, og som seg hør og bør på en paradisøy i Det indiske hav er sandstrendene blendende hvite og vannet kystrallklart. Naturligvis.

– Det mange kanskje ikke vet er at det ikke koster så mye mer med en tur til steder som dette sammenlignet med en tradisjonell charterferie til Middelhavet, litt avhengig av hotell selvfølgelig, forklarer Svein Erik. Du får for eksempel en familieferie for to voksne og to barn på et fint familiehotell for drøye 50 000,– i juli, inkludert fly tur/retur.

VSMUMRUMAU1087

IKKE SÅ DYRT SOM DU TROR: Det koster ikke så mye mer for en tur til Mauritius enn en tradisjonell charterferie til Middelhavet. Kanskje er det hit familieferien skal gå i 2017?

♥ KANARIØYENE

– Jeg synes det er overraskende at ikke flere nordmenn utforsker Kanariøyenes enorme muligheter. “Alle” reiser til Gran Canaria, mens vulkanøya Lanzarote og strandparadiset Fuerteventura er ukjent territorie for mange, sier Vibeke Montero, reisejournalist og blogger på reisebloggen bortebest.no.

Ifølge henne passer Lanzarote godt for livsnyteren som setter pris på fine hotell og en helt unik natur.

– Også produseres det utrolig gode viner i Geria-dalen som du absolutt bør smake på!

Vibeke Montero synes flere nordmenn burde utforske Kanariøyenes ukjente sider i 2017. Her på Fuerteventura.

Naboøya Fuerteventura er også verdt et besøk i 2017, og byr på alt det vi nordmenn elsker, mener Vibeke.

– Her er det flere geiter enn mennesker, øya er lite utbygd, du er aldri langt unna fantastiske drømmestrender med finkornet, fløtefarget sand.

LES OGSÅ: Lanzarote – med en smak av luksus

VSESFUE1011

GLEM GRANCA: Fuerteventura er er skikkelig strandparadis, men ukjent territorie for mange nordmenn.

♥ CUBA

I fjor hadde vi Cuba på listen over reisemål du burde besøke i løpet av året. I år sier vi det samme til alle som ikke rakk det i 2016. Mye har skjedd på Cuba det siste året: Isfronten mellom Cuba og erkefienden USA er historie, kommersielle flyvninger er i gang igjen, og Fidel Castro – Cubas president frem til 2006 – har takket for seg.

Vi vet ikke hvorden det nye Cuba blir, men vil du oppleve den særegne stemningen blant falmede pastellfasader og amerikanske 50-tallsbiler i Havanna bør du definitivt reise nå. Også Vibeke Montero mener øya er verdt å vurdere i 2017.

– Jeg tror Cuba vil stige på trendbarometeret nå som Fidel Castro har tatt sitt farvel. Det blir spennende å se hva som skjer med den karibiske øyperlen fremover.

Tips! Cubansk mat er ikke kjent for å være noe gastronomisk høydepunkt, så Havannas beste spisesteder blir flittig frekventert og har gjerne ventetid om de i det hele tatt har ledig bord samme kveld. Prøv Habana 61 eller San Cristobal Paladar.

VSCUHAV1007

LEVENDE MUSEUM: Cuba er i forandring, kanskje til det bedre. Hovedstaden Havana er uansett en fengslende opplevelse – på sin egen måte.

♥ COSTA DEL SOL

Den spanske solkysten er en klassiker for mange nordmenn, og også i 2017 spås det at området kommer til å være et av de mest populære reisemålene.

– Den kommende sommeren vil nok Spania sette ny rekord i antall turister, sier Svein Erik Bjørheim i Ving. Han tror de fleste turistene kommer til å reise til Mallorca – eller Costa del Sol.

Av feriestedene langs kysten har særlig Marbella vokst og blitt et av områdets mest trendy reisemål. Torremolinos er også en klassiker, og vil du oppleve det gamle, genuine Spania kan du besøke noen av de små fjellandsbyene. Den lille storbyen Malaga har også økt i popularitet de siste årene, og med sin fine bystrand og summende atmosfære kan byen til tider minne om Barcelona i minitayr. Fra Norge går det hele 45 direktefly i uken (om sommeren) til Malaga med SAS og Norwegian – et veldig populært reisemål, med andre ord!

– Ikke glem at du ikke kommer til å være den eneste som vil til solkysten i 2017. Du bør bestille rekordtidlig hvis du vil bo bra i sommer, og det er ikke noe å tjene på å sitte og vente. Prisen på flybilletter kan nok svinge noe, men prisen på overnatting kommer ikke til å synke, heller tvert imot. Det blir bare dyrere og dyrere, og fullere og fullere, jo lenger du venter med å bestille, advarer Svein Erik.

Malagueta beach, Malaga

IKKE GLEM MALAGA: Malaga er kjent som utfartsåren videre til de kjente badebyene i nærheten, og mange haster bare videre. Dumt, for Malaga er som mini-Barcelona.

♥ HELLAS

Begrepet “greske perler” er for lengst brukt opp, men hva annet skal man kalle de små, søte øyene Symi og Tilos? Ifølge Joachim Berntsen i Ving er dette to av 2017s mest interessante reisemål.

– Symi er stille og rolig, men til tross for at det bare bor omtrent 2500 mennesker på øya har de fabelaktige restauranter. Muses byr på gresk gourmet i veldig hyggelige omgivelser rett ved havnen. Det er litt dyrt, men suveren mat og service, forteller Joachim.

Eieren av Muses har også en populær lunsjrestaurant med gresk kvalitetsmat og med stor variasjon i menyen. Du finner den ved å ta taxibåten til første stopp: Agia Marina.

– Tilos på sin side er så gresk som du kan få det. Bo på et hotell i fjellsiden så du får den fantastiske utsikten mot bukten. Tempoet er under hvilepuls, og tavernaene serverer meget lokal meze. Den forlatte byen, Mikro Chorio, midt på øya er også verdt et besøk. Midt i ruinene ligger det en bar og når mørket senker seg slår de på lyskastere slik at byen ser bebodd ut, sier Joachim.

Har du lyst til å prøve noe nytt kan du reise til Sivota og Ammoudia på det greske fastlandet, ikke så langt fra Parga. Også her er det lave skuldre og avslapning som gjelder – en tilsynelatende gjennomgående trend for det kommende året.

SMÅTT OG GODT

SMÅTT OG GODT: I 2017 er det små, greske herligheter som gjelder. Symi og Tilos er rolige og avslappende, mens Mamma Mia-kulissene Skiathos, Skopelos og Alonissos stadig er blant de mest populære den kommende sommeren.

♥ POLEN

– Hvis du er ute etter en rimelig storbyferie kombinert med sol og bad i 2017 bør du se nærmere på Gdansk i Polen, tipser Svein Erik. Fra Gdansk er det nemlig ikke lange biten til den livlige badebyen Sopot, bare 20-30 minutter med bil eller tog. Faktisk har Gdansk i prinsippet vokst sammen med Sopot og den andre nabobyen Gdynia, og sammen utgjør de den såkalte Trippelbyen.

Tar du en taxi fra Gdansk til Sopot kan du regne med å betale 30-40 zloty (70-80 kroner). De fleste taxiene opererer med faste priser per kilometer, men sjekk med taxisjåføren for sikkerhets skyld.

Sopot blir ofte kalt Polens St. Tropez og er et veldig populært sted i sommermånedene. Her er det en vakker sandstrand, Europas lengste pir bygget av tre, hyggelige restauranter og et pulserende uteliv. Perfekt for deg som vil ha en litt annerledes storbyferie i 2017.

Hvor vil du helst reise i 2017?