Velg riktig reisemål i Bulgaria

Usikker på hvilket reisemål som passer best for deg? Eller bare nysgjerrig? Uansett om du skal på familieferie, barnefri ferie, kjærestetur, jentetur – her får du en oversikt over de forskjellige bulgarske reisemålene og hvem de passer for.

x
BABDEBYEN ALBENA – perfekt for småbarnsfamilier

Albena er småbarnsfamilienes favoritt med sin kilometerlange, langgrunne sandstrand og fredelige omgivelser. Når dere vil ha en avveksling fra soling og bading finnes det muligheter for vannski, paraseiling, ridning, minigolf og bowling. Eller hva med en  båtutflukt? Mange forbinder Bulgaria med festglad ungdom, men det er et rolig kveldsliv i Albena og byen stilner i ellevetiden.

Bildetekst: Maritim Hotel Paradise Blue Albena

Maritim Hotel Paradise Blue Albena

SJARMERENDE BALCHIK – for kjærestepar (og barnefamilier!)

Balchik er uten tvil en av de mest romantiske småbyene langs Svartehavskysten. Balchik har et sprudlende bymiljø med en særegen gammeldags sjarm, og en fin strandpromenade som er perfekt for spaserturer hånd i hånd i solnedgangen. Byen er en populær feriedestinasjon også blant bulgarere, og mye av byens sjarm ligger i at den fortsatt er relativt skjermet for turisme. Er dere mer eventyrlystne anbefales et besøk i Touzlata, 5 km nord for Balchik, der kan dere oppleve tradisjonelt bulgarsk gjørmebad! Barnefamilier trives også svært bra i denne fredelige byen.

Bildetekst: Balchik er en av de mest romantiske småbyene langs Svartehavskysten

Balchik er en av de mest romantiske småbyene langs Svartehavskysten

STRANDFAVORITTEN GOLDEN SANDS – for alle

Golden Sands er en populær klassiker som passer for alle. Sandstranden er lang og bred, restaurantene er mange og mulighetene for festligheter utover natten er heller ikke få. Vil du oppleve enda mer i ferien kan du fra Golden Sands reise på utflukter til shoppingbyen Varna, utforske svartehavskysten og besøke nabolandet Romania.

LES OGSÅ: 5 grunner til å velge Bulgaria

Bildetekst: Den lange sandstranden i Golden Sands faller i smak hos de fleste.

Den lange sandstranden i Golden Sands faller i smak hos de fleste.

LIVLIGE SUNNY BEACH – for strand- og festløver

Mange mener at den syv kilometer lange sandstranden i Sunny Beach er en av de beste strendene i hele Europa, og byen er Bulgarias mest populære badested og har lokket til seg massevis av feriegjester helt siden området ble bygget på slutten av 1950-tallet. Sunny Beach er også kjent som byen der feststemt ungdom samles i høysesongen, men det betyr ikke at det ikke passer for barnefamilier. Bare pass på å velge et hotell litt utenfor sentrum!

SABKF03_003

VAKRE NESSEBAR – for deg som vil ha det lille ekstra

Sist, men ikke minst – Nessebar. en av Europas eldste byer, med brosteinsbelagte gater og innbydende strender. Nessebar har en vakker gamleby som ligger lengst ute på en halvøy med broforbindelse til fastlandet. I brosteinssmugene ligger det koselige restauranter, små torg og karakteristiske trehus fra 1700- og 1800-tallet.

Bildetekst: Koselige Nessebar er en av Europas eldste byer og verdt et besøk.

Koselige Nessebar er en av Europas eldste byer og verdt et besøk.