Slik velger du riktig reisemål i Bulgaria

Usikker på hvilket område du skal velge? Eller bare nysgjerrig? Uansett om du skal på familieferie, barnefri ferie, kjærestetur, jentetur eller noe annet – her får du en oversikt over de forskjellige bulgarske reisemålene og hvem de passer for.

x
BABDEBYEN ALBENA – perfekt for småbarnsfamilier

Albena er småbarnsfamilienes favoritt med sin kilometerlange, langgrunne sandstrand og fredelige omgivelser. Når dere vil ha en avveksling fra soling og bading finnes det muligheter for vannski, paraseiling, ridning, minigolf og bowling. Dere kan også reise på utflukt med båt, eller besøke Bulgarias eneste delfinarium.

Har du lyst til å reise til Bulgaria? Bruk kommentarfeltet nederst på siden ⇓

Mange forbinder Bulgaria med støy fra diskoteker og festglad ungdom, men det er et rolig kveldsliv i Albena og byen stilner i ellevetiden.

Flamingo

SJARMERENDE BALCHIK – for kjærestepar (og barnefamilier!)

Balchik er uten tvil en av de mest romantiske småbyene langs Svartehavskysten. Balchik har et sprudlende bymiljø med en særegen gammeldags sjarm, og en fin strandpromenade som er perfekt for spaserturer hånd i hånd i solnedgangen.

Er dere mer eventyrlystne anbefales et besøk i Touzlata, 5 km nord for Balchik, der kan dere oppleve tradisjonelt bulgarsk gjørmebad!

Ps! Barnefamilier trives også svært bra i denne fredelige byen – og bor ekstra godt på vårt White Lagoon Beach Resort 🙂

VSBGBOJ1007

STRANDFAVORITTEN GOLDEN SANDS – for alle

Golden Sands er en populær klassiker som passer for alle. Sandstranden er lang og bred, restuarantene er mange og mulighetene for festligheter utover natten er heller ikke få.

Vil du oppleve enda mer i ferien kan du fra Golden Sands reise på utflukter til shoppingbyen Varna, nabolandet Romania, eller til og med den eksotiske storbyen i øst – Istanbul.

VSBGVARGOL1012

LIVLIGE SUNNY BEACH – for strand- og festløver

Mange mener at den syv kilometer lange sandstranden i Sunny Beach er en av de beste strendene i hele Europa, og byen er Bulgarias mest populære badested og har lokket til seg massevis av feriegjester helt siden området ble bygget på slutten av 1950-tallet.

Sunny Beach er også kjent som byen der feststemt ungdom samles i høysesongen, men det betyr ikke at det ikke passer for barnefamilier. Bare pass på å velge et hotell litt utenfor sentrum!

SABKF03_003

VAKRE NESSEBAR – for de som vil ha det lille ekstra

Sist, men ikke minst – Nessebar. en av Europas eldste byer, med brosteinsbelagte gater og innbydende strender. Nessebar har en vakker gamleby som ligger lengst ute på en halvøy med broforbindelse til fastlandet. I brosteinssmugene ligger det koselige restauranter, små torg og karakteristiske trehus fra 1700- og 1800-tallet.

VSBGBOJNES1042

LES OGSÅ: 5 grunner til å velge Bulgaria

 • Maryna

  Hei! Finnes det et barnevennlig hotell som ikke er langt vekke fra alt? Ser at White Lagoon Beach Resort ligger noe utforby Balchik. Reiser fra Stavanger i august/september. På forhånd takk for svar.

  • lenkongerud

   Hei Maryna! Våre reiserådgivere anbefaler Flamingo i Albena. Det er et superpopulært hotell med bra beliggenhet, kort vei til både strand og sentrum. Du kan lese mer om Flamingo her: http://www.ving.no/bulgaria/albena/flamingo . Håper det faller i smak 🙂

 • Pål Norborg

  For dere som vurderer en tur ditt, gå inn på Facebook gruppen “For oss som elsker Varnakysten”. Der er det 400 medlemmer, hvorav mange med god erfaring fra området. Der kan dere spørre om det dere vil å få råd, eller gi råd selv 🙂

 • Katrine

  Hvordan opplever dere at det er for et lesbisk par med barn på 10 år? Vi er veldig redde for trakasering pga barnet! Har hatt noen ubehagelige opplevelser før andre steder som vi ikke vil utsette oss for igjen!

  Takk for svar!

  Hilsen reiselysten familie

  • lenkongerud

   Hei Katrine! Så leit å høre at dere har opplevd ubehageligheter. Jeg har spurt våre reiserådgivere om Bulgaria, og de sier at vi ikke har hørt noe om lignende situasjoner der, og at det burde gå greit å reise dit. Jeg håper dere får en herlig ferie! 🙂

  • Pål Norborg

   Drar du til Albena vil dere ikke bli trakasert. Det er en god del av de Bulgarske jentene som har jobbet der opp gjennom årene som og er lesbiske. Å ingen har reagert på det.

 • Torill

  Jeg har veldig lyst til å oppleve Bulgaria, sammen med mine barn på 12 og 13 år, og min kjæreste selvfølgelig. ser helt fantastisk ut på bildene. Jeg er ikke sikker på hvilket reisemål som passer best, da mine unger ikke er små lenger, men nå skal det i alle fall undersøkes hva som finnes, og så får vi se etter hvert.

  • anita johansen

   Du burde velge Golden Sands 🙂 Har vært der mange ganger med min sønn fra han var 8 år. En gang valgte vi Albena, men det passer bedre for de aller minste.
   God tur 🙂

 • Mari

  Jeg har veldig lyst til å oppleve Albena sammen med min datter på 1år. Albena virker som et sted som passer oss veldig godt, siden det er barnevennlig og Bulgaria ikke blir for varmt for de små. Jeg kommer fra en familie/slekt der vi er veldig nære og trives godt sammen, så om jeg kunne skulle jeg samlet en gjeng som hadde dratt til Albena sammen på ferie 🙂