5 gratis opplevelser på Gran Canaria

Playa del Inglés

Med sol året rundt og en rekke reisemål å velge mellom, er det ingen overraskelse at Gran Canaria er så populær blant nordmenn. Er du ute etter en rolig og avslappende ferie? Ikke noe problem  dra til Meloneras. Liker du litt mer action? Kanskje Playa del Inglés passer best for deg.

Tekst: Sadie Geoghegan, saken er opprinnelig publisert på Thomas Cook Blog

Øyas 60 kilometer med strender bør gi deg mer enn nok anledning til å jobbe med brunfargen. Men er du typen som liker å komme deg opp av solsengen og utforske omgivelsene – uten å tømme reisekassa – trenger du kanskje noen tips om hva du kan se og gjøre i området.

Vi har snakket med Alex Bramwell som driver nettstedet gran-canaria-info.com, en av de største og beste uavhengige reiseguidene for øya. Han har valgt ut og fotografert sine topp 6 gratis ting å gjøre på Gran Canaria, som han gjerne deler med Vings lesere. Hvem sa at ferie må være dyrt?

1. Gå tur på sanddynene

De episke sanddynene i Maspalomas er det perfekte stedet å tilbringe en ettermiddag og ta morsomme bilder samtidig som du gir beina en real treningsøkt. For å nå de høyeste dynene bør du starte på utkikkspunktet Avenida Tirajana i Playa del Inglés.

GB-GranCanaria-Maspalomas-Dunes

2. Snorkling

Områdene på hver sin ende av Amadores-stranden er supre steder å snorkle med masse fargerike fisk og tang. Hvis du er heldig kan det være du ser en litt skummel (men ufarlig) barracuda. Bare husk å smøre ryggen, det er lett å glemme tiden i de spennende omgivelsene!

GB-GranCanaria-Snorkelling

3. Roque Nublo

Denne kolossale lavaklippen ligger midt på Gran Canaria og er omkranset av pinjeskog og spekatakulære landskap. Selv om du kan se den fra de fleste steder i fjellet anbefaler vi å ta den korte gåturen opp fjellet fra veien. Det er gratis og utsikten er episk.

GB-GranCanaria-Roque-Nublo

4. Vegueta

Når du er i Las Palmas må du gå en tur i de brosteinslagte gatene i gamlebyen Vegueta. Her kan du følge i fotsporene til Christopher Columbus som stoppet her da han var på vei for å oppdage Amerika.

GB-GranCanaria-Vegueta

5. Jardin Canario

Spanias største botaniske hage er åpen hver dag, er helt gratis og ligger cirka 20 minutter med bil eller buss fra Las Palmas. Med skoger, innsjøer, kaktus, palmehager og massevis av blomster er det et vakkert sted å gå tur.

GB-GranCanaria-Jardin-Canario