5 aktiviteter du bør teste på Gran Canaria

Gran Canaria er utvilsomt et av Vings mest populære reisemål, men det er mer ved øya enn du kanskje tror. Med disse tipsene blir du klar for oppdagelsesferd og kan utforske øyas mindre kjente sider.

 

→ Trekking

Gran Canaria er som et miniatyrkontinent, med fire forskjellige klimasoner på samme øy. Du finner dramatiske vulkanlandskap og pinjekledde fjellskråninger. Grønne daler, gamle fjellandsbyer og spektakulær utsikt. Fotturer på Gran Canaria passer perfekt når du ønsker deg en liten avveksling fra sol og strand, og lite slår følelsen av en lunsj over skyene med utsikt over Atlanterhavet og de andre Kanariøyene.

Her finner du fotturene du ikke må gå glipp av

Ving samarbeider med Rocky Adventure om fotturer på Gran Canaria.

→ Kajakkpadling

En perfekt måte å oppleve en øy på er å padle rundt den. Legger du ut på en kajakktur langs Gran Canarias kyst venter de mektige klippene ved Taurito-stranden og grottene utenfor Puerto Mogán, og alt fra et helt annet perspektiv enn på land! Du trenger ingen spesielle forkunnskaper for å være med på en kajakkutflukt, og du kan velge om du vil padle på egen hånd eller sammen med noen i dobbelkajakk. Solskinn og litt trim får du på kjøpet!

Utforsk Gran Canaria fra froskeperspektiv – i kajakk!

→ Surfing

Gran Canaria er kanskje ikke det første som faller deg inn når du tenker på surfing, men faktisk er det et ganske bra surfereisemål, både for nybegynnere og mer erfarne. Det finnes nybegynnerkurs i området rundt Maspalomas på øyas sørside, mens de mer erfarne surferne søker til den mer vindutsatte nordkysten – der finner du nemlig de største bølgene.

Ving hjelper deg gjerne å komme i kontakt med kursarrangører.

Lurer du på hvor du bør bo på Gran Canaria? Her finner du gjestenes favoritthotell.

Surfing på Gran Canaria? Ja visst!

→ Dykking

Under havoverflaten venter en nok en spennende side av Gran Canaria. Du finner naturlige og kunstige rev, fantastiske vrak, og du kan være med på alt fra enkle dykk på nybegynnernivå til mer avanserte dypdykk. De beste dykkene får du i El Cabron, et undersjøisk naturreservat som anses å være blant Europas beste dykkesteder.

Et helt nytt Gran Canaria venter under havoverflaten.

→ Windsurfing

Hvis du liker windsurfing er Gran Canaria paradis. Pozo Izquierdo på østkysten er ofte vertsby for verdenscuper i windsurfing, og det er ikke uten grunn: Her blåser det alltid, og det er ikke uvanlig at vinden kommer opp i en fart på mer enn 16 m/s. Er du nybegynner er havner som Puerto Rico og Puerto de Mogán å foretrekke, de ligger mer i le for vinden.

Lyst på flere tips? Her er 6 gratis ting du kan gjøre på Gran Canaria.

De sterke vindene på Gran Canarias østkyst gjør øya til et mekka for windsurfere.

Hva har du mest lyst til?
Del det gjerne med oss i kommentarfeltet under ↓