4 fotturer du ikke bør gå glipp av

VSESLPA1291

All ære til sol og bad, men på favorittøya Gran Canaria finner du også dramatiske vulkanlandskap, dype daler og storslagne utsiktssteder – og fantastiske turstier som lar deg oppleve alt på nært hold.

Vings Ferierapport har for lengst slått fast at vi stadig er på jakt etter nye, spennende opplevelser og unike aktiviteter når vi reiser. Hva passer vel bedre da, enn å snøre på seg joggeskoene og utforske det ukjente Gran Canaria?

1. Spektakulær lunsj i høyden

På østsiden av Gran Canaria går det en fin tursti som starter i Mundillo i Santa Lucia. Stien er ikke helt enkel å finne, men når du er på rett spor vandrer du i idylliske omgivelser med gamle bondegårder, trær og lavendelbusker. Etter noen timers stigning smaker det ekstra godt med en herlig på lunsj på 1400 meters høyde – akkompagnert av fantastisk utsikt. Mett på mat og utsikt kan du følge stien videre ned mot kysten igjen.

LES OGSÅ: Dette er gjestenes favoritthotell på Gran Canaria

Hvorfor ikke gå opp til Pico de las Nieves – toppen av Gran Canaria? (1949 moh.)

2. Tamabadaskogen og Roque Faneque

Nordvest på Gran Canaria ligger Tamabadaskogen, som også er utgangspunktet for mange fine turstier. Skogen er unik fordi den består av pinjetrær som sørger for fuktig luft, som igjen bidrar til at det vokser trær og planter her som kun finnes på Gran Canaria.

En av stiene som går fra Tambada starter ved skogvokternes hus og går opp til bergkammen Roque Faneque. Å gå helt ut på klippen  her oppe krever et visst mot og ikke minst mangel på høydeskrekk, men belønningen er uslåelig. Sørg for å få med deg solnedgangen over Gran Canaria når du først er her oppe, men dropp klippebalansering etter mørkets frembrudd!

Mange mektige syn møter deg på Gran Canarias turstier.

3. Guayadequedalen

I nærheten av landsbyen Ingenio på Gran Canarias østside ligger den vakre og frodige Guayadequedalen, et perfekt sted for en fottur og en oppdagelsesferd. Dalens navn betyr noe som «stedet der vannet sildrer», og her klukker elvevannet klart og friskt året rundt, til glede for befolkningen som gjerne fyller det på drikkevannstankene.

Mange av Gran Canarias eksotiske vekster blomstrer i dalen, og de kan være et vakkert syn. Det er også fortsatt noen som bor i grotter på Gran Canaria, og Guayadeque-dalen er et av de mest kjente stedene der dette forekommer. Grottene er i dag utrustet med alle mulige bekvemmeligheter. Det er en interessant opplevelse!

LES OGSÅ: 12 timer i Las Palmas

VSESLPA1281

Ut på (fot)tur, aldri sur!

4. Roque Nublo

Roque Nublo, også kjent som «klippen i skyene», er et myteomspunnet sted der Gran Canarias urbefolkning holdt både råd og seremonier før i tiden. Og det virker nesten som om tiden har stått stille når du kommer dit.

Du kan gå gjennom fire klimasoner, og i den lille, isolerte fjellandsbyen La Culata kan du oppleve hverdagslivet som det var for hundre år siden. Utsikten over Gran Canarias er fantastisk, og hvis du er heldig med været kan du se Spanias høyeste vulkanfjell – Pico del Teide – på naboøya Tenerife.

Ps! Ving samarbeider med Rocky Adventures om fotturer på Gran Canaria, og velger du å bli med på en av disse er det alltid minst to skandinavisktalende guider med.

Hva er dine beste fotturtips?
Del dem gjerne i kommentarfeltet under ⇓