6 familievennlige opplevelser i Dubai 

Gigantiske kjøpesentre med haiakvarium. Skyskrapere som strekker seg halvveis til himmelen og en skibakke midt i ørkenen. Dubai har det meste.

···

👉 en superfornøyelsespark

Spredt utover et enormt område på nesten tre millioner kvadratmeter ligger Dubais nye turistattraksjon, hvor du kan kjøre berg-og-dal-bane med Shrek og smurfene, oppleve Midtøstens første Legoland og la deg forføre av indisk dans og musikk i en egen Bollywood-temapark.

MOTIONGATE™ Dubai er den største av temaparkene i Dubai Parks and Resorts, og er enhver filmentusiasts drøm – parken er nemlig full av effekter og inspirasjon fra 13 populære Hollywood-filmer, som The Hunger Games og Hotel Transylvania.

Sjekk denne guiden til Dubais splitter nye fornøyelsespark!

👉 en innendørs skibakke

Å tre på seg vinterklær for å stå på slalåm eller snowboard midt i ørkenen er tasåpass surrealistisk at det bare må prøves. Ski Dubai er en 400 meter lang skibakke inne i det gigantiske kjøpesenteret Mall of the Emirates. Du leste riktig, det ligger på et kjøpesenter – vegg i vegg med restauranter og butikker. Bakken har stolheis, tallerkenheis og en egen zipline, og for de yngste er det anlagt en egen akebakke der store gummiringer brukes som akebrett. Skiskole med profesjonelle instruktører finnes også, naturligvis. Og alt nødvendig utstyr kan selvfølgelig leies på stedet. Det kan til og med forhåndsbestilles!

Ski Dubai huser verdens største innendørs skibakke.

Ski Dubai huser verdens største innendørs skibakke.

👉 en kunstig hotelløy

Det finnes hotell, og det finnes HOTELL. Atlantis The Palm er i den sistnevnte kategorien. Det ligger på den verdenskjente kunstige øya Palm Jumeirah (den palmeformede øya) og er intet mindre enn spektakulært luksuriøst. Du trenger ikke å bo på hotellet for å benytte deg av de heftige fasilitetene, men du må betale for å komme inn.

Badelandet Atlantis Aquaventure er kjempegøy for både store og små, med heftige vannsklier, surfesimulator, en privat strand og Splashers – et eget område for de for de minste (under 1,2 m) med minivannsklier. Hotellet huser også The Lost Chambers Aquarium og en imponerende samling med mer enn 65 000 arter. Her kan du og familien din se haier, rokker, maneter og tusenvis av fargerike fisker. Det er også mulig å se på den daglige matingen av haiene tankene, og du kan til og med dykke og snorkle i flere av dem (forhåpentligvis etter selve matingen…).

Les mer: Slik gikk det da Belinda Jensen og datteren Ella (4) reiste til Dubai

Hotellet Atlantis The Palm er ikke som alle andre hotell. Klikk på bildet for å lese mer.

👉 en trampolinepark

BOUNCE er like mye for voksne som for barn – her kan alle øve seg på trampolinesprett og saltoer så lenge du orker! Innendørsparken strekker seg utover et gigantisk område og er dekket med trampoliner og gummimatter i alle former, fasonger og himmelretninger. Her kan du utfordre deg selv og prøve å bestige “The Wall”, en trampoline-halfpipe hvor målet er å nå helt til toppen av veggen. Sjekk denne videoen for å se hvordan det gjøres. Eller kanskje du vil utfordre resten av familien i trampoline-kanonball? Det blir garantert en opplevelse utenom det vanlige!

👉 verdens største fonteneshow

Rett ved en av verdens høyeste skyskrapere, Burj Khalifa, og ved verdens største kjøpesenter, Dubai Mall, arrangeres som seg hør og bør verdens største fonteneshow. Hver eneste kveld, hver hele og halve time, setter fontenen seg i bevegelse til alt fra klassisk til moderne musikk. Det dansende vannet akkompagneres av tusenvis av lys og lyskastere som sørger for en eventyrlig og spektakulær opplevelse. og det er alltid mange tilskuere. Vil du komme ekstra tett på kan du gå om bord i en abra, en tradisjonell trebåt som tar deg med ut på Burj Lake.

Fra hotellet The Address Dubai Mall har du orkesterplass til fonteneshowet.

👉 verdens største kjøpesenter

I Dubai er ikke kjøpesentrene kun for shoppingentusiastene. Dubai Mall har i tillegg til utallige butikker et eget akvarium med hundrevis av fisk og hai. Dubai Aquarium & Underwater Zoo har blitt en av emiratets største turistattraksjoner. Du kan blant annet teste VRZOO, en virtual reality-opplevelse hvor du kommer tett på noen av verdens mest interessante og utrydningstruede arter. Som på Atlantis Aquaventure er det mulig å dykke og snorkle med haier i en egen tank – eller du kan se det hele på trygg avstand fra den andre siden av glasset.

Dubai Mall huser også KidZania, en innendørs og interaktiv “by” hvor barn i alderen 4-16 kan prøve seg på voksenlivet. Det hele starter med at de lander på byens “flyplass” med 50 kidZos (den lokale valutaen). Så bærer det rett ut i byens gater for å leve livet. De må skaffe seg et yrke, kanskje som nyhetsanker eller politi, for å tjene penger, og de må åpne en konto i banken for å få bankkort. Pengene kan de kan bruke på byens supermarked, pizzeria, skjønnhetssalong eller andre steder. Her får barna en liten smakebit på voksenlivets ansvar, på en underholdende og lærerik måte.

Har du lest denne? Dubai er reisemålet som har alt