Det males, repareres, vaskes og fikses. Butikkene åpner litt etter litt, og det samme gjør restaurantene, kafeene og barene. Skiathos gjør seg klar til å ta imot sommerens turister.
Dette blogginnlegget er skrevet av Lotte Petersen, destinasjonssjef på Skiathos.
Jeg elsker Skiathos. Særlig i mai, når sommeren er på vei og alle er travelt opptatt med å gjøre alt klart til turistene. Det er en helt spesiell stemning her på denne tiden av året, alle gleder seg til å komme igang etter en rolig vinter. Selv om alle er i full sving med å gjøre seg klare til turistene kommer, så er det ingen som har det for travelt til å slå av en prat og ta en frappe. Sommeren har kommet tidlig i år.
Påsken er en stor begivenhet i Hellas og mange fra det greske fastlandet benytter anledningen til å besøke familie og venner. Forrige lørdag gikk hundrevis av mennesker til De tre biskopers kirke ovenfor den gamle havnen ved midnatt, for å få lyset sitt tent med den hellige ild. Lykkes du med å få med deg lyset hjem uten at ilden slukker, så lager du korsets tegn med røyken fra lyset i døråpningen – og så er hjemmet ditt beskyttet helt til neste påske.
Tradisjonen tro har mange unngått å spise kjøtt de siste 40 dagene, så videre utover kvelden går alle hjem eller ut for å spise den tradisjonelle påskesuppen, mageiritsa, kokt på lam. Påskedagen samles familie og venner for å spise helstekt eller grillet lam. Det er en stemningsfull begivenhet.
Den gamle havnen på øya er med årene blitt møtestedet i byen. Det er herlig å sitte der med en kaffe i hånda på en av de hyggelige kafeene, mens du følger med på det som skjer i gatene rundt. Da jeg kom til øya i slutten av april, var det kun små fiskebåter i havnen, men nå har de første utfluktsbåtene sneket seg inn i havnen: Enda ett tegn på at sommeren for alvor er på vei. De første charterflyene er også på vei, og vi gleder oss!