Årets Michelin-restauranter

Michelin-restaurantene på disse hotellene serverer matopplevelser til glede og overraskelse for smaksløkene. Glem sprukne pølser og vassen pommes frites – men husk å bestille bord!

p

Vær oppmerksom på at dette blogginnlegget opprinnelig ble publisert i 2017 og kan inneholde informasjon som nå er utdatert. 

Restaurant Epicure på Le Bristol i Paris ∗∗∗

Foie gras, røkte østers og grønn te-buljong er blant kokken Eric Frechons signaturretter på Epicure i Paris, og folk reiser langveisfra for å oppleve dem. Hotellet som huser restauranten, Le Bristol, er et eksklusivt hotell på velkjente Rue du Faubourg Saint-Honoré.

bristol paris

Epicure på Le Bristol i Paris har tre Michelin-stjerner. Klikk på bildet for å ta en titt på menyen.

 

Restaurant Le Cinq på Four Seasons George V i Paris ∗∗∗

Four Seasons George V er et elegant luksushotell på den berømte Avenue George V. Fra hotellet har du kort avstand til Champs–Élysées med sine berømte barer og restauranter, men en av de beste finner du rett der på hotellet. Sjefskokk Christian Le Squer ble kåret til “Chef of the Year” av magasinet Le Chef, og sier følgende om sin kulinariske suksess:

My cooking is like a Chanel suit worn over a pair of jeans.

Le Cinq på Four Seasons George V i Paris

 

Restaurant La Palme d’ Or på Grand Hyatt Martinez i Cannes ∗∗

Det er mer enn 30 år siden restauranten La Palme d’Or åpnet i Cannes, og på A la carte-menyen finner du blant annet sjømat i alle farger og fasonger – og due. Restauranten finner du på Art Deco-hotellet Grand Hyatt Martinez ved shoppinggaten Rue d’Antibes.

La Palme d’ Or på Grand Hyatt Martinez

 

Restaurant Il Gallo d Oro på The Cliff Bay Resort på Madeira **

The Cliff Bay Resort ligger på en klippe ved havet, og bestiller du signaturmenyen på Il Gallo d’Oro får du blant annet foie gras, fersk sjømat, due og kokos. Restauranten tilbyr også private candlelight dinners for to personer, der sjokoladedekkede jordbær, blomster, bakgrunnsmusikk og en fantastisk utsikt over havet er en del av opplevelsen.

 

Il Gallo d Oro på The Cliff Bay Resort

 

Restaurant M.B. og Kabuki på The Ritz Carlton Abama ∗∗

Det lekre luksushotellet The Ritz Carlton Abama på Tenerife har ikke bare én, men to restauranter med Michelin-stjerner. M.B. er kokken Martín Berasateguis signaturrestaurant, der spanske retter med en kreativ tvist serveres. Den japanske restauranten Kabuki har én stjerne.

TFSABAM1062_2_30

Japanske Kabuki har én Michelin-stjerne

 

Restaurant Locanda Locatelli på Hyatt Regency The Churchill ∗

På det klassiske luksushotellet Hyatt Regency The Churchill i London ligger Locanda Locatelli, en italiensk restaurant med én Michelin-stjerne. Perfekt for en liten avveksling fra britisk pubmat! Velg mellom gnocchi, tagliatelle og andre italienske spesialiteter, og ikke glem Dolci (dessert) til slutt. Ta en sniktitt på menyen her.

HLONHRTC1001

Hyatt Regency The Churchill i London

 

Restaurant The Dining Room på The Goring i London ∗

Elegant, tradisjonell og utsøkt er stikkord for britiske The Dining Room og kokken Shay Cooper. Her venter ferske råvarer av høy kvalitet – alt fra lam til sjømat. Restauranten finner du på The Goring i London, et førsteklasses hotell i en vakker bygning fra 1910-tallet. Hotellet har vært i drift i over hundre år og drives nå av fjerde generasjon Goring.

HLONGORI1002_2_44 (1)

The Dining Room på The Goring

 

Restaurant Seven Park Place på St. James’s Hotel & Club i London ∗

På St. James’s Hotel & Club i det fasjonable området Mayfair ligger restauranten Seven Park Place. Kjøkkenet drives av kokken William Drabble, og restauranten fikk sin første Michelin-stjerne allerede et år etter at de først åpnet dørene i 2009. Menyen er inspirert av klassiske franske retter, og Drabbles signaturrett er posjert hummertale med blomkålpuré og hummersmørsaus.

HLONJAME1036_2_30

Seven Park Place

 

Restaurant Dos Cielos på Meliá Barcelona Sky i Barcelona ∗

Dos Cielos (to paradis) er en lekker restaurant i 24. etasje på Meliá Barcelona Sky. Både maten og utsikten er helt spektakulær.

HBCNMEBR1011_2_30

Dos Cielos i 24. etasje på Meliá Barcelona Sky

 

Restaurant Galvin at Windows på Hilton Park Lane i London

Galvin at Windows ligger i 28. etasje på Hilton Park Lane og byr på fantastisk utsikt over Hyde Park og London. Her kan du blant annet prøve en 7-retters smaksmeny satt sammen av sjefskokken Joo Won.

Flott utsikt venter på gourmetrestauranten i øverste etasje på Hilton Park Lane.

 

Flere hotell med Michelin-stjerner:

Restaurant Helene Darroze på The Connaught Hotel i London *

Restaurant Quilon Taj på 51 Buckingham Gate i London *

 

Hva betyr det egentlig å ha Michelin-stjerner?

Michelin-guiden, eller Guide Rouge, er i dag en innflytelsesrik fransk restaurantguide som utgis årlig. Restauranter som serverer mat på et svært høyt nivå får inntil tre stjerner i guiden. Restaurantene i dette innlegget er blitt tildelt stjerner i Guide Michelin Main Cities of Europe for 2016. 

 

Har du spist på en Michelin-restaurant før? Del gjerne opplevelsen med oss i kommentarfeltet under! ⇓

 

Kategorier