Ansattes barn sender gaver til Thailand

Et skolebibliotek bygget av tre i en regnskog. Det er absolutt ingen god kombinasjon.

Thailand_gaver_2_Layout-1-1

Det var derfor ikke overraskende at ikke bare biblioteket, men også barnas bøker, råtnet på den fattige Baan Yo Plang School. Den ligger i Kao Sok, en naturpark ca. 200 kilometer nord for Phuket i Thailand. Under en utflukt til nærliggende Elephant Hills hørte en medarbeider fra Vings eget flyselskap, Thomas Cook Airlines Scandinavia, om problematikken. Det ble donert 100 000 baht (ca. 2300 euro) til et nytt bibliotek i sement som ble bygget av lokale håndverkere i samarbeid med foreldrene til barna ved skolen.

Det solide nye biblioteket stod ferdig i 2011 og bærer navnet «Thomas Cook Airlines Library». I etterkant har Vings flyselskap donert mindre beløp til undervisningsmaterialer til både de store og små barna. Ving har også utstyrt skolen med datamaskiner fra kontoret i Patong.

«I vårt sponsorarbeid legger vi stor vekt på barnas undervisning i engelsk. Gode språkkunnskaper er veien ut av fattigdom i jungelen til en jobb i den raskt voksende turistindustrien. Derfor har vi involvert lærere fra en dansk skole i prosjektet. Utover å sende undervisningsmateriale laget av de danske barna vil de også lære opp de thailandske lærerne. Det har vært viktig for oss å ikke spre de relativt beskjedne sponsorpengene utover en rekke prosjekter i området, men heller konsentrere oss om «vår» skole. Det gir synlige resultater som de ansatte i vår virksomhet kan glede seg over.» sier Torben Andersen, Head of Information and PR i TCAS.

Også de ansattes barn er involvert i prosjektet ”Baan Yo Plang”. Før jul hadde barna juletrefest i København. De ble oppfordret til å ta med gaver i form av brukte leker til de thailandske barna. Til sammen 20 kasser med overraskelser ble tatt med inn i jungelen og delt ut av Sunwing-maskoten Lollo til de glade barna. Mange av dem går de syv kilometerne til skolen hver dag, så de beskyttende Thomas Cook-skyggeluene var populære.

Kategorier