Reisetips til Bangkok fra A-Å, del 1

Bangkok med Ving

Aller først bør du kjøpe deg et bra kart når du kommer til Bangkok
Bangkok kan være forvirrende med mange veier, kvartaler som går i hverandre, og i det hele tatt. En bråkete by, man lett kan miste oversikten i. Derfor er det viktig å utruste seg med et godt kart som har veinavn både på engelsk og Thai.

Backpacker – gaten Khao San Road
Her får du de billigste sengene å sove i, ekstremt god og billig spicy mat på alle hushjørner, massasje, koselige barer med billig Thailandsk øl. Butikker med t-skjorter, smykker, sandaler og alt man trenger for å nyte et bedagelig liv i Thailand.

Chatuchak Weekend Market er markedet av alle markeder.
Markedet ligger på et området på 135 kvm, og har med det et hav av produkter til salgs. Her finner du over 15 000 butikker og stander. Ca 200 000 besøkende hver dag, og det blir brukt ca 30 millionger bath om dagen. Her finner du alt fra husholdningsartikler, håndarbeid, klær, levende dyr, antikke varer, bøker, musikk, mat og planter etc. Den beste måten å komme hit på er ved hjelp av Skytrain. Gå av på Mo Chit stasjon. Herfra er det ca 5 min gange til markedet.

De lokale vet best!
I Bangkok spiser man tidlig og sent; gjerne fire-fem måltider og litt snacks innimellom. Den genuine opplevelsen får du på de enkle spisestedene i de trangeste smugene. Ikke bare smaker det best, det er også billigst. Se etter lokale som står i kø foran putrende gryter. Det er et sikkert tegn på at maten er førsteklasses – og trygg.