7 strender som kurerer vinterdepresjonen din

Før nyttårskonfettien rakk å legge seg banket januar på døra med både minusgrader og kalde vindkast. Fortvil ikke, her får du nemlig den perfekte kuren mot vinterblues: lekre drømmestrender!

Og du, hvis du vil du lese mer om noen av stedene og strendene er det bare et klikk på det aktuelle bildet som skal til.

1. FORT MYERS BEACH i Florida

Fort Myers Beach på Floridas vestkyst er en av The Sunshine State’s desidert beste strender. Stemningen er avslappet og eksklusiv på samme tid, og selveste Thomas Alva Edison falt for stedet allerede på slutten av 1800-tallet og bygde både laboratoruim og vinterbolig her.

2. CALA’N FORCAT på Menorca

I nærheten av Ciutadella på Menorca finnes både langstrakte strender og mer bortgjemte badeviker som denne – Cala’n Forcat.

3. SIVALAI BEACH på Koh Mook

Om den thailanske øya har fått kallenavnet Perleøya fordi sanden er kritthvit eller fordi den fungerte som skjulested for piratskatter er uvisst, men uansett grunn er Koh Mook et aldri så lite strandparadis. Sivalai Beach på øyas østspiss er den desidert fineste.

LES OGSÅ: Har du hørt om Perleøya?

4.MARBLE BEACH på Thassos

Thassos er kjent for sin marmor, og på Marble Beach (også kjent som Saliara Beach) er stranden og havbunnen dekket av små marmorsteiner som sørger for kritthvit sand og vannets karakteristiske turkisfarge.

LES OGSÅ: Thassos er grekernes feriøy

5. LHAIVIYANI-ATOLLEN på Maldivene

Mange tror at Maldivene er én lekker paradisøy, og ikke en øygruppe med nesten 1200 øyer. De mange øyene hører til et tjuetalls atoller, og en av de absurd vakre sandstrendene du sikkert har drømt deg bort til tidligere finner du på Lhaiviyani-atollen.

6. ZLATNI RAT på Brac i Kroatia

På øya Brac finner du det som sannsynligvis er Kroatias mest avbildede strand: Zlatni Rat (det gylne horn). Sandstranden er triangelformet og strekker seg ut i en tynn spiss som endrer form og retning avhengig av vær og vind.

LES OGSÅ: Her får du mest ferie for pengene

7. ELAFONISSI BEACH på Kreta

Listen ville ikke vært komplett uten Hellas’ kanskje vakreste strand – Elafonissi. Stranden ligger på helt vest på Kreta, og i den langgrunne lagunen ligger det en liten øy som man kan vasse til via et korallrev.

Hvilken av disse drømmestrendene vil du helst reise til?