Ekspertenes tips fra Kanariøyene

Vi ønsker alle å finne de ukjente perlene i ferien. Den bortgjemte badeviken eller det vakreste utsiktsstedet. Kanariøyene er veldokumenterte, men det er fortsatt skjulte skatter å finne. Hvor? Vi har spurt noen som virkelig burde vite svaret – våre ansatte.

 

Gran Canaria

Sarah Sundström jobber som Destination Manager på den mest klassiske av alle Kanariøyene. Hun synes det beste med Gran Canaria er at man ikke trenger å tenke på været, siden det alltid er fint. Hun elsker også at kanarierne er så ”cariñosos”, altså varme, åpne og lette å prate med.

Den beste stranden

– Jeg er egentlig ikke noe strandmenneske, men jeg liker Las Canteras i Las Palmas. Det er et perfekt sted å slappe av på, og dessuten blir man underholdt av alle de lokale menneskene som hele dagen kommer og går med bord, stoler og mat til hele slekten.

Utfluktstips

– Fataga-dalen, spesielt om skyfri dag når man kan se kontrastene mellom den grønne dalen, de nakne, mektige fjellene og den knallblå himmelen.

Favorittrestaurant

– Min favoritt er Rincon de Canario i Playa de Aguila. En liten restaurant rett ved vannkanten som bare serverer retter laget av lokale produkter.

Gå ikke glipp av

Sanddynene i Maspalomas er et must når man er her. Men man bør også ta en dagstur med bil oppe i fjellene. Det er utrolig hvordan naturen endrer seg underveis, og man kan stoppe i hvilken som helst liten, koselig by på veien. En av mine favoritter er Puerto de las Nieves.

Ikke gå glipp av den kontrastfylte Fataga-dalen på Gran Canaria.

Tenerife

Inga Måkestad er Resort Manager på grønne, vakre Tenerife. Hun synes det beste er kontrastene. Høye fjell og dype daler, svarte strender og grønne skoger – alt toppet med Teides unike månelandskap. Og så er jo ikke klimaet så dårlig heller…

Beste stranden

– Jeg er spesielt glad i de naturlige lavastrendene, med sin fine, svarte sand. Disse strendene finnes rundt hele øya, men mine favoritter er Playa Benijo og Playa del Bollullo. Begge ligger på den nordlige kysten, og man må gå et lite stykke for å komme seg dit. Ta gjerne med litt mat og drikke og bli en stund. Det er herlig avslappende å bare sitte der og høre på bølgende som slår inn mot land.

Utfluktstips

– Om man ser bort fra det åpenbare (Teide), så vil jeg anbefale Anaga-området. Anaga er et stort område med vakre turstier, skogområder som tatt ut av et eventyr og en kystlinje som er sinnsykt hardcore! Det er store kontraster fra turistområdene på sørsiden av øya, så ta en tur opp hit om du vil rense tankene med frisk luft og vakre inntrykk.

Favorittrestaurant

– Det kommer helt an på hvilken side av øya man befinner seg på, og hva man vil spise. I Playa de las Americas kan man få veldig god tapas på La Alacena. På San Diego i La Orotava er blåskjellene med sitron og koriander en sikker suksess. El Cine er et bra sted i Los Cristianos som serverer veldig god fisk og skalldyr til en fornuftig pris.

Gå ikke glipp av

– Selv om du kommer hit for å sole deg og bade, bruk litt av tiden til å utforske denne herlige øya. Den er ikke så stor, men variasjonen er enorm – og du rekker masse på bare en dag. Lei en bil og spør oss som jobber her om tips!

Kontrastene er noe av det mest spennende med Tenerife, mener Vings destinasjonssjef på øya.

Fuerteventura

Aaro Palomäki jobber som Service ManagerFuerteventura. Han har besøkt alle de store Kanariøyene, men har Fuerteventura som sin favoritt. Han liker at Fuerteventura, sammenlignet med flere av de andre øyene, har mange fantastiske landskap og områder som er nesten ubefolket.

Den beste stranden

– Man må vel nevne Las Dunas, Corralejos sanddyner, siden det området er helt fantastisk. Men mindre kjent er kanskje den lille øya Isla de Lobos, som ligger rett utenfor Corralejo. Lobos tillhører et naturreservat, og på øya er det flere fine, små strender med krystallklart vann. Det pleier ikke være så mange mennesker på strendene, og bølgene er mindre her, så det er et perfekt sted for å snorkle. Du kommer deg dit med en glassbunnbåt fra Corralejos havn, og turen tar bare 15 minutter.

Utfluktstips

– Vil du oppleve Fuerteventura er en leiebil perfekt. Nesten alle veier er asfalterte, og det er lite trafikk. Likevel sies det at det er flere geiter enn mennesker her, så man bør kjøre litt forsiktig! På midten av øya ligger det flere koselige småbyer, som de gamle hovedstedene La Oliva og Betancuria. Det er også noen utsiktsplasser der som byr på en fantastisk utsikt. I følge Unesco har Fuerteventura den største ørkenen i hele Europa, og her forstår man virkelig innholdet av ordet “ren” – ingen bygninger, bare natur.

Favorittrestaurant

– Spania er jo kjent for sine tapasretter, og de må man teste på Fuerteventura også! Den beste tapasrestauranten jeg har spist på heter La Falua og ligger i byen La Lajita på sørsiden av øya.

Gå ikke glipp av

– Gjør noe som du ikke kan gjøre hjemme! Fuerteventura er for eksempel Kanariøyenes beste sted for surfing og har flere bra surfeskoler. Vil du ikke surfe så kan du ta en gåtur til en gammel vulkan, eller besøke en liten lokal gård og klappe et esel.

Corralejos sanddyner på Fuerteventura er et spektakulært syn.

Har du noen gode tips fra Kanariøyene som du vil dele?
Bruk kommentarfeltet under!

Kategorier