Dette er årets junior-reiseleder

65 gutter og jenter mellom 10 og 13 år konkurrerte om å bli årets reiseleder junior for Ving. Det var til slutt 13 år gamle Simon Sæle Kjenes fra Frekhaug som stakk av med tidenes kuleste sommerjobb!

I juli reiste han og familien til Sunwing Kallithea Beach på Rhodos hvor de bodde en uke. Her kan du lese Simons egne erfaringer som reiseleder for Ving.

Om jobben som reiseleder

– Jeg har hatt det kjempegøy på Rhodos! Det var veldig fint på hotellet og mye gøy å finne på. Da vi kom fram var det 44 grader. Det er skikkelig varmt, spesielt for en nordmann fra Bergen, så det passet godt med strand rett i nærheten og flere basseng på hotellet. Om formiddagen var jeg i Miniland med barna fra 3-7 år og hadde aktiviteter som skattejakt, minipoliti, eventyrdag og bursdagsfeiring med Lollo. I Miniland var jeg den eneste norske reiselederen, så da forklarte jeg de norske barna hva vi skulle gjøre og så oversatte jeg det de andre lederne sa.

Kveldene var aller best

– Senere på dagen var jeg sammen med “Teens”. Da hadde vi sandslott-konkurranse på stranda, vannpolo og andre vannleker i bassenget, som svømmekonkurranser der barna svømte gjennom ringer. Andre aktiviteter var poengjakt og en fotokonkurranse der barna var delt i grupper og løp rundt på hotellområdet og samla poeng. Om kvelden var det aktiviteter som fotball, slåball og innebandy. Disse aktivitetene var som regel de det kom flest barn på, og som jeg også likte aller best.

Gøy å bli kjent med så mange

– Det morsomme med å være reiseleder junior var alle aktivitetene jeg fikk være med på sammen med andre barn. Jeg synes spesielt vannaktivitetene og fotball var morsomt. Det var og kjekt å bli kjent med de andre reiselederne. De var greie og flinke med det de holdt på med. Det var og gøy når jeg blei kjent med så mange av de andre barna siden det var mange av de som kom på de samme aktivitetene hver dag og mange av de var omtrent like gamle som meg.

Tid til litt fritid også

– Når jeg hadde fri bada jeg mye i sjøen og snorkla og spilte tennis og minigolf. Det var mye god mat og jeg spiste mye is.

Tusen takk for meg, dette har vært en super opplevelse!
Hilsen Simon