Kreta: Mitt fineste reiseminne

Jeg har reist med mange ganger med Ving, og særlig én av turene kommer jeg til å huske i lang tid.

Skrevet av gjesteblogger Aud

Turene med Ving har vært fylt av opplevelser på historiske steder, store severdigheter, vakker natur, sol og bad, fine hotell, morsomme utflukter og spennende måltider på koselige restauranter.

Historien jeg vil dele er en jeg minnes med stor glede. Jeg og min mor, som den gang var 75 år, var på ferie på Sunwing Makrigialos Beach på Kreta. I løpet av ferien ruslet vi rundt i den fantastiske naturen i området, besøkte noen butikker i den ene handlegaten som var der, spiste godt på både hotellet og lokale restaurantene.

En dag bestemte vi oss for å turen opp til en liten landsby som lå helt bortgjemt oppe i fjellet, men bare 10-15 minutters biltur fra Makrigialos. Landsbyen var så å si fraflyttet, og det var litt trist å se forfallet i gatene, de knuste vinduene og igjenspikrede dørene. Kirkegården var imidlertid praktfull med et vell blomster og flotte marmorstøtter. I det vi skulle til å forlate landsbyen møtte vi to igjenboende damer. Jeg kunne noen få greske ord og damene stanset. Den eldste så urgammel ut, men jeg kan tenke meg hun var på alder med min mor. Den andre var noe yngre, og etter noen (mer eller mindre tannløse) smil, tegn og kroppsspråk skjønte vi at også disse to var mor og datter.

Da de skjønte at vi skulle videre, gjorde den yngste tegn til at vi skulle vente et øyeblikk. Hun forsvant inn i et av de fallferdige husene, og kom ut igjen tilbake med to kaker a-la våre marvposteier. Tenk at disse to ville dele det lille de hadde til overs med oss! Vi takket og tok imot, og kakene var kjempegode. Møtet med mor og datter i denne fjellandsbyen varte kanskje i 2-3 minutter, og skjedde for mange år siden, men opplevelsen er den dag i dag et av de fineste reiseminner!