Gjesteblogger Aud forteller om sitt fineste reiseminne

Jeg har opp gjennom årene reist med Ving en god del ganger, og har alltid hatt fine ferieturer! Det har vært opplevelser fra historiske steder og store severdigheter, vakker natur, sol og bad, fine hoteller, morsomme utflukter og spennende måltider i koselige restauranter. Slik er da historien jeg vil fortelle om av en mer “hverdagslig” kategori, men ikke dessto mindre noe jeg minnes med stor glede.

Jeg og min mor, som den gang var 75 år, var på ferie ved Sunwing-senteret i Makrigialos på Kreta. Vi ruslet rundt i den fantastiske naturen, besøkte butikker i stedets ene handlegate, spiste godt på både senterets og de lokale restaurantene og nøt roen og stemningen som preger stedet.

Mor

En dag tok vi taxi opp til en liten landsby som lå helt bortgjemt oppe i fjellet bare 10 – 15 minutters biltur fra Makrgialos. Landsbyen var så å si fraflyttet, og det var litt trist å se forfallet i gatene, knuste vinduer og igjenspikrede dører. Kirkegården var imidlertid praktfull med et vell blomster og flotte marmorstøtter. På turen ned til der hvor vi hadde avtalt at taxien skulle hente oss møtte vi imidlertid to igjenboende damer. Jeg kunne noen få greske ord – men begrenset til å hilse og takke – og damene stanset. Den ene så ur-gammel ut, men jeg kan tenke meg hun var på alder med min mor. Den andre var noe yngre, og etter noen (mer eller mindre tannløse) smil og anvendelse av tegn og kroppsspråk skjønte vi at også disse to var mor og datter. Dermed hadde vi noe felles, selv om det jo var et hav av forskjell mellom deres og vår tilværelse og hverdag.

Da de skjønte at vi skulle videre, gjorde den yngste tegn på at vi skulle vente. Hun forsvant inn i et av de fallferdige husene, og kom tilbake med to kaker a-la våre marvposteier. Disse bare måtte vi ta imot. Tenk at disse to fra et fattigslig, ganske så øde og isolert sted ville dele sitt lille ekstra med oss! Kakene var kjempegode!

Møtet med mor og datter i denne fjell-landsbyen varte kanskje i to – tre minutter, og skjedde for mange år siden, men opplevelsen står for meg som et av de fineste reiseminner!

Hilsen Aud

 

Ønsker du å være Vings gjesteblogger? Da er du med i trekningen av et gavekort på 10.000,-