Sommerforberedelser på Skiathos

Det males, repareres, vaskes og fikses. Butikkene åpner litt etter litt, og det samme gjør restaurantene, kafeene og barene. Skiathos gjør seg klar til å ta imot sommerens turister.

Dette blogginnlegget er skrevet av Lotte Petersen, destinasjonssjef på Skiathos.

Jeg elsker Skiathos. Særlig i mai, når sommeren er på vei og alle er travelt opptatt med å gjøre alt klart til turistene. Det er en helt spesiell stemning her på denne tiden av året, alle gleder seg til å komme igang etter en rolig vinter. Selv om alle er i full sving med å gjøre seg klare til turistene kommer, så er det ingen som har det for travelt til å slå av en prat og ta en frappe. Sommeren har kommet tidlig i år.

Påsken er en stor begivenhet i Hellas og mange fra det greske fastlandet benytter anledningen til å besøke familie og venner. Forrige lørdag gikk hundrevis av mennesker til De tre biskopers kirke ovenfor den gamle havnen ved midnatt, for å få lyset sitt tent med den hellige ild. Lykkes du med å få med deg lyset hjem uten at ilden slukker, så lager du korsets tegn med røyken fra lyset i døråpningen – og så er hjemmet ditt beskyttet helt til neste påske.

Tradisjonen tro har mange unngått å spise kjøtt de siste 40 dagene, så videre utover kvelden går alle hjem eller ut for å spise den tradisjonelle påskesuppen, mageiritsa, kokt på lam. Påskedagen samles familie og venner for å spise helstekt eller grillet lam. Det er en stemningsfull begivenhet.

Grilling av påskelam på stranden på Skiathos.

Grilling av påskelam på stranden på Skiathos.

Den gamle havnen på øya er med årene blitt møtestedet i byen. Det er herlig å sitte der med en kaffe i hånda på en av de hyggelige kafeene, mens du følger med på det som skjer i gatene rundt. Da jeg kom til øya i slutten av april, var det kun små fiskebåter i havnen, men nå har de første utfluktsbåtene sneket seg inn i havnen: Enda ett tegn på at sommeren for alvor er på vei. De første charterflyene er også på vei, og vi gleder oss!

Velkommen til Skiathos!