Jeg elsker Skiathos!

Særlig i mai, da sommeren er på vei og alle har det travelt med å gjøre alt klart til sesongen starter og turistene kommer.

Skrevet av Lotte Petersen, som er destinasjonssjef på Skiathos.

Det males, repareres, vaskes og fikses ting overalt. Butikkene åpner litt etter litt og det samme gjør restauranter, kafeér og barer. Det er en helt spesiell stemning her på denne tiden av året, alle gleder seg til å komme igang etter en rolig vinter. I år er det en del nye butikker og spisesteder i og rundt hovedgaten Papadiamantis Street, som har åpnet. Et positivt tiltak i den ellers tunge økonomiske tiden.

Selv om alle er i full sving med å gjøre seg klare til turistene kommer, så er det ingen som har det for travelt til å slå av en prat og ta en frappe: Det kan godt ta et par timer å komme seg til kontoret på morgenen, avhengig av hvilken vei jeg går og hvem jeg møter på veien.

Kaffepause med nydelig utsikt.

Kaffepause med nydelig utsikt.

Sommeren har kommet tidlig i år og den greske påsken sent, så det gode været nytes. Påsken er en stor begivenhet i Hellas og mange fra det greske fastlandet sørger for å besøke familie og venner her på øya. Forrige lørdag kveld ved midnatt gikk hundrevis av mennesker til De Tre Biskopers kirke ovenfor den gamle havnen for å få lyset sitt til denne spesielle anledningen, tent med den hellige ild. Lykkes man med å få med seg lyset hjem uten at ilden slukker, så lager man korsets tegn med røyken fra lyset i døråpningen for å beskytte hjemmet sitt frem til neste påske.

Påskenatten  i Skiathos by. En spesiell opplevelse å være med på.

Påskenatten i Skiathos by. En spesiell opplevelse å være med på.

I tradisjonen og troen har mange ikke spist kjøtt på 40 dager, så videre utover kvelden går alle hjem eller ut for å spise den tradisjonelle påskesuppen, Mageiritsa, som er kokt på lammets indre organger (lever, hjerte og så videre). Påskedagen er dagen hvor familie og venner samles for å spise helstekt/grillet lam. En begivenhet jeg selv elsker å være med på!

Påskelammene grilles og gjøres klar til å spises.

Påskelammene grilles og gjøres klar til å spises.

Den gamle havnen på øya er med årene blitt møtestedet i byen. Det er herlig å sitte der med en kaffe eller noe annet drikke på i hånda på en av de hyggelige kafeene, mens man følger med på det som skjer i havneområdet. Da jeg kom til øya i slutten av april, var det kun små fiskebåter i havnen, men nå har de første utfluktsbåtene sneket seg inn i havnen: Enda ett tegn på at sommeren for alvor er på vei. De første charterflyene er også på vei, og vi gleder oss!

Skiathos sin gamle havn.

Skiathos sin gamle havn.

Velkommen til Skiathos!

Les mer om Skiathos og utfluktene vi tilbyr.