Juleshopping i København


Det er ekstra deilig å være norsk i Danmark når koselige København er julepyntet fra topp til tå.

Julemarkedet i Tivoli

Tivoli er nesten selve symbolet på København. Den kjente parken ble åpnet av Georg Carstensen i 1843, etter at han  hadde latt seg begeistre av parker i utlandet, og fikk kongens tillatelse til å åpne Tivoli. Siden den gang har parken forandret og utviklet seg, men alltid med mål om å gi gjestene den beste opplevelsen som mulig. Én ting forandrer seg imidlertid aldri: Hvert år arrangeres Jul i Tivoli. Parken julepyntes etter alle kunstens regler, og bugner av boder hvor du kan kjøpe julesnop og gaver. De yngste kan hilse på julenissen, og nå og da arrangeres det engne juleparader.

Nyhavns julemarked

Postkortvakre Nyhavn byr på skikkelig julestemning når julemarkedet åpner i slutten av november. Her venter nisser og turer med hest og kjerre, og bodene langs brosteinsgatene og kanalene er fulle av danske julespesialiteter som gløgg og “æbleskiver”.

Her finner du reisen til København

Julemarked i Christiania

På utkikk etter et litt utradisjonelt julemarked? Et av byens eldste (og kanskje mest interessante) finner du i det alternative nabolaget Christiania, også kjent som Fristaden Christiania. Den gamle industrihallen fra 1800-tallet – Grå Hal – fylles med boder hvor du blant annet kan kjøpe kunst, keramikk og julepynt, og mer … alternative julevarer.

Juletretenning på Rådhusplassen

1. desember hvert år går julenissen og hjelperne hans i en parade gjennom byen. Den ender på Rådhusplassen, hvor den store julegranen tennes – på slaget 16.00.

Har du noen gode København-tips?
Del dem gjerne med oss i kommentarfeltet under!