Opplev Tallin i desember

Det er ingen overdrivelse at Tallinn er en av Europas vakreste og best bevarte middelalderbyer. Gamlebyen har mange spennende antikvitetsbutikker og små spesialforretninger, og de trange brosteinssmugene er fulle av hyggelige restauranter og barer.

Julemarked i gamlebyen

I Estlands vakre hovedstad venter herlig julestemning på rådhusplassen Raekoja (Rådhusplassen). I de små bodene selges lokale husflidprodukter, som håndstrikkede plagg, duker, tepper, julepynt, trevarer, brukskunst, smijern og pyntegjenstander. Og ikke minst honning, sjokolade og estiske kaker. Det påstås at Rådhusplassen i Tallinn hadde verdens første juletre, og at det var en del av et rituale som startet i 1441 da ugifte kjøpmenn sang og danset med byens jenter rundt et tre – som de brant etterpå.

Unn deg en spabehandling eller tre

Tallinn har mange gode spa, og et besøk på et av disse er den perfekte måten å kurere førjulsstress på. Flere av hotellene har eget spa, som Reval Day Spa – midt i gamlebyen. Og ikke minst, prisene er veldig, veldig overkommelige!

Få unna noen julegaver

Når du har ladet batteriene på spa venter Stockmann, Kristiine, Viru Center, Tallinna Kaubamaja og Rocca al Mare – alle fulle av butikker med potensielle julegaver. Du kan til og med gjøre unna litt av shoppingen når du er på flyplassen, bare lås inn kofferten i en oppbevaringsboks, også er det ca. 10 minutter å gå til shoppingsenteret Ülemiste. Senteret har to etasjer med et stort utvalg av butikker, isbarer og kafeér (og de har åpent på søndager).