Juleshopping i Tallin

Hvis du kunne tenke deg å innlede julen i et bymiljø hvor det ikke har skjedd noe særlig siden 1500-tallet, er Tallinn din juleby. Det er ingen overdrivelse å påstå at Tallinn er en av Europas vakreste og best bevarte middelalderbyer. Gamlebyen har mange spennende antikvitetsbutikker og små spesialforretninger, og i de trange brosteinssmugene koser du deg på hyggelige restauranter og barer.

Og på det fine, gamle torget kan du gå på julemarked blant små boder som selger lokale husflidprodukter – blant annet håndstrikkede plagg, duker, tepper, julepynt, trevarer, brukskunst, smijern og pyntegjenstander. Og ikke minst honning, sjokolade og estiske kaker. Med Ving bor du i eller nær gamlebyen – med andre ord akkurat der du skal bo når du besøker Tallinn.

Julemarked i gamlebyen
Her er det herlig julestemning på Raekoja (Rådhusplassen). Det påstås at Rådhusplassen i Tallinn hadde verdens første juletre, og at det var en del av et rituale som startet i 1441 da ugifte kjøpmenn sang og danset med byens jenter rundt et tre som de brant etterpå. Julemarkedet er åpent fra 09:00 – 19:00 hver dag. Fra 19. november 2010 – 9. januar 2011

Spa
Å pleie kropp og sjel på spa er et must i Tallinn. Her er det gode priser, og dyktige terapeuter som er mestere i å kurere førjulsstress. En time eller to på spa er deilig og avslappende etter en dag med juleshopping. Det er mange å velge mellom, og flere av hotellene har eget spa i tilknytning til hotellet. For eksempel Reval Day Spa – midt i gamlebyen.

Shoppingsentre
Stockmann, Kristiine, Viru Center, Tallinna Kaubamaja og Rocca al Mare. Å ta en runde på et av Tallinns shoppingsentre er et godt tips hvis du har mye tid til overs før flyavgang etter at du har sjekket ut av hotellet.

Ta taxi til flyplassen, putt kofferten i oppbevaringsboks og gå ca. 7 – 8 min til et shoppingsenter i nærheten. Her kan du godt tilbringe noen timer både til shopping og kafébesøk. Ülemiste Shoppingsenter har to etasjer med et stort utvalg av butikker, isbarer og kafeér. Også åpent på søndager.