Kokkekunst på Koh Lanta

Junie Kovacs fra Gjøvik ble så forelsket i Thailands dufter og smaker at hun like godt skapte sitt eget matparadis i strandparadiset Klong Dao Beach på øya Koh Lanta: Time for Lime.

– Det thailandske kjøkkenet fokuserer på balansen mellom surt, søtt, salt og sterkt, sier Junie.

En balansekunst hun for øvrig behersker fullt ut. Den norske kokkegründeren forlot et hektisk liv som grafisk designer i Oslo for en del år tilbake og bosatte seg i Thailand. Og de siste årene har hun dyrket sin kjærlighet til thaimat og design på den fredelige øya Koh Lanta.

Rett ved stranden arrangerer hun kokkekurs for feriegjester og driver sin egen restaurant som hun har designet selv. Og 98 % av råvarene er lokalprodusert på øya. Time for Lime har et beskjedent antall bord på en nydelig terrasse over kjøkkenet. Helt uimotståelig.

Den grønne, delikate limefrukten er Junies varemerke, og den friske grønnfargen er sentral i interiøret.

Å lage mat sammen er hyggelig og skaper alltid god stemning. I Thailand regnes det som en stor ulykke å spise alene.

Men det er ikke bare maten som begeistrer gjestene på Time for Lime. Stedet er også kjent for gode cocktails. Junies mojito er anbefalt i to guidebøker, og nesten alle sier at det er den beste de har smakt. Chili-margarita er også en spennende smaksopplevelse.

Junies kokkekurs er som regel fulltegnet og deltakerne kommer fra mange nasjoner. Også kursene er omtalt i flere internasjonale guidebøker.

– Å oppleve at folk setter pris på det jeg gjør inspirerer meg til å fortsette med mitt livs drømmeprosjekt, sier Junie.

Hvis du har lyst til å lære å lage thaimat på et romslig designkjøkken i ferien, kan du bare melde deg på Junies kokkekurs. Jo flere rundt kjøkkenbenken, desto hyggeligere blir det.

Les mer om Time for Lime her

LES OGSÅ: Slik lager du thaifavoritten pad thai

 

Kategorier