Kort og godt om Bulgaria

Gå i kloster i Aladzha, det vakre klippeklosteret et par kilometer fra Golden Sands i retning Varna. Det bor ingen munker her i dag, men munkenes katakomber er godt bevart. På toppen av den 30 meter høye klippen ligger det et lite kapell og et museum. Taxi hit er enklest.

Spis indisk på Indian Tandoori i Golden Sands. En stemningsfull restaurant med både hotte og milde retter, og eksotisk magedans på menyen.

Spis blåskjell på The Mussel Shrimp Farm nærheten av Kapp Kaliakra, ca. 3 mil nord for Albena. Havet utenfor har den største forekomsten av blåskjell i Europa, og de smaker helt fantastisk.

Den bulgarske landsbygda er ganske annerledes enn de store turiststedene, noe du får oppleve hvis du blir med oss på utflukten “Det ukjente Bulgaria”. Vi besøker blant annet den koselige småbyen Balchik der vi beundrer den vakre botaniske hagen utenfor den rumenske dronning Marias sommerslott. Denne dagen er både en historisk reise og en vakker naturopplevelse. Vi spiser nemlig lunsj på en unik restaurant i en grotte ved den storslagne Kaliakra-odden. Og kanskje får vi selskap av delfiner.

Start planleggingen av reisen her

Urbane impulser og kanskje litt shopping i sommerhovedstaden Varna er en fin avveksling til strandlivet. Varna er Bulgarias største havneby og for øvrig landets tredje største by. Dette er også en studentby og ikke minst en festivalby. Varna har vakker arkitektur, store parker, brede gater, bra shopping og blomstrende kaféliv. Absolutt et hyggelig bekjentskap.

Gå på vinsmaking i Old Varna, som ligger ved siden av Det romerske badet og er et av de eldste husene i Varna. Huset er ombygd til et museum og rommer både antikviteter og bilder fra det gamle Varna. Og ikke minst – en helt spesiell vinkjeller der det arrangeres en såkalt Wine Tour der du spaserer gjennom ulike tidsepoker og får et innblikk i gammel bulgarsk kultur og vinhistorie. Dessuten får du smake på et utsøkt utvalg av viner som bare produseres i begrensede mengder.

Vinsmaking er det også i Queen’s Winehouse som ligger i dronning Marias sommer-
residens i Balchik. Her finnes det over 70.000 flasker edel vare. Eierne produserer også egne viner under merket “Queen’s Winehouse” og har en samling antikviteter i vinkjelleren. Her får du følelsen av å være i et kunstgalleri, for vineksperten Anna Koleva presenterer hver enkelt vin som et unikt mesterverk.

Kategorier