Fire Tyrkia-tips

Spis sen frokost sammen med lokalbefolkningen på den lille og veldig tyrkiske restauranten Yamac i Alanya. Den ligger i en av smågatene opp mot borgen, bare spør deg frem.

Ta med kjæresten på en spasertur gjennom gamlebyen i Side, passér havnen og fortsett videre østover til dere ser de vakre templene Apollo og Athene. Romantiske omgivelser!

Keiser Hadrianus har en egen port i den romerske bymuren i Antalya. Går du gjennom den kommer du til Kaleici – den gamle bydelen som fører deg ned til den idylliske småbåthavnen. Sett deg på en av kafeene og se solnedgangen farge Tarusfjellene rosa.

Føl deg som dronning Kleopatra i de varme kildene i Pamukkale. Å bade i Kleopatras basseng ved de melkehvite kalksteinsklippene danker ut både jacuzzi og moderne spa-konsepter. Dra til Pamukkale for å beundre det fantastiske ”bomullsslottet”og for å pleie kropp og sjel i det berusende, mineralrike kildevannet. Dette enestående naturfenomenet har eksistert i tusenvis av år, og både de gamle grekerne og romerske keisere har vært på helseferie her.

Hamam – tyrkisk bad – er mer enn såpevann. Det er en tradisjon med røtter helt tilbake til 1500-tallet, men egentlig er det en videreføring av de gamle romerske badene. I tillegg til den åpenbare hygieniske funksjonen ble hamam også en viktig sosial arena. Her løste man både verdensproblemer og oppdaterte seg på sladrefonten. Hamam har ikke gått av moten – fremdeles blir både unge og gamle såpet inn, skrubbet og massert av myndige ”badetjenere”. I herskapelig omgivelser med søyler og blankpolert marmor.

Start planleggingen av Tyrkia-ferien her

Kategorier