La deg sjarmere av La Gomera

Landskapet på La Gomera er fantastisk vakkert med høye fjell, dype raviner, trolske skoger, små landsbyer og grønne daler med terrasseplantasjer som klatrer oppover dalsidene.

Dette blogginnlegget er skrevet av gjesteblogger Finn Larssen-Aas

Er du først på Tenerife, er det ikke langt til La Gomera.  Vi var der i to uker, men det går fint med en tur på 1-2 dager som utflukt fra Tenerife. Allerede på Fred. Olsen-fergen fra Los Cristianos på begynte vi å ane hva La Gomera hadde å by på, der øya gradvis kom til syne med toppen innhyllet i tåke.

Vi la til i San Sebastian de la Gomera og reiste over fjellet til Valle Gran Rey på veier som snirklet seg opp de bratte fjellsidene ovenfor byen. Oppe på fjellplatået var det noen kilometer relativt flatt terreng gjennom urskogen i nasjonalparken Garajonay, før vi staret på den 15 km lange og spektakulære veien ned Valle Gran Rey.

På La Gomera er det mange godt merkede turløyper. Liker du å gå på tur i vakre naturomgivelser (og ikke har høydeskrekk og godt åpne bihuler) er dette et perfekt sted. Det er ofte våt tåke oppe i fjellet (1200-1487 moh), der de fleste turløpene går, så ta med godt fottøy og gode klær.

Hotelltips: Jardin Tecina

Turiststedet Valle Gran Rey består av flere mindre steder; La Playa, La Puntilla, Charco del Conde, Vueltas, Borbalan og La Calera. I Vueltas er det en liten strand, det er barnevennlig på stranden Charco del Conde, mellom La Puntilla og La Playa en større strand og dersom du går gjennom La Playa kommer du til Playa del Ingles. Alle sandstrender med gode muligheter for et sjøbad.

På tross av store høydeforskjeller og MANGE svinger er det overraskende greit å kjøre bil på La Gomera. Rundturen fra Valle Gran Rey, gjennom Vallehermoso, Las Rosas, Agulo, Hermigua, San Sebastian og tilbake er ca. 12 mil og er en fantastisk opplevelse.

Et stopp i San Sebastian med en tur innom parken der El Torre del Conde ligger, og en vandring gjennom den eldste delen av byen, er verd et par timer.

Øyas høyeste punkt, El Alto de Garajonay, ligger på 1487 moh. På klare dager er det en flott utsikt herfra. Vi opplevde imidlertid toppen i tåke og med 50 m sikt, men også det var en spesiell opplevelse. Fra veien er det bare knappe 2 km til toppen og ikke mer enn ca. 200 høydemeter – en tur de fleste klarer med letthet.

Et måltid på Restaurant Caesar Manrique, som henger høyt oppe i fjellsiden i Valle Gran Rey, må prøves! Ellers kan vi anbefale Retaurant Charco del Conde som ligger like ved den lille stranden med samme navn og Resturant Trasmallo i Vueltas.