Lanzarote – med en smak av luksus

VSESACE1026

Vulkanøya Lanzarote er kanskje en av de mest undervurderte Kanariøyene. Vibeke Montero mener øya har rustet seg opp til å bli den lekreste i den kanariske søskenflokken.

– Forvandlingen har skjedd i det stille, og nå er øya en stilfull og elegant motsats til happy hour-skiltene som regjerer på flere av de andre øyene, sier reisejournalisten.

Livsnyternes Lanzarote

Lanzarote kan du ikke unngå å se lava, og det ser nesten ut som om Timanfayas store utbrudd skjedde i forrige uke – ikke for nesten tre hundre år siden. I dag er det lavaen som gir øya identitet, mye takket være øyas store kunstnersønn César Manrique, som har skapt spektakulære installasjoner i den ville naturen.

– Damer som er glade i å pynte seg i ferien, kan glede seg til Lanzarote. Her får du brukt kjolene dine, uansett om du vil drikke deilig avkjølt vin direkte fra bodegaen i Geriadalen, eller om du skal på restaurant og smake på de prisvinnende ostene fra landsbyen Uga. Eller hva med å supplere smykkesamlingen med en ekte olivin, en smykkesten som finnes på nordsiden av øya, tipser Montero som trekker frem Lanzarote som sin favorittøy.

Prøv disse restaurantene:

Lani’s Cafe Restaurant

Ikke la deg lure av det upretensiøse navnet – dette er en lekker restaurant i Puerto del Carmen. Den ligger helt nede ved vannet, og du kan nyte middelhavsdelikatesser og spanske godbiter til en fantastisk utsikt. Rangert som nr. 2 av alle restaurantene på Lanzarote.

 Cacho Fresh Burger

Burgerentusiast?  Cacho Fresh Burger i Playa Blanca får du hamburgere med navn som Gladiator, Titanic og Mission Impossible – sistnevnte med intet mindre enn 400g kjøtt! Uformelt og trivelig atmosfære. Rangert som nr. 12 – av nesten 1200 – restauranter på hele øya.

LES MER: Topp 10 opplevelser på Kanariøyene

lokal_vin-mr_ugd5n0n

LOKAL VIN: Det produseres gode viner på Lanzarote, og Geriadalen er det viktigste vinområdet. 75 prosent av vinen lages på malvasiadruen, en av verdens eldste druesorter. Vinen er honninggul og har en søt og fyldig smak, tipser Vibeke Montero.

Lekre strender

Montero mener det aller beste stedet å ha base er i Playa Blanca i sør, med mindre du vil ut og feste natten lang.

– Her er det rolig, og fantastiske forhold enten du ferierer med familien eller kjæresten. Best av alt er at øyas aller beste strender ligger her, forteller hun.

– Det er en myte at alle strendene her er svarte, sier Lindis Skovshoved. Hun er opprinnelig fra Sverige, og har bodd på Lanzarote i over ti år.

– Strendene rundt turiststedet Playa Blanca er minst like blonde som de skandinaviske turistene som reiser hit, og aller vakrest er den øde Papagayo-stranden, røper Skovshed.

3 strender du ikke bør gå glipp av:

Playa de Papagayo

Stranden over alle strender på Lanzarote. Mange anser Papagayo som den vakreste på hele øya, og på TripAdvisor er den rangert som nr. 6 av alt du kan gjøre på Lanzarote. Papagayo ligger på sydspissen av øya i naturreservatet Los Ajaches, skjermet av klipper. Her kan du slappe av i solen på fin, hvit sand, svømme i krystallklart vann og snorkle.

Playa Dorada  

Playa Dorada, også kalt Golden Beach, ligger også i Playa Blanca-området og er en klar turistfavoritt. Og som seg da hør og bør kan du selvfølgelig leie tråbåter, kjører bananbåt eller teste jetski. Eller rett og slett ligge rett ut i solen og høre bølgene klukke over skjell og grovkornet sand. Det ligger flere kafeer her, blant annet en litt i høyden med fin utsikt.

Lago de los Clicos

Det er kanskje en myte at alle strendene er svarte på Lanzarote, men noen av dem er faktisk det – og de er verdt et besøk. Ved Lago de los Clicos øst på øya gjør den svarte sanden, de mursteinsrøde lavaklippene og de blå bølgene denne stranden til en spesiell opplevelse.

 

LES MER: Gjestenes favoritthotell på Kanariøyene

PAPEGØYESTRANDEN: Det er lett å se hvorfor mange mener Papagayo-stranden, eller Papegøyestranden på norsk, er blant de vakreste på Lanzarote. Det tar ca en halvtime å spasere hit fra Playa Blanca, og det er også mulig å kjøre hit med bil. Foto: Ving

PAPEGØYESTRANDEN: Det er lett å se hvorfor mange mener Papagayo-stranden, eller Papegøyestranden på norsk, er blant de vakreste på Lanzarote. Det tar ca en halvtime å spasere hit fra Playa Blanca, og det er også mulig å kjøre hit med bil. Foto: Ving

Ikke gå glipp av …

  • Jameos del Agua, en fantastisk lavagrotte hvor det etter en idé av Cèsar Manrique blant annet er skapt restauranter og en stor konsertsal. Her er det også et basseng, så husk badetøy.
  • Kunstnerbyen Tahíche og hjemmet til den kjente kunstneren César Manrique.
  • Et besøk i nasjonalparken Timanfaya hvor du kan smake på vulkangrillet mat.
  • Lanzarote Aquarium som er det største på Kanariøyene. Her kan du se alt fra klovnefisk og sjøstjerner til krabber og hai (som du også kan dykke med!). Akvariumet ligger i Costa Teguise.
  • Papagayo-stranden som mange mener er den vakreste på Lanzarote.

Hva er dine beste Lanzarote-tips?